Pages:
Author

Topic: Tarihi geçmiş balık yağı - page 2. (Read 224 times)

newbie
Activity: 81
Merit: 0
July 27, 2018, 03:33:30 PM
Buzdolabında muhafaza ettiysen çok birşey olmaz derdim diğer gıdalar için ama balık yağı tarihi geçince yenilebilecek birşey değil
newbie
Activity: 41
July 27, 2018, 03:21:29 PM
gıda maddelerinin üstünde genelde "tavsiye edilen tüketim tarihi" yazar burada ustam sen bilirsin ister tüket ister tüketme diyor da risktir. gıda zehirlenmesi de problem yaratır.

Aynen hocam. TETT de algı yönlendirmesi yapıyor biraz. "Tavsiye edilen tarih bu ama yine de sen bilirsin" gibi bir algı oluyor. Bıçak gibi bir bozulma illaki olmuyordur ama birkaç aylık bir tampon süre vardır illa ki. Ama ne kadar ve risk almaya değer mi, tartışılır. Tam da dediğiniz gibi, gıda zehirlenmesi büyük risk.
member
Activity: 210
Merit: 10
July 27, 2018, 02:52:01 PM
gıda maddelerinin üstünde genelde "tavsiye edilen tüketim tarihi" yazar burada ustam sen bilirsin ister tüket ister tüketme diyor da risktir. gıda zehirlenmesi de problem yaratır.
newbie
July 27, 2018, 02:36:16 PM
Son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullandığım oldu. Tabi üzerinden yıllar geçmiş değil ama 3-4 aya kadar bir sorun yaşamadım açıkçası. İlaçlarda bu durum varken balık yağında var mıdır, bilemedim Smiley

Not: Tarihi geçmiş ilaç kullanmayı tabi ki önermiyorum. Benimkiler biraz zorunluluk sebebiyle idi.
full member
Activity: 616
Merit: 118
July 27, 2018, 02:35:12 PM
gıda zehirlenmesi çok  ciddi sonuçlar doğurur hocam aman dikkat
newbie
Activity: 140
July 27, 2018, 02:32:34 PM
Belki bir şey olur, hastalanırsın falan belki de hiç bir şey olmaz. Kim bilir ama ben olsam şansıma güvenip de son kullanma tarihi geçmiş bir şeyi tüketmezdim Smiley
newbie
July 27, 2018, 02:28:05 PM
Son kullanma tarihi geçmiş balık yağım var. Aylar, yıllar önce aldım; fakat biraz kullandıktan sonra bıraktım. Bugün tekrar kullanmak istemiştim; ama son kullanma tarihi üzerinden 5-6 ay geçmiş. Sizce kullansam bir sorun olur mu? Hiç böyle bir şey yapan oldu mu?
Pages:
Jump to: