Bu kişiler bu kadar parayı nasıl kazanmış Allah aşkına.
Ben bir yerden sonra okumayı bıraktım. Çenem yorulmasın diye😂
Bu kadar para pul var git yat abi torun büyüt dünya turuna çık.
Secilemeyecegini bildiğin halde ne diye aday olursun.
Bu yazdığın işte tam olarak coğrafya kaderdir sendromu...Bir yabancı söylemişti, adam yerden göğe haklıydı ve hiç unutmuyorum: "Siz Türkler sadece edinmeyi seviyorsunuz, edinebilmek için bugününüzden vazgeçiyor, yaşadığınız anın kıymetini bilmiyor ve edindiklerinizi de kullanmıyorsunuz" diye. Benzer duruma ben de oturma odası sendromu diyorum, kimse kusura bakmasın ama evin üçte birlik bölümünü misafir gelince açıp, göt içi kadar bir odaya bütün aile tıkışmak zekadan muaf bir davranış.
Turgut ve yaşam şekli tercihi ne olursa olsun farketmeksizin çoğunluk için önemli olan sahiplik, nimetlerinden yararlanmak değil.
O yüzden eski nesil Z kuşağını algılayamayıp gıcık oluyor çünkü onlar bu kafada değil (neyse ki).
Aslında etrafımızda okadar çok buna benzeyen örnek varki. Bak bu adam bu mal varlığı içinde yoksulluk çekiyor. Çektiği yoksulluk ile birilerine yamanıp eline bir miktar güç geçirmeye çalışıyor. Ellerine güç geçince de kendilerini ilah sanıyorlar. Tamamen yalan riya içindeki bir yaşam. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar.
Şimdi para kazanmak bir sanat.
Parayı tutmak bir sanat.
Yaşamak bir sanat.
Bizde parayı kazanan mirasçılarını çatlatırcasına bekleten kişi oluyor. Çünki kendisi yemiyor yedirmiyor. Kullanamıyor. Yukardaki örnek bu.
Abi bunların yaşadığı iki şey var, biri güç zehirlenmesi, ikincisi de bu zehirlenmeye bağlı olarak makamı kaybedersek gücü kaybederiz korkusu. benim hayat felsefem gereksiz mülkiyet köleliktir, ihtiyacım olandan fazlasi için hayatım boyunca uğraşmadım çünkü ortalama bir insan ömrü bu çabaya değmeyecek kadar kısa ve kıymetli. Kimseye temas etme ihtiyacı duymuyorum kimseyi de istemediğim yakınlığa sokmuyorum, ama bunların böyle bir şansı yok, adamin toplam arsa büyüklüğünü düşününce lan ne gerek var bu kadar sıkıntıya demeden edemiyorum.
Aç gözlülük bu başka ne diyeceksin ki buna.
Eskiden olsa derebeyi olurdu elindeki bu mal varlığı ile halkı sömürürdü.
Şimdi yine aynı şeyi yapıyorlar ellerindeki malı kullanıp güç odağı durumuna gelip halkı yine sömürüyorlar.
Ben burada halkı anlamıyorum. Neden beni ezeni beni daha iyi ezsin diye seçeyim ki.
Ya bende bir sorun var yada toplumun geri kalanında.
Benim hayat felsefemde şöyle bişey var.
Gerksiz şeylerden kurtulma. Ben buna şöyle diyorum "vazgeçebilme özgürlüğü".
Bazı şeylerden vazgeçince sizde kocaman bir boşluk ve dinginlik ortaya çıkıyor. Çünkü boşa verdiğin uğraşların odagında olan çözemediğiniz olaylar çok oluyor. İstesenizde çözemiyorsunuz. Hayatınızı işgal ediyor. PEk çok kişi bunu sürekli devam ettiriyor. Yada benim gibi vazgeçiyor.