Pages:
Author

Topic: Türkiye dijital çağın parasını nasıl vergilendirecek ? - page 2. (Read 244 times)

member
Activity: 546
Merit: 10
türkiyedeki coin borsalarını takip ederek evet vergilendirme yapabilirler. ama bunun dışındaki alternatiflerde banka hesaplarındaki TL deki daha önce pek olmayan anormallikler üzerinden giderek, sorgulayarak vergilendirme yapabilirler. bu ikisinin dışında kalan elden ele, forumdan birilerini bulup satış işlemleri vs bunların takibi zor.

bu nedenle insanları vergilendirmeye teşvik etmeleri gerekli ki onların da işine gelsin. Kore gibi %20 vergi oranı getirmezsin. Daha makul olur ve insanlar seve seve gider vergisini öder. kişisel bitcoin adresimizin devlete tarafımızca bildirilmesi gibi durumlara bu işi yapan kişilerin gelmesi için kesinlikle onları cezbedici vergilendirme durumlarının oluşması gerektiğini düşünürüm. aksi taktirde bu iş zor.
member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
Bir vergilendirme mutlaka olacak ve umarım bu, hakkaniyetli bir şekilde gerçekleştirilir. Kripto paraları bozdurmada kullandığımız borsalar üzerinden çekim yapılan miktarlara göre vergilendirme koymaları çok da zor değil. Çok uzak olmayan bir gelecekte yeni düzenlemeyi yürürlüğe koyabilirler.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Malum Türkiye'de de bir çok kişi sanal para camiasına adım attı ve belli miktarlarda para hacmi oluştu. Sanal para borsaları açıldı. Peki devlet bunu nasıl vergilendirebilecek ? Bununla ilgili faydalı olabilecek bir yazı. Okudum keyif aldım. Umarım yararı olur.

https://home.kpmg.com/tr/tr/home/media/press-releases/2017/12/turkiye-dijital-cagin-parasini-nasil-vergilendirecek.html
Pages:
Jump to: