Pages:
Author

Topic: Türk vatandaşı suriyeli savaşta kimi koruyacak? Türkü mü? Suriyeliyi mi? - page 2. (Read 248 times)

hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Yapılan son antlaşmalar ile daha farklı şekilde bize bu mültecileri kitleyecekler. Bunun kaçarı göçeri kalmadı artık.  En son yapılan anlaşma ile Ruanda dan bilim insaı yada eğitimli olan insan popülasyonu bize gelecekmiş. Dünyaca ünlü pek çok eğitim alanına sahip olan Ruanda bize de bu gelişmiş eğitim katogorilerindeki personelini gönderecek. İhya olacağız. A siz bilmiyormusunuz Ruandanın Üniversitelerini. Valla bende bilmiyorum. Grin
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
bu sığınmacı mülteci vs olayları tüm dünyada organize ediliyor
bizim insanımızı neredeyse herkes kabul ediyor çünkü çoğu eğitimli, çalışkan, meslek kariyer sahibi ya da gayretli azimli
ammaaa bi de çapulcu sürüsü gibi olan tayfa var, onlardan da bizde çok var
zaten defacto "buralı" oldular, kimse de kolay kolay gönderemez şu şartlarda öyle bir irade de yok kezaaaa....
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
La gardasim kendi vatanında savaşmamis adam bizim için savaşır mi, bunların kadın, çocuk ve ihtiyarlar dışındakileri memlekete almak başlı başına hataydı, savaş mağduru sayılabilecek olanlar az önce saydıklarım, damızlık sığır gibi gençleri neden aldılar, kalıp da kendi ülkelerinde doğru veya yanlış savaşması gerekenler burada sahillerde caddelerde zevk yapıyor. Ben şahsen Allah göstermesin bir savaş çıkarsa, dışarıdakilerden önce bunlarla uğraşacağımiza inanıyorum.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
hepsinin koltuğunun altına bi sokak köpeği verip geldikleri yerden sınırdışı ediceksin, iki sorun birden ortadan kalkar.
geçen gün Afgan mülteci bir Alman polisini bıçaklayıp öldürdü, bunlar eğitilmez, savaş da bitti, şeriat isteyen ama Afganistan'daki şeriattan kaçan tipler...
neyse daha fazla yazmiym çok ağır konuşacam yoksa...
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Bu sorunun cevabı gerçeketen çok can sıkıcı olabilir. Doğruyu söyleyene ne diyeceksin yalan söyleyene ne diyeceksin şimdi. Adama verdin bir kimlik. Onun zaten bir kimliği vardı. Sen onun bu kimliğini yok etmeye çalıştın yenisini oluşturdun kendince. Ama adam değişmedi kendini gizledi yani takiye yapıyor. Bunu ancak çok ciddi bir ortamdaki gerçek davranışları görülmeden cevaplamak zor görünüyor.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Güzel ve hassas bir konuya değinmişsiniz. Suriyeli dedim mi bir kaç kere düşünmek lazım açıkçası ben Suriyeli kadar kötü bir millet daha şimdilik tanımadım asalak gibi yaşamayı seviyorlar tam bir huzur bozucu millet. Kimlikte verseniz ev arabada verseniz en ufak bir savaşta sizi arkadan vururlar, kendi milletinide çok umursayacağını sanmam bunlar sadece parayı tanır savaşta bile satın alırlar bunları emin olun. Savaştan kaçıp savaşmayarak ülkesini terk eden milletten ne beklersiniz.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Geçenlerde bir video gördüm linki bulamadım suriyeliye diyorlarki kimliğiniz varmı? var askerdesiniz şimdi suriye ile yarın savaş ilan ettik diyelim denk geldi ya bir çatışma çıktı suriyeli vatandaşları öldürecekmisin? Suriyeli direk hayır cevabını yapıştırdı.

Kafama takıldı cidden harika bir soruydu bu kimlik verilen kişiler savaş durumunda bizi satarsa ne olacak? Bunun hesabını kim verecek? Bakın hayati derecede önemli bir konu bugün yarın bunlar partide kuracak yarın parti kurduklarında kim kuramazsın diyecek adamın elinde kimlik var.

Pages:
Jump to: