Pages:
Author

Topic: Swift Yerine Bitcoin Geçecek! - page 2. (Read 1202 times)

sr. member
Activity: 532
Merit: 250
December 09, 2017, 09:32:16 PM
Swift blockchaine göre o kadar ilkel bir sistemki gönderilen para ordan oraya manuel olarak dolaşıp duruyor. Her aracı banka için ayrı ayrı para ödeniyor.  Bankalar swift yerine Bitcoin yada kripto para kullandıklarında hem müşteriler hem de bankalar çok rahat eder doğrusu. Ama Swift şirketi ile anlaşmaları dolayısıyla  buna şimdilik cesaret edemezler, hepsi birbirine anlaşmalarla sımsıkı bağlı durumda.
full member
Activity: 434
Merit: 107
December 08, 2017, 06:32:14 PM
swift bir kişinin dünya üzerindeki başka bir kişiye banka aracılığıyla para yollaması ise bunu bitcoinle yaptığınız zaman zaten bankalara ihtiyaç yoktur demektir. kısacası btc veya diğer kripto paralar ile swift benzeri işlemleri zaten her gün yapabiliyoruz.
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
December 08, 2017, 04:36:58 PM

Şu an için bence de zor bu olayın gerçekleşme ihtimali. Tamam bitcoin değerleniyor her yere yayılıyor ama swiftin yerini alabilmesi için çok uzun yol var bence önünde. İleride olabilir tabi ama kesin olamaz diye bir şey yok.
hero member
Activity: 938
Merit: 501
December 08, 2017, 04:00:34 PM
Swift bankalarda kullanılan bir sistem değil mi, o zaman bitcoin swift yerine geçecekse işlem kimliklerinde gizlilik kalmaz, banka kayıtlarında  kimin gönderdiği ve karşıda kimin aldığı açıkça belli olur, bir bankadan bir bankaya Bitcoin hesabı kullanılması gizlilik anlamına gelmez. Devletlerin işine gelir doğrusu.
full member
Activity: 463
Merit: 107
December 08, 2017, 01:44:20 PM
İmkansız hele bu pahalı fiyatla nasıl geçecek acaba? Ücretler çok yüksek, kaldı ki bankaların işine gelebilecek bir durum söz konusu değil. İmkansız..
full member
Activity: 252
Merit: 100
December 08, 2017, 01:31:50 PM
Ben şahsen bitcoinin yavaşlığı nedeni ile yerini alabilceğini düşünmüyorum.Fakat başka bir kripto para kesinlikle kullanılabilir.Gerçi kriptoda bankaya gerek yok Smiley
member
Activity: 182
Merit: 10
December 08, 2017, 01:09:16 PM
bunun gerçeklesmesi için biraz zamana ihtiyaç var çünkü hepsinin bu sitemi kabul etmesinin yanın da bazı gelişmelerinde olması lazım özellikle hız sorununun bir an önce çözülmesi lazım
jr. member
Activity: 65
Merit: 1
W12 – Blockchain protocol
December 08, 2017, 12:26:33 PM
Swiftin yerine geçeceğini zannetmiyorum
sr. member
Activity: 476
Merit: 500
December 06, 2017, 08:15:55 PM
olsa çok iyi olur. abd'nin dünya üzerindeki hegemonyası hafiften kırılır, ama arkadaşlarında dediği gibi yaptırırlarmı? önüne çok taş koyacaklardır ama gizliden gizliye çin,rusya,avrupa birliği destek verirse neden olmasın.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
December 06, 2017, 07:50:56 PM
Swiftin yerine gözünü diken RippleNet sanıyorduk, şimdide Bitcoin mi sıraya girdi. Swift masrafları ile karşılaştırılınca Bitcoin bayağı masraflı olmaz mı, swiftin yerine geçecek olan  sistem hem ucuz hem de hızlı olmalı bu da Bitcoinde yok.
full member
Activity: 616
Merit: 100
December 06, 2017, 06:57:10 PM
Naçizane görüşüm bitcoin hiç birşeyin yerine geçmez. Nevü şahsına münhasır bir aygıt olarak devam edecek bence. Sadece blockchain yapısı bankacılık veya benzer yapıda ne varsa artık bu ip alanlara entegre olacağa benziyor.
newbie
Activity: 30
Merit: 0
December 06, 2017, 07:02:11 AM
İmkansız olmayan hali hazırda kullanılan yöntemdir. Yurt dışında yaşayan arkadaşım bana kripto para ile para gönderdiğinde hem daha ucuz hem daha masrafsız ya da ben kendisine gönderdiğimde...  Neden swifti bekleyeyim Grin
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
December 06, 2017, 06:49:42 AM
Böyle bir şeyin gerçekleşmesi imkansız bence de. Zor değil yani bildiğin imkansız. Swift'ten bahsediyoruz burda. Bitcoin swiftin yerine geçmesi için bankaların aklını kaybetmiş olması lazım. Adamlar kendi kendilerini neden zarara soksun.
member
Activity: 81
Merit: 10
December 06, 2017, 01:31:12 AM
 Swift tarih oldu ... Swift yerine geçmesi mantıksız olur kendine has bir dünyası var. Bence bütün dünyadaki kağıt paraları kaldırıp kripto paralara geçilmeli hem boşuna masraf hemde gereksiz yavaşlar. Din, Irk, Ülke bağımsız herkes istediği dijital varlığı alabilmeli ve satabilmelidir.
hero member
Activity: 784
Merit: 500
December 05, 2017, 07:07:51 PM
Hayal bu, Bitcoin swifte alternatif ama şu an swift kadar masraflı. Bitcoin'in swift yerine geçmesi için önce devletler tarafından kabul edilmesi ve transfer ücretlerinin çok daha düşük olması gerekiyor
jr. member
Activity: 196
Merit: 5
December 05, 2017, 06:34:56 PM
ben diyorum ripple zaten kullanılmakta bankalar tarafından. hala ethereum mu olur bitcoin mi çöker tartımasındasınız.
hatta akbank da bu ağı gerçek zamanlı ödemelere kullanmakta bakın ss aşağıda :

Hocam ss gözükmüyor . Akbank içinden gerçekten alabiliyormuyuz , alıyorsak ne şekilde ? Tamam yurtdışına göndermek için olsun ok. Ama alma imkanı var mı . Araştırdım haberleri var fakat olduğuna dair bir şey yok. Akbankın sitesinde de göremedim. Biraz daha bakacağım sen yaptıysan ?

Hocam olaya yanlış yönden bakıyorsun. Ripple bankalar arası transfer edilecek bir para birimi değil. Ripple sistemin adı.
Ripple bir kripto para birimi de değil. Polo daki ripple mesela sadece şirketin değerini gösteren bir birim.
Yani bankalar arasında ripple para birimi gelip gidecek bu sistemde diye düşünüyorsan, hata ediyorsun.
jr. member
Activity: 196
Merit: 5
December 05, 2017, 06:23:54 PM
o işe ripple soyundu diye biliyorum ben. Hatta akbank ripple yi test ediyordu.
member
Activity: 213
Merit: 11
December 05, 2017, 05:17:18 PM
ben diyorum ripple zaten kullanılmakta bankalar tarafından. hala ethereum mu olur bitcoin mi çöker tartımasındasınız.

Hocam ss gözükmüyor . Akbank içinden gerçekten alabiliyormuyuz , alıyorsak ne şekilde ? Tamam yurtdışına göndermek için olsun ok. Ama alma imkanı var mı . Araştırdım haberleri var fakat olduğuna dair bir şey yok. Akbankın sitesinde de göremedim. Biraz daha bakacağım sen yaptıysan ?
member
Activity: 392
Merit: 24
December 05, 2017, 02:00:05 PM

legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
December 05, 2017, 01:51:12 PM
Bitcoin ağı, swift gibi yüklü bir trafiği kaldırabilecek güçte mi? Arada bilmem kaç bin adet sırada onay bekleyen işlem sayısı oluyor. Birde bunu yasal olup swiftin yerini aldığını düşünün o zaman başına gelecek saldırılarla bitcoin ağının çöküşüne hazırlanırız artık...
Pages:
Jump to: