Hocam bu cihazlarda aşırı soğukta sıkıntı yaşayanlarda var. Yani -21 derece çalışmasınada engel olabilir. Hele direkt cihaza nem düşünmeden verirseniz çalışmayabilirde. Ama dediğiniz gibi önce odaya basıp orada az daha ısınıp kullanırsanız daha mantıklı. Ayrıca cihazın fan kısımlarına alüminyum borular bağlayıp dışarıdan hava almaya çalışırsanız yahut o havayı bir başka yere ısınma için kullanırsanız o cihazın sesini içerde ve dışarda duyarsınız
Fan sesi boruların ucundan çok düşmeden çıkıyor çünkü bunuda düşünün.
Ama havayı dışarıdan küçük bir fan ile alıp cihazın sıcak hava çıkışınıda bpdrumunuz varsa oraya basarsanız on numara olur alt tarafta ısınmış olur
Hatta bir adım ileri atalım;
Yeni ev yapmış olsak(yani biraz fantaziye kaçıyorum burada) alttan ısıtma şeklinde bu cihazın sıcağı kullanılabilir bile
ama tabii sırf bunun için yapılacak birşey değil
mevcutta yüklü cihaz varsa ve yeni bir yer yapılıyorsa çok maliyet olmadan ısınma ve sıcak su(kaynar değil) sorununu bile bir nebze hafifletir ve uzun vadede işe yarar diye düşünüyorum
Hayır, aslında söylediklerin fantezi değil gayette akla mantığa yatkın şeyler, boruların ucundaki fan sesini ben de düşündüm ve şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum, evimde Bodrum yok ama çatı var, bunu türkiye’de tam olarak ne isim veriliyor bilmiyorum ama V çatı diyoruz biz yani üzerinde karın durmaması için aşağı doğru akması için olan ters V şeklinde bir çatı, makinaların çalıştığı odada ya pencereyi açık tutacağım ya da bir fan aracılığıyla dışarıdan içeriye soğuk hava göndereceğim, cihazlardan oluşan sıcak havayı borularla toplayıp tavan arasına göndereceğim, tavan arasında bunlar birleşecekler ve oradan tekrar aşağıya odalara dağılacaklar, biliyorum biraz karışık bir sistem gibi geliyor kulağa ama epi topu davlumbaz borular var istediğin gibi sündürüp uzatabildiğin aliminyumdan yapılan onlarla çok rahat yapılabilecek bir düzenek gibi geliyor bana deneyeceğim, mevcut oturduğum evin aylık ortalama 3000 kron yani Türk lirasıyla 1500 TL’ye yakın elektrik masrafı var bu 1500 tlnin 1000 tl ise sadece ısınmak için gidiyor, eğer ısınmaya birazcıkta olsa faydası olursa benim için ekstra Güzellik olur roi süresinden düşerim