Pages:
Author

Topic: TÜRK HALKI DOLARA YUKLENİYOR - page 5. (Read 1442 times)

newbie
Activity: 168
Merit: 0
July 29, 2018, 05:07:10 AM
Çünkü ülkenin en az %80'i mevcut iktidara yeterince güvenmiyor Cheesy Adam meydanlarda sonuna kadar arkandayız, yürü be dünya lideri diyor ama iş parasına gelince gidip dolara sarılıyor. Para önemlidir neticede.

halkı geçtim asıl arkasındaki insanlar hatta kendisi dahil ailesindeki insanlar dolarları yurtdışına çıkarmıyor mu  Smiley zaten bu insanların dini de para imanı da para.
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
July 29, 2018, 04:12:34 AM
Bence şu andan itibaren dolar veya döviz alımı çok riskli alınacaksa şimdiye kadar çoktan alınmalıydı şimdi satma zamanı satışla birlikte paramızda da canlanma olacak. Zaten Türk halkı panik alış ve panik satış yapıyor bakıyorki herkes alıyor yükselişi görüp panikle alıyor satarkende yine aynı düşecekte zarar edeceğim korkusuyla hemen satışa geçiyor. Dalgalanma çok istikrar yok maalesef.
full member
Activity: 504
Merit: 120
July 28, 2018, 05:19:11 PM
Çünkü ülkenin en az %80'i mevcut iktidara yeterince güvenmiyor Cheesy Adam meydanlarda sonuna kadar arkandayız, yürü be dünya lideri diyor ama iş parasına gelince gidip dolara sarılıyor. Para önemlidir neticede.
jr. member
Activity: 336
July 28, 2018, 05:14:16 PM
Herkes elimdeki 3 5 kuruş kaybolmasın istiyor. Dolardaki beklenti yukarı yönlü olunca ister istemez dolar alıyor. Neden almasinki.
newbie
Activity: 98
July 28, 2018, 01:39:35 PM
Keşke halkın alım satımıyla bitseydi bu işler ama o kadar küçük ki devede kulak kalır. Bizim aldığımız köylünün aldığı dolarla piyasada ibre kıpırdanmaz bile
newbie
Activity: 224
July 27, 2018, 02:47:08 PM
ne kadar doğru bilmiyorum ama insanlar da kendilerini düşünmek zorundalar.devlet çözüm üretsin düşüş olsun herkes satar zaten..
member
Activity: 322
Merit: 16
July 27, 2018, 01:32:43 PM
Eskiden dönemde borç azdı ve ihracatın ithalatı karşılama uranı %70 civarıydı. Bugün ise rakamları mahfi eğilmez blogunda ayrıntılıolarak inceliyor her ay.
Bugüne kadar tüketimi pompalayarak ev araba ihtiyaç kredisi dağıtılarak ve kamu yerine
şirketler ve kişiler borçlandırılarak geri dönüşü olmayacak şekilde bir büyüme modeli seçildi.
Bu krediler yurt dışından borçlanıldı ki uluslararası piyasada majör para birimleri belli. Ölçü Amerikan Doları. Altın için bile böyle bu. Şimdi fazilerin yükseldiği bir dönemde bu borçlar nasıl ödenecek. Türkiyedeki büyük holdingler bankalara yapılandırma başvurusu yapıyor. Hatta Ülker yani Yıldız Holdingi yöneten zatı muhterem Yağmur yağacak ben şimdiden şemsiyemi almak istedim diyor. Yani olan yine özellikle Orta sınıfa olacak maaşlı sabit  gelirli insanlara, vergi yükü altında ezilecekler. Kişisel olarak önlem almak mümkün değil

çok güzel yazmışsınız. Kişisel olarak alınabilecek tek bir önlem tasarruf hatta olabildiğince kemer sıkılması. devletleri de, şirketleri de aileleri de bu borçlar yıkıyor. o yüzden o borçlara azami oranda dikkat edilmesi gerekir.
newbie
Activity: 26
July 27, 2018, 01:29:42 PM
Eskiden dönemde borç azdı ve ihracatın ithalatı karşılama uranı %70 civarıydı. Bugün ise rakamları mahfi eğilmez blogunda ayrıntılıolarak inceliyor her ay.
Bugüne kadar tüketimi pompalayarak ev araba ihtiyaç kredisi dağıtılarak ve kamu yerine
şirketler ve kişiler borçlandırılarak geri dönüşü olmayacak şekilde bir büyüme modeli seçildi.
Bu krediler yurt dışından borçlanıldı ki uluslararası piyasada majör para birimleri belli. Ölçü Amerikan Doları. Altın için bile böyle bu. Şimdi fazilerin yükseldiği bir dönemde bu borçlar nasıl ödenecek. Türkiyedeki büyük holdingler bankalara yapılandırma başvurusu yapıyor. Hatta Ülker yani Yıldız Holdingi yöneten zatı muhterem Yağmur yağacak ben şimdiden şemsiyemi almak istedim diyor. Yani olan yine özellikle Orta sınıfa olacak maaşlı sabit  gelirli insanlara, vergi yükü altında ezilecekler. Kişisel olarak önlem almak mümkün değil
member
Activity: 252
Merit: 11
July 27, 2018, 01:19:15 PM
Halk değil, sanayici yükleniyor. Usd üzerinden borcu olan düştükçe alıyor

o adamların zaten yüklenmesi gerekiyor. 300milyar$'lık borçlarını kalkıp ürettikleri kabloyla ödemeyecekler. düştükçe alarak borçlarını ödemek zorunda kalıyorlar. bu kadar alımın yanında milletin aldığı doların oranı çok düşüktür.
member
Activity: 672
BNBTiger ! Fierce. firm. Victory.
July 27, 2018, 12:55:03 PM
Tüm Türkiye piyasadan bir haber köylüsü bile dolar alalım diyor oyle bir alim varki piyasada nakit dolar kalmadı. Benim fikrim dolar satma zamanı geldi arkadaslar. Bizim halk hep terse yatar Smiley.YTD

köylüyü öpte başına koy sen köylü ile alıp veremediğin ne bende köylüyüm amam seninle aynı ortamda bulunamayacagım anlamınamı geliyor bu cahilmiyim yani 2 üni 1 y.lisans 1 de fizik üzerine doktoram var sen kimsin söylediğin şeylere dikkat edersin bundan sonra insanları aşşağılamak yerine akıl akıldan üstündür de önce.

Bu şekide sabunma yapmanız sizde ki kompleksi ele veriyor.  Fiyatlardaki değişimle insanların davranışı arasında kurulmuş bir gözlemle ilgii bir bilgiyi bile kullanmak ve para kazanmak yerine bu durumu kişiselleştiriyorsunuz. İdda ettiğiniz kişiyseniz zaten bunu önemsemezsiniz, değilse eksiğiniz tamamlamaya çalışırsınız.

Bakın ben yine söylüyorum anlamamış olabilirsiniz köylüler bile dolar alıyor bu söylem doğrumu bunu haklı çıkartamazsınız ki şuda bir gerçek markete gidince fransız domates i yok efendim irlanda bulguru görmüyorsak o köylüler sayesinde aşşağılayarak buna çanak tutuyorsunuz diyorum sadece ve evet söyledğim kişiyim ve köyde büyüdüm şu şehirlerde köy ahlakının %10 u olsa herkes imrenerek bakar ülkemize.
Rdu
jr. member
Activity: 224
July 27, 2018, 12:50:49 PM
Piyasada doların bu kadar yükselmesi bizim açımızdan çok kötü zira doların yükselmesi demek aldığımız telfondan tutun yediğimiz gıda maddelerinden ve kullandığımız her türlü yerli mala dahi yansıyor. Böylesi durumlarda dolar almak yerine satmak dolara olan rağbeti azaltmak ülke içindeki değerinin düşmesine ve dolayısı ile bizim de cebimizden çıkan kur farkını azaltır ve düşürür. Umarım en kısa sürede düşer yoksa vay halimize
newbie
July 27, 2018, 12:33:37 PM
Tüm Türkiye piyasadan bir haber köylüsü bile dolar alalım diyor oyle bir alim varki piyasada nakit dolar kalmadı. Benim fikrim dolar satma zamanı geldi arkadaslar. Bizim halk hep terse yatar Smiley.YTD

köylüyü öpte başına koy sen köylü ile alıp veremediğin ne bende köylüyüm amam seninle aynı ortamda bulunamayacagım anlamınamı geliyor bu cahilmiyim yani 2 üni 1 y.lisans 1 de fizik üzerine doktoram var sen kimsin söylediğin şeylere dikkat edersin bundan sonra insanları aşşağılamak yerine akıl akıldan üstündür de önce.

Bu şekide sabunma yapmanız sizde ki kompleksi ele veriyor.  Fiyatlardaki değişimle insanların davranışı arasında kurulmuş bir gözlemle ilgii bir bilgiyi bile kullanmak ve para kazanmak yerine bu durumu kişiselleştiriyorsunuz. İdda ettiğiniz kişiyseniz zaten bunu önemsemezsiniz, değilse eksiğiniz tamamlamaya çalışırsınız.
member
Activity: 672
BNBTiger ! Fierce. firm. Victory.
July 27, 2018, 11:56:10 AM

newbie
July 27, 2018, 11:25:03 AM
merhaba bu ülkenin üretimi dışarıya bağımlı ve tür lirası talep edip doviz getirecek yeterlilikte bir ekonomisi yok maalesef. Şirketlerin döviz durumu veihtiyacı ortada o sebeple dolar ne kadar düşebilir ki
full member
Activity: 518
Merit: 102
July 27, 2018, 08:40:53 AM
Piyasadaki dolar balinalar tarafından toplandı zaten kripto parada yapılan spekülasyonun alası döviz üzerinde yapılıyor. Milletin elinde, avcunda, cebinde, yastık yorgan altında ne kaldıysa alıyorlar.
member
Activity: 448
Merit: 10
July 27, 2018, 04:35:54 AM
Türk halkının dolar alacak parasımı kaldı ki dolara yükselsin ,işadamları ve ithalatçılar yükleniyorlar dolar alımına ,bu memleketin sırtından geçinenler ile sırtından vuranlar aynı kişiler .
newbie
Activity: 31
July 27, 2018, 01:10:16 AM
Halk değil, sanayici yükleniyor. Usd üzerinden borcu olan düştükçe alıyor
full member
Activity: 420
Merit: 100
July 26, 2018, 07:06:22 PM
Emekli teyzem dahi dolar alıyor artık napsın insanlar, azıcık olan parasının değeri düşerken kendince bir çözüm üretmeye çalışıyor kızmakta mümkün değil.
member
Activity: 182
Merit: 10
July 26, 2018, 04:10:43 PM
Mayıs ayından itibaren dolara yatırım yapan üzülmedi, kripto para borsasında bile böyle bir ralli yaşanmadı son sekiz aya bakılırsa dolayısıyla türk halkı doğru yere yüklendi.
sr. member
Activity: 505
Merit: 252
July 26, 2018, 04:06:55 PM
Seçimin ilan edilmesinden sonra doların inanılmaz yükselmesi milleti ister istemez dolar almaya itti, şuan için dolara geçen mağdur olmadı belkide hayal edemeyeceği kazanç elde etti tl bazında.
Pages:
Jump to: