Pages:
Author

Topic: Trump Türk ekonomisini yok edeceğini söyledi - page 3. (Read 472 times)

copper member
Activity: 1358
Merit: 523
Küfür etmeden bazen çok zor bazı şeyleri anlatmak. Can Yücel'in dediği gibi "bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz; lan bu kadar orospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?” Hani kankaydınız ? Müttefiktiniz ? Yeter zamlardan imanımız gevredi birde dolar yükselirse iyice mumu dikeceğiz gibi.
member
Activity: 168
Merit: 10
Az önce yeni bir açıklamada bulundu vicdansız. Rahip branson'ı konu etti.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Dün akşam Trump'ın twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımları ve altında yazılanları okudum. [Gecenin 3'ünde yağmur ve gökgürültüsü uykuyu kaçırınca]
Adam'ın akıl sağlığının yerinde olmadığını anlamak için sadece önceki gece attığı bu konuyla ilgili Tweet'leri okumak yeterli. Fazla paranın insana özgüven getirdiğini elbette biliyoruz ancak çok fazla paranın akıl sağlığını bozduğunu ilk defa görüyorum. Açıkçası yaptıkları, konuştukları bana hep bu adamın bu kadar nasıl zengin hale geldiğini sorgulatıyor.

Bende dün gördüm twiti ve hemen ardından dolar kuruna baktım. 5,75 den 5,8 dolara çıktı. Normal şartlarda Trump'ın bundan daha hafif twitleri doları 1 lira filan çıkartıyordu, pisikolojik dirençleri kırıyordu. Twitinde bahsettiği "daha önce yaptım" ifadesi de onu kast ediyor. Ama 5 kuruşluk bir artışla ve bugünki düşüş ile anladık ki piyasada artık Trumpı ciddiye almıyor.

Dünkü harekete burdan da bakabilirsiniz: http://bigpara.hurriyet.com.tr/doviz/dolar/1ay/

Bu arada detaylı bir çalışma yapmısınız trump ile alakalı, keyifle okudum Smiley
sr. member
Activity: 409
Merit: 250
Sabahtan akşama kadar saatin değiştiği gibi tavır ve fikir değiştiren dengesiz bir adamdan bahsediyoruz burada kendisini ne kadar ciddiye almak istemesek de piyasalarda etkisi olan bir insan ne yazık ki. Devlet yönetimleri masa başında değil satranç tahtasında yapılıyor ve bu tarz her hamlenin bir amacı var ve etkisini de acı veya tatlı bir şekilde yaşıyoruz. Ülke ekonomisi daha ne kadar kötü olabilir ki diye düşünmüyor da değilim ama kötü günler geride kaldı önümüzde daha kötü günler var diyen büyük bir kesim de mevcut.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Dün akşam Trump'ın twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımları ve altında yazılanları okudum. [Gecenin 3'ünde yağmur ve gökgürültüsü uykuyu kaçırınca]
Adam'ın akıl sağlığının yerinde olmadığını anlamak için sadece önceki gece attığı bu konuyla ilgili Tweet'leri okumak yeterli. Fazla paranın insana özgüven getirdiğini elbette biliyoruz ancak çok fazla paranın akıl sağlığını bozduğunu ilk defa görüyorum. Açıkçası yaptıkları, konuştukları bana hep bu adamın bu kadar nasıl zengin hale geldiğini sorgulatıyor.

Eminim izleyenler vardır aranızda. Now You See Me ( Türkçe'ye çevrilirken Sihirbazlar Çetesi olarak çevrildi, bayılıyorum bu film isim çevirilerine)'de bir sihirbazdan bahsediliyordu. Çocukluğunda ağaç kovuğuna bir iskambil kağıdı saklayıp, onlarca yıl sonra sihir ayağına bir şov'da bu ağacı kullanıyor. Şimdi tesadüf denilemeyecek şekilde benzer olaylar görüyoruz. Trump ve Simpson'lar isimli animasyon dizisinde ardı ardına aynı şeylerin yaşanıyor olması, tesadüfle açıklanamayacak bir şey. En son Greta olayında da konu kesinleşti. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan toplantıda Greta isimli bir kızın çevre konuşması yapması ve Trump'un aynı toplantıda resmedilmesi...

Bu resimde gördüğünüz gibi on yıl önce yayınlanan ve dizide Trump'ın seçim kazandığı bölgelerin bile aynı olması sizce de basit bir tesadüf mü?

Daha fazla da vardı ama şu an sadece bunları bulabildim. Yani demem o ki birileri ABD üzerinde çok etkili işler yapıyor. Ve o kadar ki geleceği bile planlıyor. Ve ortamı germek için bu kadar saçma bir adamın kullanılması manidar. Akşam dostum dediği adama sabah tehdit savurabiliyor. Parasının onu orada tutabileceğini sanıyor. Bu arada ilginç bir detayda olsa çizgi filmde başkanlığı sırasında Trump'un öldüğü sahneler var. Bakalım ölümü de "tahmin" etmişler mi?

Şu kadar net ki bu adamın tavuk kümesini yönetebileceğini sanmıyorum. Bir takım insanlar bu adamı çok güzel kullanıyor bence başka bir açıklaması olamaz. Bu adam kendi başına ancak bizim tosuncuk gibi Çiftlikbank kurar sonunda da kaçıp o parayı yerdi. Zenginliğinin kaynağını bilmiyorum ama aileden kalsa bile kesin batırırdı. Bu arada kızınında çok zeki bir insan olduğu aşikar. Her neyse ciddiye almayın bence. Sadece ABD'nin sıradan dış politikalarında kullandıkları bir adam oldu. Olası bir büyük savaş çıkarmadan başkanlıktan alsalar iyi olacak.

Son olarak yukarıda dizide de aynı oyun çıkmasının seçim sonuçlarıyla %99.99 oynandığını düşünüyorum. Böyle tesadüf olmaz, olamaz!
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
Trump ile RTE al birini vur ötekine. istemediğin kadar danışmanları da olsa 2si de oldukça patavatsız açıklamalar yapabiliyor. 2sinin de trol kitlesine yaranmak için söylemeyeceği şey yok. bir tarafta aktroller bir tarafta troljenistler  Grin
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Allah'a çok şükür yok edecek bir ekonomimiz yok :d O değil de cidden koskoca Amerika Devleti başkanının böyle tehditkar sözleri çok iğrenç. Siyaset böyle yapılmaz, elinde güç var diye diğer ülkeleri alenen tehdit edemezsin, nerede özgürlük nerede libertianlık nerede demokrasi? Bu millet çanakkale savasşını kazanmış ne badireler atlamış, böyle komik tehditlere pabuç bırakmaz açıkcası. İstediği kadar tehdit etmeye devam edebilir, biz zorluklarla yaşamaya alışmış bir milletiz, daha kötüsü olursa onda da yaşarız, onurumuzu toprağımızı vatanımızı kaybetmedikten sonra para pul hikaye aslında. Biraz zorluk görelim de artık şu ülkedeki ayrılık gayrılık bölünmüşlük de düzelsin, kenetlenelim, birlik olalım. Ortam bunun için çok musait, birlik olmanın tam vakti diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
Trump kendi işine baksın, türkiyeyi bu şekilde tehtit edemez. Kendisi sürekli saçma sapan konuşuyor twitter köşelerinde. Daha dün türkiyenin suriyeye girmesi konusunda olumlu konuşuyordu şimdi saçma sapan twitter almış. Neye güvenerek kalkıp da bu şekilde açıklamalar yapıyor? İşi gücü iyi polis kötü polis oynamak. Haftaya olumlu konuşup ondan sonraki hafta da asker sokacağız der bu hiç belli olmaz sağı solu. Bence trumpın laflarını çok da kaale almamak gerekiyor. Resmi açıklama yapsa neyse twitterdan sallıyor böyle saçma şey olur mu
sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
Daha öncesinde yaptığım gibi diyerek de rahip Brunson olayını kastediyor tweetinde. Bu yazıdan sonra dolar 5.70 lerden yükselmeye de başladı bir yandan aslında. Dilinin kemiği olmadan konuşsa da koca bir ülkenin başında ve dolara hükmediyor. Kafa tuttuğumuz zaman ne yazık ki zorlandığımız açıkça belli oluyor. Boşa konuşmuyor alt metinde.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
Bu adamın hiç mi danışmanı falan yok arkadaşlar ? Nasıl 80 milyonluk bir ülkeye böyle laflar edebiliyor.Hiç mi o ülkede yaşayan insanları düşünmüyor ?
Gerçekten ciddi ciddi soruyorum.Sokak ağzıyla konuşan biri nasıl devlet başkanı oluyor ? Açık açık halkınızı açlıktan öldürürüm,ordunuzu ekonominizi yok ederim.Gelip ayağıma dilenirsiniz demeye getiriyor.
Pages:
Jump to: