Pages:
Author

Topic: Suudi Arabistan Merkez Bankası, para transferi için Ripple ile anlaştı - page 3. (Read 519 times)

full member
Activity: 336
Merit: 100
Gerçekten hem ripple açısından hem tüm kripto ekonomisi açısından önemli ve gelecek vaadeden açıklamalar. Ripple altyapısı birçok ülkede hizmet olarak kullanılacak gibi duruyor.
newbie
Activity: 49
Merit: 0
Merkez bankaları oturup Ripple ile anlaşma yapıp sistemlerini deniyorlar. Olay şaka değil olay büyük. Kore Japonya bankalarının neredeyse tümü ripple ile anlaşma yaptı ve şu an deneme aşamasındalar. Yakında denemeler bitip Ripple sistemin kullanılmaya başlayacağı tarihi resmen açıklayacak. Sadece bu açıklama bile ripple ı uçurmaya yeter. Evet bankalar şu ana için xrp koin ile değil ripple sistemi ile ilgileniyorlar. Yani banlaların ripple sistemi kullanması ile xrp koinin bir ilgisi yokmuş gibi gözükebilir ama öyle değil arkadaşlar. Çok ilgisi var. Ripple sistemini kullanan bankalar %30 tasarruf sağlarken xrp koin kullanan bankalar %60 tasarruf sağlayacak. Ve xrp koin kullanabilmek için önce ripple sistemine adapte olmak gerekiyor. Yani ripple sistemine adapte olabilen bankalar yavaş yavaş birer ikişer ripple koin kullanmaya başlayacak gelecekte. Bu da xrp uçuşu demek.
member
Activity: 714
Merit: 82
sadece alt yapı kullanacaklar olduğu gibi ripple ile transfer yaparız gibi bir durum yok.

fakat 3-4 sene sonra ripple'ı para olarak kullanmayada başlarlarsa işte o zaman durum değişir.

bu adamlar o kadar banka bağladığına göre boş adamlar değillerdir.

dip yaptığı zaman az miktar ripple alınabilir bence. 1 dolar alım için uygun gibi.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Ripple hızlı transfer işlemleri sayesinde bankalar ve finans kuruluşlarınca tercih ediliyor. Özel kuruluşlar bir yana merkez bankalarıyla yaptığı anlaşmalar önemli. Bunun gibi bir çok kripto para önümüzdeki süreçte kendi blokzincirinin amacına uygun kullanım alanlarında yavaş yavaş yerini alacaktır.
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Ripple’a karşı önyargıyı çok anormal bulmuyorum, kriptonun mantığına ister istemez ters gelebiliyor. Ama uçsa da zıplasa da almam diyenlere katılamıyorum ya. Manipülasyondan etkileniyor xrp, kâr fırsatı varsa değerlendiririm.
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
Bu tarz anlaşmalar açıkcası insanların ripple'ye olan bakışını biraz olsun değiştirmeye başlıyor.Umarım yakın zamanda ripple günlük hayatımızın önemli bir parçası haline gelmeyi başarır. Smiley
full member
Activity: 630
Merit: 102
Şu XRP bana artık projeden çok marka gibi gelmeye başladı açıkcası. Kripto dünyasıyla ilgisi olmayan bir arkadaşımın geçenlerde ripple aldığını duydum. Adam bana diyo bunun düşmemesi lazımdı Smiley bunun yanında doygunluğa ulaşmış bir coin olmasını göz önüne alırsak ve piyasanın pek coşkulu olmadığını da hesaba katarsak pek bir hareketlilik beklemiyorum kısa vadede
member
Activity: 252
Merit: 10
konuyu ben daha önce açmıştım haberler bölümüne keske bir aratma yapsaydınız  . 

https://bitcointalksearch.org/topic/m.30478672
jr. member
Activity: 224
Merit: 2
ama bunun yütülüğe girmesi biraz zaman alması gerekiyor çünkü altyapışarın hazırlanması çok kolay bir iş olmadığı için
full member
Activity: 252
Merit: 100
The Standard Protocol - Solving Inflation
Ripple olsun başka coin olsun bence güzel bir haber olmuş artık böyle haberlere ihtiyac var çünkü her haberden cok etkileniyor bu piyasa insanlar ona göre adımlar atıyorlar
member
Activity: 476
Merit: 31
gencolar suudiler bile bu işe girdiyse işin helal haram boyutundan ziyade teknolojinin ne kadar iyi olduğuna odaklanın. Bitcoin artar veya azalır. Altlar can çekişir veyahut zirve görür. Bitcoin bile diyelim ki birgün sıfırlanır ama blockchain ne kadar önemli burdan görebiliyoruz bunu
sr. member
Activity: 658
Merit: 280
Bu piyasada Ripple fanlarının çoğunluğu yeni arkadaşlardır. Hatta Bitcoin'i ilk duyduğunda ''Adamın biri para çıkarmış bide bilmem kaç dolardan satıyor. Böyle saçmalık mı olur?'' diyen tiplerde vardır aralarında. Bitcoin'in değeri sahibi olmamasıdır. Şimdi yukarıda ki sitem cümlesi Ripple için daha uygun bence.
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
Klasik senaryolar şişirip tekrar bırakacaklar. Haberde zaten son cümlede belirtmiş asıl projenin Ripple ile bir alakasının olmadığını farklı projeler olduğunu. Sonuç olarak boş haber gibi geliyor bana. Ripple o güveni çoktan kaybetti gözümde.
full member
Activity: 518
Merit: 102
Ripple2ın anlaşmadığı banka yada ne biliyim ülke falan kaldı mı :d şaka bir tarafa olumlu haberler ancak hala ciddi anlamda işlevselleşmiş değil.  Bu durumda daha yıpratıcı oluyor imajını çiziyor bu uzayan süreç.
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
Ripple sistemi içinde ripple coin kullanılmayacak fakat Rippleyi bir şirket gibi düşünürsek biz yatırımcılar buraya Ripple satın alarak yatırım yapabiliyoruz, bu nedenle ripple değer kazanmakta ya da aksi.
member
Activity: 742
Merit: 19
tabi tabi pilot uygulaması olacak akbankla uçacak wester unionla kaçacak  Grin Grin Grin Tam bir manipülasyon coini.Elde tutan balinalar üfürüyor fısıltı gibi yayılıyor sonra güm.2-3 ay sonra başka bir haber sonra yine ele verecekler sonra yine güm.Hep aynı senaryo.
full member
Activity: 266
Merit: 190
sr. member
Activity: 434
★YoBit.Net★ 1400+ Coins Exchange
Ben bunu verge için okumuştum haberde bir yanlışlık olabilir mi acaba. Bana açık bir manipülasyon gibi geldi.
sr. member
Activity: 588
Evet bankalar Ripple şirketinin geliştirdiği ve kendilerine sunumunu yaptığı ağı kullanmak istiyor. XRP değil kullanılacak olan aslında ama yine de prim yapıyor
full member
Activity: 504
Merit: 120
Şu ana kadar RippleNet'in anlaşmalarının tamamı xCurrent için yapıldı(Yanlışım varsa düzeltin). xCurrent ise swift işleminin yavaşlığına çözüm sunuyor. Yani bankalara blockchain tabanlı bir servis sağlıyorlar. Bunun içinde ise XRP kullanılmasına gerek yok, transfer ücretleri için belki kullanılabilir. Çünkü hazırlanan blockchain tabanlı sistem yani xCurrent, bankaların kullanımı için tahsis edilecek.

xCurrent, şu anda kullanılan Swift'in alternatifi olacak bir çözüm. Swift ile işlemler en erken 2-3 günde gerçekleşirken ve oldukça pahalıyken, bu sistemle 5-10 dakika belki çok daha kısa bir sürede ve daha düşük maliyetle gerçekleşecek. Yani bankalar işlemlerin hızlanmasından ziyade kendileri için oluşan maliyetleri düşürmeye çalışıyorlar Cheesy

Ve oluşturulacak bu altyapıda XRP yani Ripple olarak bildiğimiz coin kullanılmıyor, işlemler resmi para birimleriyle gerçekleşiyor. Yani bankalar altyapıyı istiyor, XRP'yi değil. Yatırım yapın, paranızı kazanın ama bunu da bilin.

Pages:
Jump to: