Tv programlarının, filmlerin, dizilerin ve sosyal medyanın evet toplum ahlakı üzerinde ciddi bir etkisi söz konusu. Ancak bunlardan çok önceden bozulmalar başlamıştı ve bu durumu ciddi anlamda hızlandıran bir etken oldu bu programlar ve türevleri. Lisede bir yazar gelmişti konuşma yapmaya ve şöyle demişti biz evimizden tv'yi çıkartalı çok oldu. Akşamları hep beraber ailecek kitap okuyoruz ve sohbet ederken birbirimize anlatıyoruz. O kadar çok hoşuma gitmişti ki anlattıkları o adamın o zamandan sonra evimdeki tv'nin yüzüne önemli maçlar dışında bakmaz olmuştum.
Tabi bu özenti furyasının ilk başlangıcı ben pikaçhu'yum diyerek camdan atlayan bir çocukla olmuştu. Akabinde hint dizilerinin furyası başlamıştı bir tane büyüğümüz bu dizilerden bir tanesinin başrol oyuncularının fotoğrafını bastırtıp çerçeveletmişti. Bknz:
.
SourceDaha sonra genç kız kardeşlerimizde tüyü bitmemiş korelilerin aşkı baş göstermeye başladı K-pop vb gruplara aşık oldular aşk drama dizilerine abayı yaktılar ki Konya'da yer alan bir üniversitede yüksek lisans tezi konusu bile oldu "İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN GÜNEY KORE DİZİLERİ İZLEME DURUMLARI VE DİZİLERİN ETKİLERİ".
Gelelim son raddeye aile içi şiddetler, ensest ilişkiler, katliam haberleri vb kan donduran o kadar olay oluyor ki olmaz böyle şey diyorsun ama oluyor 3 gün 5 gün kınanıyor 10 gün sonra unutulup gidiyor. Hatta bir palu ailesi vardı hem ülkemizde hem de bu forumda muhabbeti de dönmüştü baya harbi ne oldu hatırlayan var mı? Sadece artık bu tarz olaylar bir kulağımızdan giriyor diğerinden çıkıyor.
Aklıma şöyle bir hikaye geldi arattım buldum:
"Bir Afrika kabilesinde, birisi yanlış bir şey yaptığı zaman kabile üyeleri bir çember oluşturuyor,o kişiyi çemberin ortaya koyuyorlar ve 2 gün boyunca kişinin şimdiye kadar yaptığı tüm iyilikleri söylüyorlar. Bu kabile üyelerine göre her insan iyidir, fakat bazen insanlar kötü şeyler yapabilir ve aslında bu, onların yardım çığlığıdır. Kötü bir şey yapan kişinin içindeki iyilikle tekrar bağlantı kurabilmek için bir araya geliyorlar."
https://www.facebook.com/SoranAdamm/photos/bir-afrika-kabilesinde-birisi-yanl%C4%B1%C5%9F-bir-%C5%9Fey-yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1-zaman-kabile-%C3%BCyeleri-bir-%C3%A7e/456821927815678/Bir hata yapıldığında üstüne kapatma yoluna gidiliyor ebeveynler tarafından gençtir hata yapar, şeytana uymuş bir kere, elalem ne der gibi düşüncelerle hata yapanı yaptığıyla yanına bırakılıyor Oysaki hatayı yapanın cezasını çekmesi lazım ama işte olmuyor böyle! Hatta yakın zamanda birisi çocuklarının babasının kendi babası olduğunu öğreniyor ve hikayenin içerisinde adamın annesi falan konuyu kapattırmak için neler söylüyor.
"Nikola Tesla - O Kadar Cahilsiniz ki Dininiz Var Diye Ahlaka İhtiyacınız Kalmadığını Sanıyorsunuz"