Merhaba arkadaşlar, çoğumuz az çok grafik çizip analiz yapmak veya var olanları takip etmek amacıyla tradingview'da dolaşmaktayız. Çoğu kişinin aynı sıkıntıyı yaşadığını düşündüğüm için başlığı açmaya karar verdim, benim için bu siteyi bulmak baya baya iyi oldu.
Bahsettiğim site
Coinsignals.trade belki daha önce görenler olmuştur, datalarını coinmarketcap'ten çeken bir yapı kurmuşlar yani marketcapte olan coinlerin hepsi çıkıyor benim aradıklarım çıktı en azından. Tradingview'ın sıkıntısı Binance gibi büyük borsaların yanında kucoin gibi veya daha küçük bazlı idex, stex gibi borsalarda var olan coinler orada bulunmamakta bu da grafiklerini çizmeyi imkansız hale getirmektedir. Coinsignal sitesinde ise ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere Tomo gibi birçok kişinin portföyünde bulunan fakat Binance'da olmayan coinleri görebiliyoruz.
Tradingview'da olan bir çok indikatörü de ekleyebiliyorsunuz. Ben kendi kullandıklarımdan Rsi gibi Moving Average gibi çeşitli indikatörleri ekleyip tradingview'a yakın bir grafik elde edebiliyorum aşağıdaki gibi.
Güncelleme sıklığının ne aralıklarla olduğunu tam test edemedim ama genelde güncel olarak geliyor fiyatlar büyük ihtimal coinmarketcap ne kadar güncellerse bunlar da ona göre güncelliyorlar, o konuda da çok da sıkıntı yaşamadım zaten amaç mükemmel bir şekilde olmasından ziyade hiç yoktan iyidir mantığıyla başladım siteyi kullanmaya.
Ekran görüntülerinde görüleceği gibi birbirine çok yakın sadece 10 dolar gibi bir fark var bitcoin örneğine bakarsak. Diğer incelediğim 3-4 coin için de bir sıkıntı görmedim güncelleme olarak, hızlı ve güzel şekilde update ediyorlar.
Bundan sonraki süreçte umarım alarm gibi özellikler eklenir de neredeyse tüm coinleri buradan inceleyebilirim, alarm gibi özellikleri sayesinde tradingview biraz daha tercih sebebi hala tabiki. Faydalı olur umarım arkadaşlar.