Pages:
Author

Topic: Tarlası olan yaşadı - page 6. (Read 1833 times)

member
Activity: 560
Merit: 11
April 26, 2018, 02:48:07 AM
#6
ekonomiye yeni kaynak ayırmak için yapılan hamleden ibaret değil. şeker fabrikaların satılması artık şu andaki sahiplerinden sonra yabancılar mı alır, içine olmadık maddeler mi karıştırırlar. çok hataları var. sırf kaynak bulmak için yaptıkları.
full member
Activity: 230
Merit: 100
April 25, 2018, 05:19:52 PM
#5
Borsaya konacak mal bulamadılar şimdi insanların tarlalarını almak istiyorlar hükümet gerçekten zor durumdaki bu tür girişimlerde bulunuyor
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
April 25, 2018, 05:13:33 PM
#4
Öncelikle borsalar sıfır problemli ve güvenilir bir pazar derken ne anlatmak istemiş, anlam veremedim. Çünkü borsalar spekülatif ve inişli çıkışlı bir pazar. Varlık fonu ddnşnce tüylerim diken diken oluyor artık. Ekonomiyi her şeyi satarak düzeltemezler, üretici bir ülke olmanın önünü açsınlar.
full member
Activity: 239
Merit: 100
April 25, 2018, 02:50:18 PM
#3
Ekonomi olarak hızla batmakta olan gemi gibiyiz alım gücü gerçekten çok fazla düştü hükümet gene her zaman ki gib kısa vadeli kurtarma manevraları yapıyor fakat durum gerçekten kötü şeker fabrikaları da cabası umarım göründüğü gibi gitmeye devam etmez
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
April 25, 2018, 02:45:03 PM
#2
Ekonomi o kadar kötü haldeki artık nereden para yaratırız diye düşünüyorlar. Her kuşu sevdiler, bir leylek kaldı.
member
Activity: 448
Merit: 33
April 25, 2018, 02:17:34 PM
#1
Tam bir devrim olacak! Tarlası olanlar yaşadı
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili Himmet Karadağ, "Orman Bakanımızla bir toplantı yapacağız, 'tarlaları borsaya alabilir miyiz?' diye" konuştu.
Borsanın güvenilir ve sıfır problemli bir pazar olduğuna dikkati çeken Karadağ, şunları kaydetti:

"Borsada mal ve hizmetleri temsil eden menkul kıymetlerin sahipliği değişiyor. Hisse piyasamızdan günlük 1,5 milyar mal ve hizmetin, ürünün sahipliğini sıfır problemle değiştiriyoruz. Borsalar dünya ticaretinin geldiği en sofistike sistemler. Klasik ticarette karşılaşılan hiçbir sorun yok. Bunu neden anlatıyorum? Bu borsa bize ne sağlıyor, işimizi nasıl kolaylaştıracak onu iyi bilmememiz lazım ki ilave sıkıntılara katlanabilelim. Bugün toplulaştırmadan sorumlu Orman Bakanımızla bir toplantı yapacağız, 'tarlaları borsaya alabilir miyiz?' diye. İkinci el bir otomobilin sahipliğini yarım günde değiştirebilirsek öpüp başımıza koyacağız. Ya da üç-beş dönüm tarlanın sahipliğini birkaç günde değiştirebilirsek, mülkiyet hakkını, çok iyi bir iş yapmışız diyoruz. Borsada bırakın ikinci el otomobil, araziyi, içindeki evi, arazisi ile otomobil fabrikasının mülkiyeti birkaç saniyede satılabilir. Bunu her gün yapıyoruz biz, kısmen veya tamamen. Borsa böyle bir şey. Borsayı kamuoyu yoklamasına benzetiyoruz ama bu kamuoyu yoklaması, fikrine parasını koyanların tercihlerinden oluşuyor. Borsadaki rakamların sanal olma ihtimali yoktur. Çünkü oradaki göstergelerin tamamına birileri çil çil, reel, gerçek parasını koymuştur."

Alıntı
Pages:
Jump to: