Pages:
Author

Topic: Türk Bitcoin borsasını soyan çeteyi PUBG ele verdi - page 2. (Read 479 times)

jr. member
Activity: 51
Merit: 2
https://www.sterlingsovereign.co.uk/
Pubg oynamayan sanırım bi ben kaldım! nasıl hackliyorlar bu borsaları anlamak mümkün değil gerçekten. acaba hangi borsa bu belli mi? valla şeytan diyor tüm borsalardan çek bakiyeni al fiziksel cüzdana. Kendi güvenliğini sağlıyamıyor borsalar yazık gerçekten. PUBGde konuşmaları nasıl yakalamış siber bilişim onlarada helal olsun valla.
legendary
Activity: 2744
Merit: 1556
Ama en önemlisi demekki tüm sesli konuşmaların oyun şirketi tarafından kayıt altına alınmış olması gerekiyor.

Bu nokta benim de dikkatimi çekti. Muhtemelen oyun içerisinde küfürleşme ya da benzeri durumların tespiti ve oyuncuları banlamak için kullanılan bir sistemleri var. Smiley
copper member
Activity: 168
Merit: 0
Haberi okumuştum, bu hırsızların yakalanabiliyor olmasını çok olumlu görüyorum. Piyasaya güven verecek yatırımcının elini rahatlatacak gelişmeler. Hangi borsadan çaldıkları hakkında bir bilgi bulamadım. Borsanın ismini bilen var mı aramızda ?
member
Activity: 244
Merit: 20
pubg oyunu yabancı menşei bir oyun. normal şartlar altında oyun sunucularındaki dataya dışarıdan erişim mümkün olmaz, özellikle sesli konuşmaları nasıl dinleyebiliyorlar. Bana pek mantıklı gelmiyor. Ancak şu şekilde bu gerçek olabilir. İnterpol kararıyla oyun sahibi şirket ile iletişime geçilmiştir. Ama en önemlisi demekki tüm sesli konuşmaların oyun şirketi tarafından kayıt altına alınmış olması gerekiyor.
member
Activity: 929
Merit: 10
Sanıyorum bu borsa btctürk veya koineks yani tütkiyenin en büyük borsalarından biri ve hırsızlarda birbirinden uzak internet korsanları galiba yomsa neden bi oyun üzsrinden haberleşsinlerki. Fakat polis herşeyi ele geçirmiş yazışmalarını bularak bu harika gerekten.
member
Activity: 448
Merit: 15
Vay be, hırsızlığı da ilk kez duyuyorum, PUBG ile haberleştiklerini de.

PUBG'de nasıl yakalamışlar acaba? ihbar ile mi yoksa oyundaki destek falan mı farketmiş acaba. Yöntem de enteresan, yakalanma şekilleri de.
member
Activity: 652
Merit: 11
BNBTiger ! Fierce. firm. Victory.
Bu da demek oluyor ki artık hırsızların işide kolay değil bir şekilde izleri bulunuyor. Cryptopia borsasındada yapışan hırsızlık ortaya çıkarılmak üzere bu tarz haberler güzel artık tek tek yakalanıyorlar kimse cesaret edemez yakında buna ve güven gelir belki kripto para yatırımlarında.
jr. member
Activity: 257
Merit: 1
İstanbul merkezli bir kripto para borsasından milyonlarca TL değerinde kripto para çalan çeteyi PUBG oyununun ele verdiği anlaşıldı.

İstanbul’da faaliyet gösteren kripto para borsasından 20 Aralık’ta 13 milyon TL değerinde kripto para çalan çeteyi PUBG oyununun ele verdiği öğrenildi.

Yakalanmamak için PUBG’yi kullandılar
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan teknik ve fiziki takip neticesinde şüphelilerin yaklanamamak amacıyla Play Unknown’s Battlegrounds (PUBG) oyunu üzerinden sesli görüşme yaparak iletişime geçtiği tespit edildi. Ancak bu yöntem, şüphelileri, polise yakalanmamaktan kurtaramadı. Belirlenen 24 kişi için 8 ilde eş zamanlı olarak operasyon başlatan polis, 23 şüpheliyi gözaltına aldı. Daha önce bildirdiğimiz gibi adliyeye sevk edilen bu şüphelilerden 6’sı tutuklanırken 9’u adli kontrol şartıyla, 8’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

56 bin TL nakit, 1.3 milyon dolar kripto para
Öte yandan polis tarafından yürütülen incelemelerde 56 bin TL nakit para ile 1.3 milyon TL değerinde kripto para ele geçirildi. Ele geçirilen bu paralar, İstanbul merkezli kripto para borsasına iade edildi.

Kaynak: https://uzmancoin.com/bitcoin-pubg-ele/
Pages:
Jump to: