Pages:
Author

Topic: Türkiye Merkez Bankası Başkanı: Dijital paralar istikrara katkı sağlayabilir - page 2. (Read 2122 times)

member
Activity: 110
Merit: 11
Herzaman oldugu gibi sadece konusup icraat yapmayacaksak cok aci madem bir farkindalik var ona gore bir yol izlenmeli
member
Activity: 322
Merit: 12
devletime güvensem derim ki;

şimdi bu adamlar döviz getirici bu işi desteklerler. ülkeye ciddi miktarda sıcak para sokar ve yurtdışına çıkan paraya engel olur.

kosgeb ile değilde doğrudan sanayi ticaret ve teknoloji bakanlığına bağlı bir kurum kurar
bu kurum başvuruları inceleyerek yurtdışından getirilen miner cihazlarının gümrükten geçmesine kolaylık sağlar.
miner çiftliği açmak isteyenler için hibe ve kredi olanağı sağlar.
vergi ve elektrik konusunda destekleme sağlar.

olur mu pollyanna olalım belki olur.
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
%15 enflasyon olan ülke dijital paraya sıcak baksa nolur bakmasa nolur
member
Activity: 215
Merit: 13
Türkiye lütfen bu piyasaya girmesin.Hatta devletler bu işe lütfen girmesin. Devlet kontrolünde kriptopara istemiyoruz.Bitcoin bu merkezden kurtulmak için çıktı zaten.
member
Activity: 126
Merit: 10
böyle diyip borsalara içindeki paralarla el koyarlar. şaşırmamak lazım.
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Sevindirici bir gelişme. ilk istikrara katkıyı ilk önce vergilendirme ayarları yaparak başlayacaklardır. Sonrasında ne gibi destek olacak bende merak ediyorum. Umarım en kısa zamanda düzenlemeye gider ve eksiklikleri tamamlamak için harekete geçerler.
full member
Activity: 252
Merit: 100
The future is your Genome
Çok ilginç bir şekilde ülke yönetiminde bulunan kişilerden beklenmeyecek şekilde dijital paraya sıcak bakılıyor.Daha önce maliye bakanı Naci Ağbal Bey buna benzer bir açıklama yapmıştı.Şimdi daha yetkili bir isimden bu açıklamayı duymak ülkemiz açısından sevindirici.
member
Activity: 224
Güzel sevindirici bir haber umarım açıklamanın devamı gelir
newbie
Activity: 3
Merit: 0
Halkı yolmaya çalışmadıkları sürece güzel bir adım tabi.
member
Activity: 602
Ya keske dunyadaki tum paralar tek bir olsa. Dijital parada bunu sagliyor iste.
hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
Türkiye'nin dijital paralara sıcak baktığını Merkez Bankası yetkililerince açıklanması çok önemli bir gelişmedir. Devamının geleceğini ümit ediyorum...
sr. member
Activity: 812
Merit: 252
Free Crypto Faucet in Trustdice
Geç kalınmış ama yinede sevindirici bir haber.
full member
Activity: 314
Merit: 101
ati alan uskudari gectikten sonra farketmeleri ne kadar aci. bu saatten sonra bir calisma yapacaklarini da ummuyorum zaten. herseyde sonuncu olmaya aliskiniz
full member
Activity: 392
Ben devletin sırf trade bazında değil. Mining tarafındada destek vermesini ve vergi vs... gibi alanlarda kolaylık sağlamasını ve fabrika tarzı girişim yapmak isteyen girişimcilere destek sağlaması gerekli. Ülkeye direk döviz sokan başka bir teknoloji ya da ticaret mevcut mu şu an yani süper fırsat bana göre ?
full member
Activity: 182
eHarvestHub
Eğer devlet olarak bu şekilde bir girişim olursa bana kalırsa çok iyi olur. Bunu dememin sebebi tamamen blockchain teknolojisi ile ilgili. Bu teknolojiye sahip olmak bana kalırsa en önemli yatırım olacaktır. İlla bir kriptopara oluşturulmasına gerek yok. Bankacılık sistemimizde eğer bu teknolojiye geçebilirsek çok ciddi katkılarını görebiliriz bence.
full member
Activity: 434
Merit: 112
"istikara katkı sağlayabilir" dedi beni üzdü. sen bişey deme. sen boşver. senin adım attığın yerde ot bitmiyor. kurutuyorsun. başka bir ülkenin merkez bankasından bu açıklama gelmiş olsa ben sevinirdim. derdim iyi sistemlerine entegre edecekler btc daha fazla tanınacak. ama türkiyenin düşündüğü gelişimden öte hazineye girişi nasıl arttırırız. giriş için tek musluğumuz (vergi) olduğu için yakındır. yakacaklar canımızı.
Devletlerin müdahil olması her türlü olumsuzdur.
Olumsuz şekilde müdahil olmak Türkiye için bitcoin alış verişini engeller.
Olumlu şekilde müdahil olmak bitcoin üzerine vergi getirir yapılan karı azaltır.

Bu şekilde hiç müdahil olmamaları en güzeli.

arkadaş çok güzel söylemiş. olumlu da olsa olumsuzda olsa bize zarar getirir bu durum. olumlu olur 3 fayda 4 zarar getirir olumsuz olursa doğrudan 6 zarar getirir.
member
Activity: 90
Merit: 10
Istikrardan kasti vergi , nerden daha cok vergi toplariz gozuyle bakiyorlar o kadar.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
yine bir çok ülkenin gerisinde kalarak alınmış bir karar. ama bitcoin her gün şunu gösteriyor ki; Hiç bir şey için geç değil söz konusu Bitcoin ise...

Hayırlısı olsun bakalım...
full member
Activity: 135
Merit: 101
Geç bile kalındı aslında ama şu dakika bile bu şekilde çalışmalar başlasa ülke tarihinde ilk defa güzel bir şey yapmış olacağız. Bu açıklamarın yapıldığı vakit 7300 $ seviylerindeydi. Bu işe sadece BTC olarak bakmamak lazım, klasik olacak ama yerli ve milli coin projesi ile boy gösterebiliriz. En kötüsü kendi coinimizi türkiye içinde kullanabilmeliyiz.
member
Activity: 152
Merit: 11
Vergi kapisi gozuyle bakiyorlar, yasaklamazlar ama devlet payini alir bi şekilde
Yakindir
Pages:
Jump to: