Merhaba arkadaşlar,
Bu seferki topic'im hepimizin arasında ve kendi kendine sorduğu en büyük sorudur. Dünyada adaptasyon konusunda ( adaptasyonmu , kumar aracı olarakmı kullanılması bilmiyorum, ne yazık ki TR'deki çoğu yatırımcının blockchain in ne olduğunu bile bildiğini düşünmüyorum; az bir kitle dışında) en öndeki ülkelerden biriyiz; ancak hiç bir çıkmış başarılı bir proje yok. Memecoin dahil , hiçbir dalda başarılı bir coin hatta bir token bilmiyorum. Biliyorsanız beni yeşillendirebilirmisiniz? Böyle bir proje yapmayı düşünüyorum desem bu forumdan güzel bir ekip kurulabiliceğini düşünüyorum. Bu konuda fikriniz nedir?
Tetaeridanus🖐🏻✨
Aslında temelde yatan sorunlar reel sektörlerde olan ile aynı sadece blockchain değil neredeyse hiç bir alanda yüksek teknoloji üretemiyoruz. Biz birbirimizi aşağı çekiyoruz, yenilikçi düşünceye değer vermiyoruz. Düşünceye, fikre değer vermiyoruz. Yeni şirketler açmayı, yeni şeyler denemeyi kolaylaştırmak yerine önüne çeşitli bürokrasik setler çekiyoruz. Adil değiliz. Yurtdışında yaşayan Türklerin bilim dünyasına daha ciddi katkılar sunması yada yurtdışında yaşayan azınlıktan çok daha iyi futbolcular çıkması durumlarındakine benzer bir sorun. Avalanche'yi de bu minvalde sayıyorum.
Bizim kriptoyla olan ilgimize adaptasyon demek çok doğru olmaz çünkü %99'luk kesim hayatında zincirüstü bir işlem gerçekleştirmemiş,
BTC yada diğer kriptolar ile alışveriş yapmak yasak. Enflasyonun yüksek olması sonucu yüksek risk almaya daha açık bir toplumuz, kriptoya ilgi de doğal sonuç. Proje üretmeye kalkışan çoğu kişinin de amacı kısa yoldan parayı vurmak olduğu için ortaya kaliteli bir iş çıkmıyor. Parayı toplayıp ortadan tüyecek kalitede olsun yeter tadında oluyor genellikle.
Bunların yanında çoğu alanda öncü olan üniversitelerimizin kulüpleri ve o kulüplerde kriptoya ciddi ilgi duyan öğrenciler, pırlanta gibi insanlar var. Çoğu bu alanda bir şeyler ortaya koymak için çalışıyorlar. Umarım onlar da çeşitli engeller nedeniyle gelecekte başka yerlere göç etmek durumunda kalmazlar.
Sadece forumdan insan toplayarak bir proje ortaya koymak çok dar bir alandan seçim yapılacağı için bence çok iyi bir fikir değil. İhtiyacınız olan her alanda işin uzmanları ile çalışmalısınız. Ve o işler artık düşündüğünüz kadar kolay değil tabi niyet kısa yoldan vur kaç denemesi yapmak değilse.