Pages:
Author

Topic: Türkiyede kişi başına düşen gelirin yüksek gösterilmesi - page 2. (Read 1544 times)

sr. member
Activity: 532
Merit: 251
Presale Starting May 1st
Ama avrupa ülkeleri bizi kıskanıyor .  Grin
newbie
Activity: 28
Merit: 0
Kişi başına düşen milli gelir sallamasyon su an 2000tl sınırinda maaş alanlar açlık sınırında, 4000 tl ise yoksulluk sınırı oldu her aciklana inanmayın.
newbie
Activity: 42
türkiyede kişi başına düşen gelir 22k usd olarak gösterilmekte.

En son baktığımda 10k dolar civarındaydı baya bir sıçrama yapmış.
Ne oldu da bir anda zengin olduk acaba? Paramız 2 kat değer kaybederken gelirimiz nasıl 2 kat arttı?

2017 22k  Cheesy Cheesy

buna da şükür 10 k ile nasıl yaşıyormuşuz anlamıyorum şimdi çok rahatım :d

bu güzeldi işte hocam  Cheesy
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
Fazla abartilmis, tas catlasa 5 bin dolar cikar, millet borc icinde, borclari dusersek 2 bin dolara kadar duser, ama eskiden daha fazla idi dolar bazda.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342

Ne oldu da bir anda zengin olduk acaba? Paramız 2 kat değer kaybederken gelirimiz nasıl 2 kat arttı?

2017 22k  Cheesy Cheesy

buna da şükür 10 k ile nasıl yaşıyormuşuz anlamıyorum şimdi çok rahatım :d
sr. member
Activity: 288
Merit: 250
kişibaşına on bin dolar düşüyor diyorlar ama benim başıma o kadar düşmüyor Undecided
newbie

2017 22k  Cheesy Cheesy
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519

hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Bu kişi başına düşen milli gelir hesaplamaları zaten handikap beni alıyorlar Ali Koçu alıyorlar 2 ye bölüyorlar gibi hesaplanıyor , heseplamalarda kişi başına düşen milli gelirin yüksek çıkması normal olabilir neden ? akp kendi zenginlerini yaratıyorlar özelleştirmelerle yeni zenginler üretiyorlar ama ülkenin varlıkları konusunu hiç açmıyorlar ayrıca kişi başına milli gelirden ziyade bir ülkenin gelişmişlik emareleri işsizlik oranları , istihtam ve eğitim sistemin kalitesiyle ölçülmeli , siz hiç duydunuz mu 15 yıldır devletin yeni istihtam alanlatı yarattığını ve gençleri işsizlikten kurtardığını  ?
newbie
Activity: 41
Yakında dolandırıcılık sahtekarlık tavan yapacak şuan o yolda ilerliyor zaten...
newbie
Bildiğim kadarıyla bu değeri bulurken devlet harcamalarını ve yabancıların yatırımlarını da hesaba katıyorlar. Bir de gelir adaletsizliği eklenince bütün ülkeler de olması gerekenden çok çıkıyor. Türkiye'de de verdiği verginin neredeyse kimse hesabını sormadığından (Bu yüzden devlet tarafından çok fazla para israf ediliyor) ve çok vergi verdiğimizden kişi başına düşen gelir hissedilenden çok ama çok fazla çıkıyor. Belki bilerek yüksek gösteriliyor olabilir ama ben böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Fazla gösteriliyor diye sinirleneceğinize benim gibi kişi başına düşen milli gelirleri bizden daha az olan gelişmiş ülkeleri sayıp devletimiz doğru yönetilse hangi noktada olacağımızı düşünerek sinirlenin bence.

hiç bu açıdan bakmamıştım. teşekkürler  Smiley
full member
Activity: 201
Merit: 100
Bildiğim kadarıyla bu değeri bulurken devlet harcamalarını ve yabancıların yatırımlarını da hesaba katıyorlar. Bir de gelir adaletsizliği eklenince bütün ülkeler de olması gerekenden çok çıkıyor. Türkiye'de de verdiği verginin neredeyse kimse hesabını sormadığından (Bu yüzden devlet tarafından çok fazla para israf ediliyor) ve çok vergi verdiğimizden kişi başına düşen gelir hissedilenden çok ama çok fazla çıkıyor. Belki bilerek yüksek gösteriliyor olabilir ama ben böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Fazla gösteriliyor diye sinirleneceğinize benim gibi kişi başına düşen milli gelirleri bizden daha az olan gelişmiş ülkeleri sayıp devletimiz doğru yönetilse hangi noktada olacağımızı düşünerek sinirlenin bence.
newbie
Neden öyle diyorsunuz yahu koyun sürüsü halinden çok memnun adamlar toz kondurmuyor eskiden üzülürdüm ne olacak falan filan diye ama bunlar yüzünden bıraktım artık ben üzerime düşeni yapar çekilirim bunlar birbirini kemirsin dursun. Yeter artık kendi sağlığımı bozamam.

tabi aslında haksızda değilsiniz.
alan veren memnunsa bize söz etmek düşmez  Smiley  Grin
hero member
Activity: 532
Merit: 500
Neden öyle diyorsunuz yahu koyun sürüsü halinden çok memnun adamlar toz kondurmuyor eskiden üzülürdüm ne olacak falan filan diye ama bunlar yüzünden bıraktım artık ben üzerime düşeni yapar çekilirim bunlar birbirini kemirsin dursun. Yeter artık kendi sağlığımı bozamam.
newbie
merhaba arkadaşlar, türkiyede kişi başına düşen gelir 22k usd olarak gösterilmekte.
yani aylık kişi başına 6700 tl düştüğü öne sürülmekte.
ben diyecek söz bulamadım..
Pages:
Jump to: