Pages:
Author

Topic: The Economist Kapağındaki Kripto Paraların Resmedildiği O Enteresan Görsel - page 2. (Read 314 times)

copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
Öncelikle gördüğüm şey bariz bir Alice In Wonderland uyarlaması bir resim.Böyle resimler genellikle rastgele değildir ve muhakkak belirli mesajlar taşırlar.Acemice gördüklerimi şöyle bir yorumlayacak olursam, tahminlerimi söyleyeyim :

-Resim bariz bir Alice In Wonderland esinlenmesi.Eseri okuyanlar, “Tavşan Deliği Teorisi”ni bir şekilde hayatlarında bir yerlerde görüp okumuşlardır.-Algıda seçicilik-

Tavşan deliği : Ne olduğu bilinmeyen gizemlere doğru yolculuk edebileceğiniz, asıl bilgiye erişebileceğiniz, yaptığınız tehlikeli yolculuk neticesinde size bilginin sınırsızlığını sunabilecek, paralel evrende daha farklı ve gizemli olayların yaşandığı, insanların bunlara ulaşımının engellenmesi için bazı şekilde gizlenmiş, bu gizemlere tavşan delikleri denmiş bir teori.Zaten buna ismini veren de, Alice In Wonderland kitabındaki aceleci tavşan ve Alice’ın o delikten atlamasıyla başlayan maceralar.

-Eserde aceleci tavşan saatine bakıp hızlı hareketlerle kendi kendine “geç kaldım, geç kaldım” diye söylenmeye başlar.Alice, tavşanı görür ve peşine takılır.Kapaktaki Tavşan’ın saate bakmasını hikayenin bu kısmıyla ilişkilendirebiliriz.

-Tavşan deliğine atlamadan önce sihirli mantardan yiyen Alice, Tavşan deliğine atladıktan sonra ayrı bir dünyada kendini bulur.Bu anlamda kapak resminde kripto para sembollerinin kendisini attığı deliğin, Tavşan deliği teorimizde olan delikle aynı olduğu aşikâr.

-Sihirli mantar yiyen kriptoparaların -bakınca tavşanın önünde sembolize edilen kırmızı mantarlar olduğunu görüyoruz.- kafalarının güzel olduğunu söyleyebiliriz.Kapağa bakınca, Ethereumdan önce kendini atan bir kriptopara veya başka bir birim görüyorum.Ayrıca Ethereum sembollü kriptoparanın kendini zevkle aşağı attığını el ve ayak hareketlerinden görebiliriz.BTC sembolü ise kafası güzel şekilde sağa sola yalpalıyor.Alkolü fazla kaçırıp, sarhoşluğunu yaşayan bir duruşu var.Sağ ayağı üzerinden destek alıyor, güçlü durmaya çalıştığını sembolize ediyor.$ simgesi ise hemen Ethereum’un arkasından atlamaya en yakın ikinci para birimi olarak gözüme çarpıyor.Bu, FED’in karşılıksız bastığı dolarlar ile ilişkili olabilir. Oraya bir gönderme olabileceğini düşünüyorum.

-Arkalarında olan üçlü ise epey ilginç.Bir terazi, genellikle adalet terazisi olarak kullanılan bir şekil.Yükseliş gösteren bir mum grafiği ve bankacılık simgesi olan bir sembol.İlk ve en yakın görülen yükseliş sembollü mum grafiği.Elleri havada dans eder gibi geliyor.Terazi, sağa sola yalpalıyor ve en arkadan da bankacılık sisteminin geldiğini görüyoruz.Ayrıca yol yokuşlu bir yol olduğu için bu durumun hızlı gerçekleştiği çıkarımında bulunabilirim.

-Yılan, her zaman düşman veya tehlike olarak sembolize edilmiştir.Burada yılanın yukarıdan onları izlemesi ise Tavşan Deliği’nin tekin bir yer olmadığını anlatmaya çalışıyor olabilir.

Üstten onları izleyen bir kedi var.O da Alice’in meşhur sırıtan meşhur cheshire kedisi.Bu kedi normalde görünmezdir ancak güldüğü zaman -ki sırıtışıyla meşhurdur.- görünmezlik özelliğini yitiren bir kedidir.Ayrıca İngilizce’de geçici ve yok olmaya mahkum bir deyimin ana Kahramanıdır.Türkçesi , -Cheshire kedisi gülümsemesi gibi- diye çevrilebilir.

Bu düşüncelerimle beraber bir sonuca varacak olursam, The Economist, finansal bağlamları birbiriyle ilişkili olarak sembolize etmiş.Kedi mesajından verdiği şey ise bunların hepsinin geçici olduğu, başlıkta yer alan “Merkeziyetsiz Finansın vaatleri ve tehlikeleri” yazısı ise aslında olayın bir Tavşan Deliği ütopyasıyla ilişkili olabileceğini söylüyor.Her iki ihtimali de açıkta bırakmış. Kriptoparalar, farklı bir gizeme doğru yol alıyor veya bilinmeyene doğru giden yeni dünyanın değerleri.
 
  Hangi sonuca varmanız sizin yorumunuza bağlı. Güzel bir çalışma gördüm ben.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Bitcoin'in kendi halinde takılırken dolar gibi diğer varlıkların intihar ettiği görülüyor. Yani geleceğe bir gönderme var diye yorumladım ben bunu. Bitcoin'in yerini iyice sağlamlaştıracağı hatta bununla da kalmayıp çok daha fazla büyüyeceğini iddia ediyor olabilirler. Doların intihar etmesi derken de anlatılmak istenen; gelecekte itibari para birimlerinin yerini dijital paraların alacak olması olabilir. Ayrıca FED'in ihtiyaç fazlası para basması nedeniyle doların sonunun hazırlanması da iddia ediliyor olabilir.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
Yeni bir dünya düzenine gidiyoruz. Herkes gitmek için telaşlı. Dolar, Bitcoin, Ethereum, emtialar koşuyor. Kimse birbiriyle çekişmiyor. Yeni dünyada herkesin yeri var. Tavşan saatine bakarak zamanı tutuyor. Yalnızca geç kalanlar kaybeder. Çok güzel şeyler çizmişler. The Economist yine çok konuşulacak bir kapak yapmış.
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
Aynı dergi yıllar yıllar öncesindeki bir sayısının kapağında dünyanın yeni ortak para birimine hazır mısınız diyerek 2018'i işaret ettiğini biliyor muydunuz Smiley



Medya güçtür ve gündemin nabzını ölçelerek buna göre ateşlendirir. Şuanda bana göre economist bu tasarım ile macera aramak istiyorsanız işte hendek işte deve pardon işte yılan işte delik ya çıkarsın ya batarsın vaktin olmaz hodl edersin zordur almak profit bizden diyor Cheesy
full member
Activity: 500
Merit: 151
1 cent = 1 satoshi
Bence bu fotoğrafta anlatılmak istenen özet konu şu ki; kripto paralara yapılan yatırımların aynı zamanda tehlikesi hakkında da farkındalığa sahip olmak. Orada dolar gibi varlıklar da var mesela evet ama onunla tam olarak bağlantıyı kuramadım. Çünkü merkezsiz finansa bir gönderme görüyorum çoğunlukla. Ayrıca makalenin içeriğini de merak etmedim değil şimdi. Koskoca The Economist gazetesinden bahsediyoruz bir yerde.

Alice harikalar diyarı ve tavşan deliğine düşme olayı da var asıl özünde. Ve ilginç olanı hepsi deliğe doğru giderken Bitcoin tam tersine hareket yapar gibi duruyor. Ayrıca bir yerde okuduğum kadarıyla yılanın üzerindeki adresleri kontrol etmişler, içerisinde HBAR ve Ripple varmış. Ne kadar doğrudur bilinmez tabii Smiley
sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
Bence bu fotoğrafta anlatılmak istenen özet konu şu ki; kripto paralara yapılan yatırımların aynı zamanda tehlikesi hakkında da farkındalığa sahip olmak. Orada dolar gibi varlıklar da var mesela evet ama onunla tam olarak bağlantıyı kuramadım. Çünkü merkezsiz finansa bir gönderme görüyorum çoğunlukla. Ayrıca makalenin içeriğini de merak etmedim değil şimdi. Koskoca The Economist gazetesinden bahsediyoruz bir yerde.
full member
Activity: 500
Merit: 151
1 cent = 1 satoshi
The Economist tarafından geçen hafta paylaşılan bu görsel oldukça ilginç tartışmalara yol açmış durumda. Resimde Ethereum'dan tutun Bitcoin'den dolara, emlaktan üzerinde cüzdan adresi yazan yılana kadar farklı detaylar yer alıyor.

Sizin yorumlarınız nelerdir? Anlatılmak istenen ne olabilir burada?

Pages:
Jump to: