Pages:
Author

Topic: Terk anakartta 12 ekran kartı kullanıp da düşük cpu kullanımı gören var mı ? - page 2. (Read 254 times)

newbie
Activity: 247
Merit: 0
Selam hocam anakartların chipset driverlarını cd sinden kurdunuz mu? Bir tanesine kurun ve öyle karşılştırın .. Eğer hepsine kurduysanız 1 tanesine format atın ve kurmadan karşılaştırın..
Aynı işlemciyi kullanıyorum.. işlemciyede etn mining yaptırıyorum herhangi bir düşüklük yada dalgalanma yok..
Ayrıca RAM 4GB demişsiniz onu tek 8 gb 1300+ mhz bir ram takarak ta denermisiniz ?
member
Activity: 103
Merit: 10
En iyi performans için ayarlı tüm rigler.
işlemci gücü kısmını ayarlayıp deneyeceğim şimdi.
Sanal bellek miktarını tüm riglerde hep aynı şekilde yapıyorum. Acaba anakartlar mı sorun anlamadım.

Alakasız gelebilir belki ama ekran kartı driverlardan yaptığına şahit oldum tekrar format atarak driver kurulumu yapınca düzeldi.
hero member
Activity: 2170
Merit: 612
Online Security & Investment Corporation
En iyi performans için ayarlı tüm rigler.
işlemci gücü kısmını ayarlayıp deneyeceğim şimdi.
Sanal bellek miktarını tüm riglerde hep aynı şekilde yapıyorum. Acaba anakartlar mı sorun anlamadım.
sr. member
Activity: 616
Merit: 259
Hocam miningde başıma gelmedi yanlız birkaç yıl önce laptopta oyun oynarken benzer bir problem yaşıyordum.

Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Düzenle > Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir > İşlemci Güç Yönetimi

En Düşük İşlemci Durumu %5
En Yüksek İşlemci Durumu %95

Bunu bi deneyin. Yine olmazsa chrome un uzak masaüstü uygulaması varmış. Belki o daha az işlemci kullanıyordur,kullanmadığımdan bilemiyorum.

Bu arada sanal bellek neden o kadar yüksek? Sorununuz ile alakalı olabilir mi bilmiyorum ama düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ek olarak sanal bellek ayarlanan sekmede görsel efektler sekmesinden " En iyi performans için ayarla" seçili mi? Şu an sizin için deniyorum. Athlon II işlemci var. %15 den %10 a düştü mesela. 
hero member
Activity: 2170
Merit: 612
Online Security & Investment Corporation
4 adet Biostar ve 12 adet Esonic markalarının 12 gpu destekli anakartlarından kullanıyorum.Kullandığım ekran kartları NVIDIA GTX1050 TI.

MSI Afterburner %40 civarında işlemciyi kullanıyor.
Uzak bağlantı için Teamviewer kullanınca %21 işlemci gücünü de o kullanıyor.
Miner çalıştırınca %40 civarı da o kullanınca sitede sürekli aksaklık meydana geliyor.
Bu arada bu zaman zaman çıtkığı yüzdeler bunun dışında arada yüzdeler düşüyor ama genel olarak bu şekilde çalışıyor.
İşlem önceliğini miner programına atayınca da MSI afterburner ile yaptığım OC devre dışı kalıp üretim gücü düşüyor.

Kullandığım işlemci kötü de değil. Çift çekirdeğe sahip Intel Pentiom G4400 3.30 GHz 3.31 GHz
Daha güçlü bir işlemci almak dışında ne yapılabilir acaba ?
RAM 4GB DDR4 ve 70GB sanal bellek miktarı atanmış durumda. ram konusunda sorun olacağını sanmıyorum.
İşlemciyi değiştirerek güçlü işlemci almak çok mantıklı gibi gözükse de 12 adet işlemci bana epey masraf demek olur + bendeki 12 işlemciyi ne yapacağım ?
9 gpu ya kadar destekli ana kartlarda sorun yok aynı işlemciden kullanıyorum. 12 gpu ağır geliyor sanki.

Bir de resim ekleyeyim.

Pages:
Jump to: