Pages:
Author

Topic: Terör Örgütüne Bitcoin Gönderen Amerikalı Kadın Yakalandı. - page 2. (Read 288 times)

member
Activity: 154
Merit: 10
Güzel bir hayat yaşamak varken gidip kirli işlere bulaşanlar cezayı sonuna kadar hakediyor. Millet Amerika Birleşik Devletleri'ne kapağı atmak için takla atıyor. Vize almak bile çok zorken hatunun yediği naneye bak.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
Amerika gibi bir yerde sahte kimliklerle bankalardan kredi çekmek kolay mı öyle yaw, üstüne terör örgütü dökümanlarını da bilgisayarına koymuş öyle mi, bence acilen Bitcoin'e demokrasi getirilmeli.
sr. member
Activity: 616
Maalesef terör örgütlerinin dünyanın her yanından çok fazla finansman destekçisi var, cash out yapmanın yolunu her halukarda bulabilirler. Elbette btc’nin bu tarz haberlerle ilintilendirilmesi itibar bakımından hoş olmuyor ama yapacak bir şey yok.
sr. member
Activity: 617
Bitcoin ve terör kelimesi fazlaca bir arada kullanılmaya başlandı, bundan sonrada bu tip haberleri sık sık duyacağız anlaşılan. Bu haberler özellikle ön plana çıkarılıyor ve amaç Bitcoini karalamak.
member
Activity: 532
Merit: 29
Şunu anlamadım gönderilen btc hesabının terör örgütüne ait olduğu nasıl anlaşılıyor? Bunu geçtim Bo barzolar aldıkları bitcoin leri nasıl bozduruyor Suriye'de borsası var da ben mi bilmiyorum.

Kadının bilgisayarında örgüt dökümanları ve kadın cihatçılara ait makaleler bulunmuş. Bunun yanında sahte kimliklerle bankaları dolandırıp, paraları bitcoin'e çevirip transfer etmiş ve havaalanından kaçarken yakalanmış. Bunlardan yola çıkarak terör örgütüne gönderdiğini saptamışlardır hocam.

Borsa olayına gelince bu pisliklerin dünyada her noktada temsilcileri var neredeyse, bitcoinleri paraya çevirmek olayın en kolay kısmı olabilir onlar için.
member
Activity: 182
Merit: 11
Şunu anlamadım gönderilen btc hesabının terör örgütüne ait olduğu nasıl anlaşılıyor? Bunu geçtim Bo barzolar aldıkları bitcoin leri nasıl bozduruyor Suriye'de borsası var da ben mi bilmiyorum.
member
Activity: 522
Merit: 13
bu tarz bitcoini insanların gözünde değersizleştirecek haberler son bir yıldır daha da artmaya başladı. bundan sonra da sık sık duyacağız ne yazık ki.
member
Activity: 546
Merit: 10
işte bundan korkuyordum. banka ve fiziksel para değil bu bitcoin. transfer yaparsın ve kimse ait olduğu belli değil. izini sürmekte zorlanırsın. yakaladığın olur elbette ama kaçırdığın bence çok daha fazlası. Önüne geçilmesi oldukça zor. İlerde suikastler, yasa dışı işlerde artış olacaksa bitcoinin adını kirleterek yapacaklarına dair bir örnek bu. kim ister ki böyle bir şeyi.
member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
Sonuçta o parayı IŞİD'e aktarmanın en kolay yolu belki de bu yöntem olarak görülüyor. Kripto paraların yasadışı olaylarda kullanılmasına en büyük neden de bu zaten, üzerinde bir kontrol mekanizması olmaması.
Umalım ki dediğin gibi yasadışı örgütler kendilerince bir sistem kurup bütün bu kara para işlerini kripto para piyasaları ile yapmasınlar
member
Activity: 532
Merit: 29
Sahte kimlik bilgileriyle bankalardan çektiği kredileri bitcoin'e çevirip, IŞİD terör örgütüne gönderen Pakistan asıllı Amerikalı Zoobi Shahnaz (27), JFK Havaalanı'nda durduruldu ve tutuklandı.

85 bin dolar'ı bitcoin'e çevirip terör örgütüne gönderen kadının bilgisayarında araştırma yapan yetkililer, bilgisayardan terör örgütü sitelerine girildiğini, kadın cihatçılar ile ilgili makalelere erişildiğini duyurdu. Terör örgütü sempatizanı zanlı banka dolandırıcılığı suçlamasından 30 yıl, kara para aklamalarının her biri için de 20 yıl hapisle yargılanacak.

https://nypost.com/2017/12/14/woman-busted-sending-thousands-in-bitcoin-to-isis/

https://www.express.co.uk/finance/city/893151/Bitcoin-price-latest-news-ISIS-terror-cryptocurrency

Bitcoin'in, dünyada neredeyse herkesin ortak nefreti olan bir terör örgütüyle adının anılması hiç iyi değil. Bu tarz haberlerin artması, insanların kriptoparalara bakışını olumsuz yönde etkileyecektir. Umarım bu tarz haberlerin devamı gelmez.
Pages:
Jump to: