Pages:
Author

Topic: Türkiye Kripto Sahipliği Oranında Zirveye Yükseldi - page 2. (Read 403 times)

legendary
Activity: 2198
Merit: 2570
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
bu sahiplik neye göre ölçülüyor? borsada yapılan işlemlere göre ise zaten sağlıklı bir veri değil ki!!!
türkiye'de mahmut bütün varlığını binance/btcturk gibi borsalarda tutarken japonya'da tsubasa ise kendisine ait olan cüzdanda tutuyor. bana bu istatistiklerin nasıl bulunduğunu açıklayın @bthd bey!!! linkte varsa tıklamadım la.

abi yok yok yok! listede ilk sıralarda olan ülkelerin temel özelliği yok yok yok olması. o "yok"ların başına istediğini koyabilirsiniz. bu yüzden yapacak bir şey de yok:)

Linkte yok orijinal araştırma raporunda örneklemin nasıl seçildiği var. Araştırma verileri borsalardan alınmamış, ~120.000 kişi ile doğrudan irtibat kurularak çeşitli ölçümlerin gerçekleştirildiği belirtilmiş. Borsalar ve diğer şirketlere yönelik veri pazarladıkları için işlerini ciddiye almak zorundalar zaten. Örneklem havuzunun nasıl seçildiğine dair bilgiler de var. Yani araştırma aslında yukarıda paylaştığım görselden çok daha derin ama cinsiyet, evlilik durumu gibi özellikler bizi ilgilendirmediği için o kısımları eklemedim.

Kişiler ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirildiğinde bile bir araştırma bir çok engele sahip. Özellikle konu kripto gibi kişinin mahremiyetine değer verdiği bir alansa sahip olan kişilerin bir kısmının kripto ilişkisini açıklamayacağı kesin. Seçim anketlerindeki kararsızlar sonucu hesaplanan hata payları gibi düşünebiliriz.

Borsalar üzerinden yapılan araştırmalar da (kullanıcı ziyaret oranları, kullanıcı milliyetleri v.b.) yine VPN kullanımı, sahte KYC gibi çok fazla engele sahip. Kimlik satışında çok fazla kullanılan Vietnam gibi ülkelerin yüzdesi olması gerekenden fazla çıkar. Yüzyüze gerçekleştirilen anketlerin hata paylarının olduğu bilinerek diğer yöntemlerden daha geçerli olduğu için bu yöntem kullanılmış.

Japonya'da yaşayan Tsubasa isterse kripto sahipliğini değil anketler hiç kimse bilemez ki zaten.
legendary
Activity: 2506
Merit: 1287
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Ve gelenek bozulmadı... Türkiye kripto sahipliği konusunda zirvede (Gospodinin yazdığı veri güvensizliği faktörünü göz önüne alsak da en kötü ihtimalle zirveye güreşiyordur) ama kripto teknolojisi konusunda nal topluyor.
Şaşırdık mı, tabii ki şaşırmadık, geriden gelen altyapı fazla gerektirmediği için yakalayabileceğimiz bu treni bile kaçırdık gibi görünüyor maalesef.
legendary
Activity: 2394
Merit: 1358
Enflasyonun tavan olduğu iki ülkenin (Türkiye ve Arjantin) zirvede olmasına şaşırmamak gerek. Geçenlerde Arjantin Nintendo eshop tan oyun satın aldım bir anda normalde %30 mu ne fazla ödedim hatta içimden bankaya sövdüm. Sonra araştırdım herifler vergi koymuşlar çok da yüksek oranı. Kripto da kesin yarı yasaktır aşırı vergi talebi vardır Arjantin de. Türkiye bu kripto konusunda çok bilgilenmiş genç kuşağa sahip tebrik etmek gerekiyor.
legendary
Activity: 2562
Merit: 1482
Bu listeye bakınca ekonomik krizden kaçışın bir yolu olarak kripto para birimlerine yatırım yapan insanların ne kadar çok olduğunu görüyorum. Sahiplik oranı ne kadar yüksekse ülkenin ekonomik durumu o kadar kötü, insanların başka çaresi kalmamış ki bu sektöre bu kadar ağırlık vermişler.

Ayrıca üst sıralarda yer alan ülkelerin son yıllarda kültürel değerlerinde farklılaşma olan ülkeler olduğunu söyleyebiliriz. Farklı koldan bir araştırma yapılsa bu ülkelerdeki bireylerde internet ortamında yer alan insanlara fazlasıyla güvenme, kendini olduğundan daha farklı gösterme, beğenilme ve saygı duyulma ihtiyacını karşılayamama gibi problemler gözlenebilir.

Böyle bir listede üst sıralarda olması ülkemiz için güzel bir şey, bundan 10 yıl önce insanların belki %1'i bile kripto paralar hakkında bilgi sahibi değilken şimdi en azından %50'si bilgi sahibi olmuş ki bu yaş grubundakilerin %25'i öyle ya da böyle yatırım yapmış Smiley
hero member
Activity: 868
Merit: 878
Ocak ayı oranları ile ilgili konuyu da daha önce ben düzenlemiştim. Kripto para sahipliği ülkemiz adına önemli bir gelişme. Dünyada bu konuda zirveye oynuyoruz.

Benim açtığım konuya bakıp aradaki değişiklikleri görmek isterseniz Buradan ulaşabilirsiniz.
legendary
Activity: 2254
Merit: 1446
Cashback 15%
bu sahiplik neye göre ölçülüyor? borsada yapılan işlemlere göre ise zaten sağlıklı bir veri değil ki!!!
türkiye'de mahmut bütün varlığını binance/btcturk gibi borsalarda tutarken japonya'da tsubasa ise kendisine ait olan cüzdanda tutuyor. bana bu istatistiklerin nasıl bulunduğunu açıklayın @bthd bey!!! linkte varsa tıklamadım la.

abi yok yok yok! listede ilk sıralarda olan ülkelerin temel özelliği yok yok yok olması. o "yok"ların başına istediğini koyabilirsiniz. bu yüzden yapacak bir şey de yok:)
legendary
Activity: 1904
Merit: 1282
Umarım bu sahipliği ath dönemlerinde yapmamışlardır ancak bizdede malesef böyle bir sorun var alanların çoğu kripto yürüdüğünde alıyor. Yıllardır çevremdeki insanlara kademeli olarak alın desemde 2017 boğasını gören bir tanıdığımın yaptığı salaklık sonrasında daha da kimseye şunu yap demiyorum. 2017 ath si öncesi madencilik yapıp 1.5 eth civarında eth biriktirip hiç satmadı ancak 80 dolarlara düşrüğü dönemlerdede almamış eth tam tamına 3500 dolara çıktığında 3 tane almış ve onuda satmamış. Malesef yatırım yapma konusunda ciddi anlamda bilgisiz hareket ediyoruz. O listenin en az %80'i ath döneminde almış olmalı.
hero member
Activity: 1260
Merit: 957
Türkiye'de oranın bu kadar yüksek çıkmasındaki payın değersizleşen para birimimize bağlıyorum açıkcası. Sizin tabirinizle "araştırmaktan uzak bir kitle" olan insanımız kripto paralardan dili yansa da illa ki tekrardan yükselecek mentaliyle elinde tutmaya da devam ediyor. Şu-bu-o zamanında şu değeri gördü şimdi aşağılardan toplayacağız boğa sezonu geldiğinde zengin olacağız fikrine sahip insanlar. Evet bazıları için bu bir gerçek olabilir ancak bazıları için değil ve bunların neden düştüğünü bilmeden parti tutar gibi tutanları da mevcut. Luna krizi patlak verdiğinde en azından 50-100 dolarlık alış yapanı gördüm ve bir tanesinin de savı şuydu: bu 1.5K'dan düştü 1/10'undan satsam bile güzel para deyip neredeyse sıfırladığı oldu. İnşallah bilinçli bir şekilde tutanların araştıranların sayısı yükselir veya kripto para projesi sahipliği oranında falan zirveye geliriz.
legendary
Activity: 2198
Merit: 2570
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
GWI tarafından 16-64 yaş arası internet kullanıcıları üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre %25,8 kripto sahibi olma oranıyla Türkiye 1. sıraya yükselmiş durumda. Türkiye'nin arkasında ise Arjantin var.

Ocak ayında yapılan araştırmada ise Tayland, Nijerya, Filipinler ve Güney Afrika'nın ardından %18,6 kripto sahibi olma oranıyla Türkiye 5. sırada yer alıyordu.

Kripto piyasasının geçen seneden beri olan kötü gidişatı düşünüldüğünde orandaki %2.2'lik artış oldukça anlamlı hale geliyor. Türkiye ve Arjantin gibi merkez bankası tarafından sürekli para basılarak paranın değersizleştirildiği ülkelerde BTC ve diğer kriptoların halen bir kaçış yolu olarak görüldüğünü söyleyebiliriz.

Tabloyu biraz daha doğru yorumlamak için dünya çapındaki genel oranla Türkiye'deki artışı kıyaslamak daha makul. Aynı süreçte dünya genelindeki artış %2.1 olarak ortaya çıkmış. Türkiye'de kripto birimleriyle tanışmanın diğerlerinden daha hızlı ilerlediğini söyleyebiliriz.

Araştırmayla ilgili olarak kripto ilgisinin artması olumlu olsa da çevremdeki ve sosyal medyadaki insanlardan gördüğüm kadarıyla araştırmaktan uzak bir kitle ile karşı karşıya olmakta üzücü. Çoğu insan borsalarda ADAUP gibi saçma birimleri trade etmeyi kripto sahibi olmakla karıştırıyor. Aslında çoğu hala merkezi bir şeylere güvenmeye devam ediyor. Her şeye rağmen bitcoin adını duymak öğrenmenin ilk aşamlarından birisi ve yayılmanın da en önemli kanallarından birisi.


Kaynak: https://datareportal.com/reports/digital-2022-october-global-statshot
Pages:
Jump to: