Pages:
Author

Topic: TRT Avrupa maçlarının haklarını satın aldı - page 2. (Read 295 times)

hero member
Activity: 1092
Merit: 631
Süper lig de TRT geçse güzel olur hem herkes rahatça izlemiş olur tabi ücretli olmamak kaydıyla dediğiniz gibi reklam geliriyle zaten gelirler çok artacaktır en azından kimse kaçak yayın izlemek zorunda kalmamış olur. Tüm spor kanalları tek adreste toplanması fikri kulağa çok hoş gelmiyor mu? Smiley
Hocam tüm maçların TRT 1’de oynanacağını düşünmüyorum. Muhtemelen Spor kanalına atarlar bence çünkü TRT kendi yayınının dışına çok çıkmaz. Yine milli maçları veya derbi maçları TRT verir ama diğer maçlar spor kanallarında olur. Elbette bu süper lig yayın hakları alınırsa olur. TRT’nin bence Avrupa maçlarının durumuna göre süper lig ihalesine girme durumu olur.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Süper lig de TRT geçse güzel olur hem herkes rahatça izlemiş olur tabi ücretli olmamak kaydıyla dediğiniz gibi reklam geliriyle zaten gelirler çok artacaktır en azından kimse kaçak yayın izlemek zorunda kalmamış olur. Tüm spor kanalları tek adreste toplanması fikri kulağa çok hoş gelmiyor mu? Smiley
legendary
Activity: 1106
Merit: 1039
Önceden Trt izle uygulaması vardı.Bunu kullanıyordum bazı diziler için.Daha sonra bu uygulama iptal olup, komple tabii’ye döndüler.Onu da indirdim ve kullanıyorum.E-mail ile kayıt oluyorsunuz.Anladığım kadarıyla acun Exxen’den beklentileri karşılayamadığı için Avrupa maçlarından vazgeçmiş durumda.

Bence Trtspor ve Trt 1 üzerinden maçlar verilecek.Exxen’de yaşanan gibi internet üzeri yayınlarda bayağı sıkıntı olabiliyor.Trt devlet televizyonu olarak bunu göze almaz muhtemelen.En azından devlet tvsinde reklam gelirleri ve Reyting artar.
Darısı süper lig maçlarının yayın hakkını almalarına diyelim. Zaten herkes artık kaçak yollardan izliyor, bari devlet kanalı alsın da bir kanalını mesela TRT Spor veya Yıldız, maçlara versin. Eminim bence de Reyting ve Reklam gelirleriyle ciddi bir gelir sahibi olup, beklentilerin üzerinde geçirirler. Beinsports mafyasından kurtulur en azından bizim lig.
copper member
Activity: 1470
Merit: 1096
Önceden Trt izle uygulaması vardı.Bunu kullanıyordum bazı diziler için.Daha sonra bu uygulama iptal olup, komple tabii’ye döndüler.Onu da indirdim ve kullanıyorum.E-mail ile kayıt oluyorsunuz.Anladığım kadarıyla acun Exxen’den beklentileri karşılayamadığı için Avrupa maçlarından vazgeçmiş durumda.

Bence Trtspor ve Trt 1 üzerinden maçlar verilecek.Exxen’de yaşanan gibi internet üzeri yayınlarda bayağı sıkıntı olabiliyor.Trt devlet televizyonu olarak bunu göze almaz muhtemelen.En azından devlet tvsinde reklam gelirleri ve Reyting artar.
legendary
Activity: 1946
Merit: 1760
Yağız Sabuncuoğlu ile Acun Ilıcalı'nın arası oldukça iyi bundan dolayı sanırım Acun abisi alamadı ihaleyi diye ağlıyor başka bir açıklama aklıma gelmiyor.Devletin tüm yaptığı işlerde kar/zarar oranına bakıyorsa özür dilemesini de biliriz kendisinden.  Grin

Anladığım kadarıyla Türk takımlarının maçları şifresiz olacakken diğer maçlar bir platform üzerinden belirli bir ücret karşılığı satılacak bence makul bir anlaşma seneye f1,premier lig ve süper lig beinde kalmaya devam ederse satın almayı düşünüyorum.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Tabii uygulaması neymiş ilk kez duydum paralı olmazsa iyi trt üzerinden maçları izlemek güzel olur her yayının paralı kanallara geçtiği şu dönemde açık televizyonda maç görmeyi özledik gerçekten. Trt'nin çok kanalı var ama yeri geliyor bu turnuvalarda aynı anda 4 hatta 8 maç oynanıyor yayınlanacak maçı seçmek zor olacaktır. Bu turnuvalar en son exxendeydi sanırım ben exxen üyeliği almadığım için halkın geri kalanı gibi yabancı yayıncılardan izliyordum şimdi vergilerimizle fonlanan trtde yıllar sonra izlenebilir bir yayın ortaya çıkmış oluyor güzel haber beğendim.

TRT'nin kendi dijital platformu varmış ve adı tabii imiş. Benim de platform hakkında açıkçası fazla bir bilgim yok. Bu sezon bittikten sonra bir incelemek lazım gibi gözüküyor.  Smiley

Sosyal medyada trtnin bu işten zarar edeceği söylenmiş ancak ben iyi bir pazarlamayla zarar edilmeyeceğini düşünüyorum reklam gelirleri vs yetebilir.Beklediğim gibi olmazsa da saçma sapan dizilere ağzını açmayan kesimler futbol tayfanın zevkine direkt olarak eleştiri oklarını yöneltmiş durumda ancak bu okları yöneltenler bu ülkede takımlarının en azından avrupa maçlarını izlemek isteyen vergi mükellefi milyonlar olduğunu unutuyor.

Yağız Sabuncuoğlu'nun paylaştığı detaylı bilgilere göre senelik 27 milyon euro + stopaj olmak üzere 100 milyon euroya ulaşan bir tekliften bahsediliyor. TRT'ye bir ton vergi ödüyor bu millet. Karşılığını en azından bu gibi anlaşmalarla alabilmeliyiz bence de.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
Exxen de 20 yıl öncesinin teknolojik şartlarında maç izler gibi maç izleyeceğime, gerekirse parasını da vererek TRT' de izlerim daha iyi. Bu sene kaç maç seyretmeye çalıştıysam mutlaka bir sorun çıktı, hatta Galatasaray' ın bir maçını, sorunu çözemediklerinden TV8 den vermişlerdi bir süre sonra. TRT' nin bu işten zarar edeceğini pek düşünmüyorum, sonuçta kamu yararına çalışan bir kurum, büyük kar marjı gütmeden gayet rahat bir şekilde maçları verebilirler.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Tabii uygulaması ücretli değil daha önce uygulamaya özel bir içeriği seyretmek için indirmiştim ama işin içine futbol girince belki bir bölümü paralı olabilir yani belirli dizi program ücretsiz yapılırken spor kısmı ücretli olabilir tabi bu bir varsayım Smiley umarım ücretsiz olur rahatça herkes izleyebilir.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Sosyal medyada trtnin bu işten zarar edeceği söylenmiş ancak ben iyi bir pazarlamayla zarar edilmeyeceğini düşünüyorum reklam gelirleri vs yetebilir.Beklediğim gibi olmazsa da saçma sapan dizilere ağzını açmayan kesimler futbol tayfanın zevkine direkt olarak eleştiri oklarını yöneltmiş durumda ancak bu okları yöneltenler bu ülkede takımlarının en azından avrupa maçlarını izlemek isteyen vergi mükellefi milyonlar olduğunu unutuyor.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Tabii uygulaması neymiş ilk kez duydum paralı olmazsa iyi trt üzerinden maçları izlemek güzel olur her yayının paralı kanallara geçtiği şu dönemde açık televizyonda maç görmeyi özledik gerçekten. Trt'nin çok kanalı var ama yeri geliyor bu turnuvalarda aynı anda 4 hatta 8 maç oynanıyor yayınlanacak maçı seçmek zor olacaktır. Bu turnuvalar en son exxendeydi sanırım ben exxen üyeliği almadığım için halkın geri kalanı gibi yabancı yayıncılardan izliyordum şimdi vergilerimizle fonlanan trtde yıllar sonra izlenebilir bir yayın ortaya çıkmış oluyor güzel haber beğendim.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333

TRT resmen görseldeki tüm Avrupa turnuvalarının haklarını satın aldığını duyurdu. 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 sezonlarının tüm maçları TRT1, TRT Spor ve tabii uygulamasından yayınlanacak. Görünüşe göre Türk takımlarının maçları TRT kanalları üzerinden verilirken diğer maçlar ise tabii uygulaması üzerinden verilecek.

Detaylı bilgi: https://www.trthaber.com/haber/spor/sampiyonlar-ligi-avrupa-ligi-ve-konferans-ligi-trtde-832018.html

tabii uygulaması şu an için ücretsiz olarak erişime açılmış durumda. Fakat benim merak ettiğim acaba bu satın alma sonrası tabii uygulaması da ücretli hale dönüştürülür mü? Eğer bu yapılırsa umarım mantıklı fiyatlarda olur. Açıkçası örneğin Exxen parasının hakkını verecek kadar kaliteli bir iş ortaya koyamıyor.  Sad

Dijitalde maç yayını olayını şu ana kadar çok beceremedik ama umarım bu sefer başarılı olur. En kötü ihtimalle sadece takımlarımızın maçını TRT kanallarından ücretsiz bir şekilde izlesek bile iyidir.  Smiley
Pages:
Jump to: