Pages:
Author

Topic: tavuk mu yumurtadan çıkar , yoksa yumurta mı tavuktan ? - page 2. (Read 2087 times)

full member
Activity: 182
Merit: 100
BTC fiyatı düşüpte altcoinlerin çıktığı çok görülmez zaten
full member
Activity: 286
Merit: 100
senin yapmak istediğin ne önce onu sor kendine ona göre yatırımını yap, sana şöyle yap böyle yap desek en sonunda yatırım tavsiyesi değildir lafını duyacaksın yine her şey başa dönecek senin için.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Bu sizin amacınıza bağlı olarak değişir.
Eğer amacınız nakite geçmeden Bitcoin sayınızı artırmaksa BTC bazında kâra bakarsınız. Ben 5-10 sene boyunca Bitcoin biriktireceğim, nakit ihtiyacım yok diyorsanız mantıklı bir hareket.
Amacınız kazandığınız paraları nakite çevirip harcamaksa dolar (ve TL) bazında kâra bakarsınız.
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
Güzel konu beğendim. Ben şahsen elimdeki Btc'yi altcoinlere yatırım yaparak arttırmaya çalışıyorum. Lâkin bu iş hiçte öyle kolay değil.
hero member
Activity: 700
Merit: 553
evet yukarıda arkaşlarında dediği gibi aslında, tamamen sana bağlı bir durum, senin beklentilerine göre değişir bu parametre,

yatırımını TL olarak düşünürsen, kaç btcm olmuş kaç dolar olmuş vs vs gibi ayrıntılara girme, trade ini yap, sonunda 10K TL + olan her değer senin için artıdır. btc 2 katına çıkmış yarıya inmiş vs gibi detaylara takılmazsın.

sr. member
Activity: 462
Merit: 306
Çıkmak? Niye Smiley Bir hedef koy. Mesala 20k. Her ay 23-24k olunca 3-4k yı çek ve ye Smiley kar edemediğin ay sümükleri çek. Böyle böyle takıl işte Smiley
hero member
Activity: 868
Merit: 502
karısıkk bır soru sen btc nı bak rahatına kımın kımı sıktıgını irdeleme Cheesy
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
horoza sormuşlar bu soruyu,polemiğe girmem ben, işimi yapar  geçerim demiş Wink
beim için önemli olan btc, bazı isin usd, bazısı tl , herkesin beklentisi hedefi farklı kesin bir cevabı yok
sr. member
Activity: 910
Merit: 255
Bu sorunun cevabı sende aslında. Seni tatmin edecek nokta senin hedefin olmalı. Bu nokta ne kadar yukarıdaysa riskin de o kadar çok. Hedefin ne kadar belirsiz ise riskin de gene o kadar çok.
BTC de gelecek görüyorsan usd yi unutup elindeki btc değerini artırmaya çalışırsın. Btc güven vermiyorsa portföyünü usd olarak takip edersin.
Cryptomarkette gelecek görüyorsan paranı realize etmezsin. Yok bu piyasa her an patlayabilir ileride ne olacağı belli olmaz diyorsan düzenli olarak karını realize edersin.
Burada hiç kimse sana şöyle yap böyle yap diyemez. Diyorsa konuya hakim değildir. Çünkü hiç kimse yaptığı yatırımın veya yatırım yaparken uyguladığı metodun doğruluğundan emin olamaz. Bu piyasa böyle.
member
Activity: 112
Merit: 10
sorularıma yanıt bulabilme amacı ile üstadlara, tecrübelilere, bir fikri olanlara;

Piyasaya 10K TL ile girdik, 1 BTC aldık. Bunu alcoinlere dağıttık. Elimizdeki 1 BTC 0,95 BTC oldu ama dolar bazında 250$ kardayız.      BTC zarar DOLAR Kar  TL Kar

Piyasaya 10K TL ile girdik, 1 BTC aldık. Bunu altcoinlere dağıttık. Altcoinler yükseldi , BTC fiyatı düştü. Elimizde 1.05 BTC var.             BTC kar DOLAR zarar TL zarar

Piyasaya 10K TL ile girdik, 1 BTC aldık. Altcoin almadık. BTC de sabit fiyatı da. Dolar 4,20TL oldu. elimizde 1 BTC var                          BTC sabit Dolar kar   TL kar

Ne zaman durmamız gerek? Ne zaman kar ettiğimizde çıkmalıyız ? BTC olarak mı? USD olarak mı ? Nereye kadar beklemeliyiz? Sermayeyi sabit tutup kar ettiğimizi çekmelimiyiz? yoksa dibini görmelimiyiz?  Elimize geçmediği sürece kar hiçbir zaman kar değilmidir? Yoksa ben yumurtadan da anlamam tavuktan da deyip cebimizden çıkandan fazla para giriyorsa tamam mıyız ?

Aslında ne yapmaya çalışıyoruz?
Yatırdığımızdan fazlasını almaya !

Ama ne olarak ? BTC mi TRY mi USD mi ? Coin piyasası dipsiz bir kuyu misali insanı her geçen dakika daha fazla içine çekiyor. Bugün hayatımın sonuna kadar yetecek parayı kazansam tasımı tarağımı alıp gidemem gibime geliyor. Serdar Ortaç aklıma geliyor, kafamda deli sorular.

Saygılarımla...
Pages:
Jump to: