Eğer Bilira TL.ye endeksli ve (ufak tefek oynamalar olabilir elbette) ve daima öyle kalacak bir kripto para ise, biri bana bunu neden almam veya tutmam gerektiğini söyleyebilir mi? Sonuç olarak bir kaç yıldır Türk Lirası değer bakımından acınacak halde ve görünen o ki, her ne kadar "bakın burası çokomelli" güdümlü televizyonlara çıkıp bolluk, bereket masalları anlatsa da bu durum daha beter hale gelecek. Böyle bir paraya endeksli kriptoyu kim, ne yapsın?
"Alım, satım, alışveriş. bağış vb. yapabilirsiniz" argümanları da bu sorunun cevabı değil, o işleri dijital ortamda paranın kendisiyle de yapabiliyorum zaten, salak mıyım, yarın devam edip etmeyeceği belli olmayan bir şirketin tokenına güveneyim?
@bobita bilira yı alıp tutmayacaksın banka hesabındaki TL yi buraya gönderip karşılığında bilira token i alacaksın.
sonra bir başka kişi bi borsada elimdeki btc yi satayım karşılığında bilira alayım diyecek. yani böyle bir piyasa oluşacak.
elindeki bilira ile btc alacaksın. Burada amaç kriptopara/TL hacmininin oluşmasına katkı vermek.
Bak benzeri durumu digilira ilk çıktığında yaşadık. gittik digiliraya EFT yapıp WTRY yi waves cüzdanımıza aldık.
Sonra waves dex de bekledik ki birileri waves satıp wtry almak istesin ilk zamanlar günlerce birileri satsında alalım diye beklediğimiz oldu.
sonra zamanla hacim oluştu tabi.