Pages:
Author

Topic: Türk Lirası Ucuz Alım Tavsiye Ediyorum - page 2. (Read 586 times)

member
Activity: 364
Merit: 10
GR
'' Türkiye’ye birçok kez geldim, insanların üretkenliği muazzam''

Ne icirdiniz dayiya hemen soyleyin.  Biz bugdayi bile uretemiyoruz dayi,  disardan aliyoruz. 

Birisi su adami soguk suyun altina soksun ayilsin hemen.  Yoksa yedigim kuru ekmegi kek diye yutturacaklar bana.
full member
Activity: 742
Merit: 112
üzülerek yazıyorum ki Türk Lirası ve bundan daha ucuzlamaya devam edecek. bu alım fırsatını oluşturmuyor. devamlı düşen Türk Lirası değerini nereden alacaksın da para kazanacaksın. katıldığım online seminerlerin birinde "trend is your friend" terimi kullanılmıştı. trendin yönüne mi yoksa aksi yönüne mi kazanması daha kolay.
jr. member
Activity: 239
Merit: 1
Bir güvence yok ki niye yatırım yapılsın ki gelecek için ciddi reform adımları gelmeyene kadar bu ucuzluk devam eder ki görünüşte öyle bişey de yok
newbie
Activity: 182
Merit: 0
aslında olay şu. türk lirası gerçekten ucuz ama alım tavsiyesi şaka gibi. ucuz ama ucuzlamaya devam edecek. yarın bir gün elin conisi 5 dolar ile kral iskender kebap yerse şaşırmayın. Büyüme rakamları ile bizim dolar kurumuzun pek bi ilgisi yok. doları ateşleyen başka sorunlar var.
newbie
Activity: 140
Çok fazla dikkate almamak lazım aslında. Yazı sonlarında belli ediyor. Ama bu kadar çıkışa seçim de bittiğine göre bir düzeltme gelmesi lazım
member
Activity: 252
türkiyedeki gelişme ve büyüme bize değil yabancı yatırımcının yüzünü güldürüyor onlar seviniyorlar ki türkiyedeki yatırımları değer kazanıyor . ve türk lirası dolar karşısında 2014 yılından berı değer kaybediyor bunu nasıl açıklayacaklar acaba.
full member
Activity: 420
Merit: 100
Mobius Capital Partners'ın ortağı ünlü yatırımcı Mobius örneklemelerinde 25 yıl öncesi ülkeleri ve gelişen pazarları vurgulamış bugün durum çok farklı dünyada, TL'ye yatırıma yönlendirmesi için teşekkür ederiz fakat bu yatırımcıların nerden ne çıkarı var bilemediğimizden iyi bir şey olsa bile şüpheleniyorum.
jr. member
Activity: 38
Ülkemin parası değer kaybedecek elin adamı gelip 1 verip 4,5..  alacak biz de oturup TL'ye yatırım yaparsa şöyle yolumuzu buluruz falan diye hesap yapıcaz öyle mi... Olacak iş değil! Nasıl bu hale geldik ? Ne hallere düştük bakar mısınız ?

''Nasıl öfkelenmem düşündükçe memleketimi?
Çırpınıyor ayakları altında, bir avuç hergelenin.''
(nazım)
jr. member
Activity: 896
Merit: 9
ekonominin altın kuralını unutmayalım.
bir malı elinizden çıkaracaksanız başkasına almasına tavsiye edin, bir mala yatırım yapacaksanız başkalarına satmasını tavsiye edin. tl deki son çakılmadan kısa süre öncede bir çok yabancı yatırım kuruluşundan tl ucuz tavsiyesi duymuştuk.

Bu haberi okurken benimde aklıma tam olarak bu geldi, belli ki  satacak elindekini ve piyasa oluşturuyor. Açıkçası tam bir manipülasyon açıklamasına benziyor. Keşke gerçekten haklı olsa da paramız az değerlense.
newbie
Activity: 224
bizim büyümemiz içi boş büyüme.borçla büyüme ve borcu ödeyemeden büyüme.başka yerden borç alarak borcu kapatarak bir şeyler yapma..bahsettiği ülkelerde ki büyüme bizim ki gibi gerçekleşmedi.kesinlikle katılmıyorum.
jr. member
Activity: 182
Piyasada katı kurallar var ve ülkemiz piyasasına baktığımızda seçimden yeni çıktık yetkileri değişen bir başkanlık statüsü var bu durumda ekonomimiz  başkanın yetkilerini nasıl kullanacağına bağlı olarak şekillenecek..
full member
Activity: 1358
Merit: 193
ekonominin altın kuralını unutmayalım.
bir malı elinizden çıkaracaksanız başkasına almasına tavsiye edin, bir mala yatırım yapacaksanız başkalarına satmasını tavsiye edin. tl deki son çakılmadan kısa süre öncede bir çok yabancı yatırım kuruluşundan tl ucuz tavsiyesi duymuştuk.
member
Activity: 448
Merit: 12
Yabancı kişinin bu tahminine saygı duyabilirim ama dayandığı veriler asla gerçeği yansıtmıyor.
Ülkenin sorunu üretkenliğinin olmayışı iken nasıl olmuş da üretkenliğe hayranım demiş anlamadım.
newbie
Activity: 126
Üretkenlikten uzak ihracattan da bekleneni veremiyorsan senin paranın çok büyük bir değeri yoktur artık dünya genelinde. Önce bu para değeri çözülmeli. Değer kaybımızın önüne geçilmeli.
member
Activity: 266
Türkiyenin gücünün farkında AB USD o yüzden büyümemizi çok fazla istemiyorlar ellerinden geldiğince önümüze taş koyuyorlar. Bu genç nüfus onları korkutuyor özellikle Avrupayı. Kedi köpekten başka genç nüfusları yok. Grin
full member
Activity: 476
Merit: 100
Gelişmekte olan bir ülkeyiz ama bu gelişim sürecinde ki gelir dağılımı eşit bir şekilde dağılmıyor maalesef. Bunada bir çözüm bulunmalı artık. Yeni hukümetten bunu bekliyoruz.
jr. member
Activity: 896
Merit: 9
Yabancı yatırımcı zaten bunu biliyor ve türk şirketlerinden hisse senedi alıyor türk hava yolları gibi çünkü eskiden 1 dolara daha az hisse alabiliyorlardı şuan çok daha fazla alabiliyorlar kur sayesinde

Hisse senedi alıyorlar evet, hatta dediğin gibi doların artışı ile extra karla alıyorlar ama adam açık açık Türk Lirası ucuz demiş, TL alın demiş hisse senedi değil ki. Yani bilmiyorum ama baya boş bir açıklama gibi geldi bana.
sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
Türk Lirası çok değersiz bir halde şuan, bu yüzden değerlenmesine çok kolay gözüyle bakıyorum. Mobiusta aynı şeyleri demeye çalışmış sanırsam. Mantıklı geldi bana açıkcası
full member
Activity: 560
Merit: 113
şu verilere bakıp daha sonra son 16 senede neler olduğunu neler yaşandığı hatırlayıp bir gözden geçirelim, sonrada çıkarımda bulunalım.

yıllara göre dolar-tl kuru

2001: 1,43 tl
2002: 1,63 tl
2003: 1,39 tl
2004: 1,34 tl
2005: 1,34 tl
2006: 1,40 tl
2007: 1,16 tl
2008: 1,51 tl
2009: 1,50 tl
2010: 1,54 tl

burada araya giriyorum, akp iktidarı 2010 yılına kadar iyi götürdü, dolar sabit kalırken asgari ücretler hep arttı, millet akp ile zengin olmaya başladı alım güçü arttı, ama bir yerden sonra büyük bir kırılma meydana geliyor! ve dolar her sene katlamaya başlıyor! nedir bu kırılma? bir yerden sonra akp milleti bırakıp yandaşı düşünmeye başlıyor, bütün kurumları ele geçiriyor ve artık milletten korkmuyor! millet çepte ne yaparsak yapalım bunlar bize zaten oy verecek kafası yüzünden akp rantın, usülsüzlüğün, yolsuzluğun, hoyratlığın, israfın dibine vuruyor ve sonrası malum dolar her sene rekor üstüne rekor kırıyor, ekonomi günden güne batıyor uzatmıyayım herşey ortada..

2011: 1,77 tl
2012: 1,75 tl
2013: 2,14 tl
2014: 2.33 tl
2015: 2.92 tl
2016: 3.52 tl
2017: 3.93 tl
2018: 4.90 tl

Gidişat çok ilginç, 2019 5.40 tl 2020 6 tl olacak gibi sıralamışsın ancak ciddi önlemler yerine geçici önlemler alınırsa bu şekilde ilerleyecek gibi bakalım ne olacak
newbie
Activity: 97
Yabancı yatırımcı zaten bunu biliyor ve türk şirketlerinden hisse senedi alıyor türk hava yolları gibi çünkü eskiden 1 dolara daha az hisse alabiliyorlardı şuan çok daha fazla alabiliyorlar kur sayesinde
Pages:
Jump to: