Şu an Bülent Korkmaz, Okan Buruk gibi yeni hocalar yetişiyor ancak bu hocaların bir isim yapması için öncelikle büyük takım çalıştırması gerekiyor. Mesela Okan Buruk, hiç şampiyonluk yapmamış bir takımı şampiyon yapmasına rağmen ismi milli takımda anılınca yönetim tarafından istenmedi. Onun yerine başka bir ülkenin U takımını çalıştırmış bir hoca getirildi. Bence Fatih Terim gibi hocaların çıkmamasının en büyük nedeni büyük takım çalıştırması. Tabiiki bu da yetmiyor. Büyük takım çalıştırdıktan sonra şampiyonluklar yaşayıp takımı avrupada belirli noktaya taşıması gerekiyor. Ancak dediğğm gibi basın çok çabuk harcıyor. Bunun yanında birde sosyal medya linçlemesi çıktı. Mesela Emre Belözoğlu bu yüzden takımdan aforoz edildi. Bence 1 yıl daha şans tanınması lazımdı. Bakalım bu saydığım isimler gelecekte yine takım çalıştıracak mı.
Yalnız şunu unutmamalı Sergen Yalçın bu yolda şimdilik iyi gidiyor.
Hocam başlıkta kastettiğim olay yeni genç hocanın yetişmesi değil. Bu adını saydığım hocaların yetiştirmesi.
Okan ile Bülent yardımcılık yapmadı diye biliyorum.. kendileri birşeyler oldu. Dikkat ederseniz Sergen demedim çünkü çağdaş onun yanından çıktı ve fena da bir hoca olmayacak gibi. Çünkü Alanya da başarılı idi ve Alanyaspor takımı komple değiştirdi ilk başlarda gelen başarısızlıklar ile hemen faturayı Çağdaş Hoca'ya kesti.
Fatih Terim'in yanından yetişmiş bir hoca ben hatırlamıyorum mesela. Hap yanına aldıkları onu onaylayan kişiler ona bu böyle olmaz diyecek kişi yok..zaten Necati Selçuk etliye sütlüye dokunan tipler değil. ( Bu ikisini sadece örnek olarak verdim)