Pages:
Author

Topic: TURK Pool _ Monero (XMR) Pool - page 2. (Read 1013 times)

newbie
Activity: 27
Merit: 0
November 24, 2017, 10:05:21 AM
Geçen gün Alp Işık'ın katıldığı programda Türk havuzunun kurulmasının gerekliliğinden bahsedilmişti keşke tanıdık yüzler insanlar için havuz oluştursa.

Açıkçası pekte tanıdık yüz değiliz Smiley ama gel görki havuzu oluşturduk.. Oluşturduk oluşturmasına ama insanlar hep bir adım geriden gelmek istiyor.

Bu havuzun ileleyebilmesi için blok bulmamız gerekiyor. Blok bulmamız içinde sizlerin katılımı şart. Belirli bir hash üzerine çıkamadığımız sürece 2 ayda 1 blok ancak bulabiliriz.

Riskleri ortadan kaldırmak adına fee ücreti talep edilmiyor. Ayrıca ödemede olabilecek en düşük tutar 0.02xmr.

Konuyu açtıktan sonra bir çok mesaj aldım. İlgi var.. Var ama içerisi boş olan bir ilgi.. Destek olmadığı sürece Türk pool maalesef olmaz.. !

Şu an sunucumuz Türkiyede bir datacenter da.. Genel olarak özellikleri;

Dell Servers SSD Backend and Dual 10G Network,
Load balanced web and api servers,
1+1 full redundant servers, local connected wallets

Belirli bir yere gelene kadar kimseden fee talep edilmesi gibi bir durum yok. Belirli bir kapasiteye ulaştıktan sonra network hızını en yüksek seviyeye çıkartmak adına yurt dışında pool larda kurulacak. Belki o zaman sunucu barındırma maliyetlerini karşılayacak miktarda fee talep edilebilir. Olabilecek en yüksek rakam ise %0.5..

Şu anda güven verecek olan havuzlar %1 talep etmekte ve en düşük ödeme tutarı 1xmr.

Üretttiğini almak için o kadar beklemesin insanlar dedik... Kendi yağımızla kavrulalım, imkanlarımız dahilinde bir amme hizmeti yapalım dedik... ama sanırım pek te iyi etmedik.. Zira katılım şu ana kadar olmadı.

2 hafta daha devam edecek sunucu yayın yapmaya. Blok bulamadığımız taktirde sanırım ilk ciddi girişim fiyasko ile sonuçlanacak.

Saygılarımla..
sr. member
Activity: 518
Merit: 251
November 24, 2017, 09:52:41 AM
Geçen gün Alp Işık'ın katıldığı programda Türk havuzunun kurulmasının gerekliliğinden bahsedilmişti keşke tanıdık yüzler insanlar için havuz oluştursa.
newbie
November 24, 2017, 01:35:25 AM
Çok iyi olmuş fakat 4 miner var birazdaha popülerleştiğinde kullanılabilir.Forumun ing ve diğer diller bölümünde paylaşırsanız madenci sayısı çok artar 👏

Doğrudur. Şu an 4 kişi var hocam... hatta 3 kişi... ve tahmini olarak 2 ay içerisinde ilk blok bulunacak. 1 blok ortalama 6xmr verir ve bu 6 xmr 3 kişi arasında güçleri oranında bölünecek !!!

Çok değil, 4 adet rig katıldığı taktirde bizim blok bulma süremiz 10 güne kadar düşecektir !

Siz şimdi diyeceksinizki; dünya kadar elektrik harcıyoruz günlerce boşa kazma kürek sallayamayız.. Şayet olaya bu şekilde bakarsanız tabikide haklısınız. Ama işin birde diğer boyutu var ... !!! gün içerisinde alacağınız ödeme ! hemde kesintisi olamadan alınacak bir ödeme.... kulağa ne kadarda hoş geliyor değil mi Smiley

Gerek olmayacak ama canınız sıkıldı ve destek takımına mail atmanız gerekti.. Türkçe yazacaksın mailini... Daha ben ne diyim hocam Smiley

Sizler destek olursanız bu pool yürür arkadaşlar.. Herkes bir adım geri durursa bizde yabancı pool lara kazandırmaya devam ederiz...

newbie
November 24, 2017, 01:25:47 AM
ben nanopool da kazıyorum. ne zaman başladınız? pool stabil mi?
Deneme sürecini yeni bitirdik. Sunucumuz debian tabanlı. Adminimiz aynı zamanda büyün bir datacenter yöneticisi. İşinin ehli bir arkadaşımız.

Pool şimdilik Türkiyede. Şayet blok bulabilirsek bize network sorunu çıkartmayacak bir lokasyona transfer edeceğiz. Çıkabilecek sorunlara müdehale edecek bir ekip tarafından desteklenmekte. Stabilite konusunda sıkıntı yok yani. Ayrıca min ödemeyi 0.02 olarak belirlememizinde amacıda diğer bir güvence.

Coinler neden pool da beklesinki !!! Örneğin sizin kullandığınız nanopool en düşük 1xmr ödeme yapıyor ve sizden %1 fee talep ediyor.

4kh gücü olan bir kişi günlük ortalama 0.07xmr üretebilir. Nanopool da bu ödemeyi alabilmek için 14 gün beklemek zorundasınız. NE GEREK VAR ... !!! Wink
full member
Activity: 476
Merit: 100
November 23, 2017, 01:17:19 PM
Çok iyi olmuş fakat 4 miner var birazdaha popülerleştiğinde kullanılabilir.Forumun ing ve diğer diller bölümünde paylaşırsanız madenci sayısı çok artar 👏
newbie
Activity: 84
November 23, 2017, 12:52:55 PM
ben nanopool da kazıyorum. ne zaman başladınız? pool stabil mi?
newbie
November 23, 2017, 09:50:42 AM
Arkadaşlar Merhaba;

Sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız...

Adres:
http://pool.runxmr.com/

Fee             : 0.0001
Min Ödeme  : 0.02xmr

Fee ücretinin olmaması ve en düşün ödemenin 0.02 olması güvenilirliliğinin tartışmaya kapalı olmasını sağlar sanırım Smiley

Pages:
Jump to: