Pages:
Author

Topic: Türkiye'nin İlk Stabil Kripto Parası BiLira'nın Kullanım Alanları - page 2. (Read 369 times)

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Ben arkadaşların sorduğu soruların dışında bambaşka bir yönü dile getirmek istiyorum.
Eğer Bilira TL.ye endeksli ve (ufak tefek oynamalar olabilir elbette) ve daima öyle kalacak bir kripto para ise, biri bana bunu neden almam veya tutmam gerektiğini söyleyebilir mi? Sonuç olarak bir kaç yıldır Türk Lirası değer bakımından acınacak halde ve görünen o ki, her ne kadar "bakın burası çokomelli"  güdümlü televizyonlara çıkıp bolluk, bereket masalları anlatsa da bu durum daha  beter hale gelecek. Böyle bir paraya endeksli kriptoyu kim, ne yapsın?
"Alım, satım, alışveriş. bağış vb. yapabilirsiniz"  argümanları da bu sorunun cevabı değil, o işleri dijital ortamda paranın kendisiyle de yapabiliyorum zaten, salak mıyım, yarın devam edip etmeyeceği belli olmayan bir şirketin tokenına güveneyim?

@bobita bilira yı alıp tutmayacaksın Smiley banka hesabındaki TL yi buraya gönderip karşılığında bilira  token i alacaksın.
sonra bir başka kişi bi borsada elimdeki btc yi satayım karşılığında bilira alayım diyecek. yani böyle bir piyasa oluşacak.
elindeki bilira ile btc alacaksın. Burada amaç kriptopara/TL hacmininin oluşmasına katkı vermek.

Bak benzeri durumu digilira ilk çıktığında yaşadık. gittik digiliraya EFT yapıp WTRY yi waves cüzdanımıza aldık.
Sonra waves dex de bekledik ki birileri waves satıp wtry almak istesin Smiley ilk zamanlar günlerce birileri satsında alalım diye beklediğimiz oldu.
sonra zamanla hacim oluştu tabi.
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Ben arkadaşların sorduğu soruların dışında bambaşka bir yönü dile getirmek istiyorum.
Eğer Bilira TL.ye endeksli ve (ufak tefek oynamalar olabilir elbette) ve daima öyle kalacak bir kripto para ise, biri bana bunu neden almam veya tutmam gerektiğini söyleyebilir mi? Sonuç olarak bir kaç yıldır Türk Lirası değer bakımından acınacak halde ve görünen o ki, her ne kadar "bakın burası çokomelli"  güdümlü televizyonlara çıkıp bolluk, bereket masalları anlatsa da bu durum daha  beter hale gelecek. Böyle bir paraya endeksli kriptoyu kim, ne yapsın?
"Alım, satım, alışveriş. bağış vb. yapabilirsiniz"  argümanları da bu sorunun cevabı değil, o işleri dijital ortamda paranın kendisiyle de yapabiliyorum zaten, salak mıyım, yarın devam edip etmeyeceği belli olmayan bir şirketin tokenına güveneyim?
member
Activity: 243
Merit: 34
BiLira ekibi çalışıyor ama yeterince likit olmadığı için rağbet görme şansının en azından şimdilik yüksek olduğunu düşünmüyorum.

Merak ettiğim şey, Ethereum zincirinde 17.29 milyon TRYB görünüyor. Bunların tamamının karşılığı var mı? Varsa bunu ispatlayabilirmisiniz?

https://etherscan.io/token/0x2c537e5624e4af88a7ae4060c022609376c8d0eb

Evet hocam gerçekten çok çalışıyoruz. Anlaşmaya vardığımız borsa sayıları artıkça, likiditemiz de daha çok artacak.

Merak ettiğim şey, Ethereum zincirinde 17.29 milyon TRYB görünüyor. Bunların tamamının karşılığı var mı? Varsa bunu ispatlayabilirmisiniz?

Bu çok güzel bir soru. Biz düzenli aralıklarla bağımsız denetim geçirmeyi hedefliyoruz, ilk raporumuzu linkten inceleyebilirsiniz. https://uploads-ssl.webflow.com/5d9747406f21d761b7d4afcf/5eca7b26c4dfff56f80edf13_cok-amacli-rapor.pdf

Bir sonraki denetim raporumuzda, bu sorunuza yanıt alabileceksiniz, ancak şundan emin olabilirsiniz ki, ekipteki herkes ülkedeki blockchain ve kripto para farkındalığını artırmak ve bu konularda insanları bilinçlendirme vizyonuna sahip.

Çok yakın zamanda Luna Derneği isminde bu konularda farkındalığı artırmak konusunda ismini duymaya başlayacaksınız, derneğin kağıt işleri bitti gibi, yakın bir zamanda resmi duyurulara da başlayacağız.

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
BiLira ekibi çalışıyor ama yeterince likit olmadığı için rağbet görme şansının en azından şimdilik yüksek olduğunu düşünmüyorum.

Mantık olarak 17.29 milyon Türk Lirasının bir banka hesabında kilitli olması gerekiyor.
Burada bilira nın kazancı bu TL nin gecelik faizi. onunlada ekibi finanse ediyorlardır doğal olarak.
Bir denetim kuruluşu tarafından denetleniyor olmaları lazım. her ne kadar sitelerinde böyle bir yazıya rastlamadım ama..

olay tamamen güvene dayalı. Topluluk elindeki bilira token ini istediği zaman TL ye çevirebileceğine inanırsa proje büyür.
burada asıl konu kim btc/bilira eth/bilira pair inde işlem yapmak ister?

not: Türkiyenin ilk stabil parası doğru bir bilgi değil.
bilira, ether zincirinde TL gateway hizmeti veren bir şirketin tokeni sadece.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Diyelim ki bilira kullanıldı ve diyelim ki epey rağbet gördü market hacmi milyon dolarlara çıktı şimdi merak ettiğim bir şey var bilgilendirir misiniz ?

1- bu kadar bilira karşılığı tether gibi altın olarak mı saklanacak?
2- eğer saklanacaksa bu karşılığını şeffaflık üzerine nasıl bir paylaşımla destekleyecek ?
3- yarın karşılığı olmayan biliraları basıp bizim ellerimize vermeye çalışacaklar mi?

Maalesef ülkemizden dürüst kripto girişimleri çıkmadığı İçin insanlar her zaman şüphe ile yaklaşacaktır ayrıca trendcoinin dediği gibi merkeziyetsizlik olayını sanırım yanlış anlamış arkadaşlar ?
hero member
Activity: 1655
Merit: 600

member
Yeni bir oluşum ve sanırım yavaş yavaş kullanımı artacak. Ancak halen yerel büyük borsalardan birinde listelenmemiş olması büyük dezavantaj.
Şöyle ki ben FTX üzerinden, Uniswap üzerinden BiLira alacak olduktan sonra saydığınız her şeyi ETH ile daha kolay gerçekleştirebilirim zaten. Yani bir stablecoin'in en önemli özelliği fıat-kripto arasındaki iletişimi çok hızlı ve mümkün kılması olurdu.
Örneğin bir borsa ile anlaşılmasa bile bilira kendi sitesinden direk try-tryb dönüşümü yapabiliyor olsa güzel olurdu.

EDIT: Sanırım bu dediğim oluyormuş zaten.  Roll Eyes

EDIT 2: Siteye giriş yapmak için şu yazıyla karşılaştım;

Merkeziyetsiz internete açılan kapınız

ve siteyi hemen kapattım. Ya bu merkeziyetsizlik konusunu anlamamışlar ya da bizle dalga geçiyorlar.

Merhaba,

bilira.co sitesi üzerinden TRYB alım satım işlemleri gerçekleşiyor. Üstelik alım işlemlerinde herhangi bir komisyon ödemiyorsunuz. Örneğin FTX'e TRYB atmak istediğinizi düşünelim, bilira.co sitesinden TRYB alım talebi oluştururken FTX hesabınıza ait TRYB cüzdan adresinizi girerek, TRYB'leri direkt olarak FTX'e gönderebilirsiniz.

Tek bir cümleye bakarak siteyi kapatmanıza saygı duyuyorum, ancak merkeziyetsiz finans ve internet kavramlarını vizyonumuz olarak belirlediğimizi, Türk insanını bu kavramlarla tanıştırmayı kendimize görev edindiğimizi söyleyebilirim.

hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Yeni bir oluşum ve sanırım yavaş yavaş kullanımı artacak. Ancak halen yerel büyük borsalardan birinde listelenmemiş olması büyük dezavantaj.
Şöyle ki ben FTX üzerinden, Uniswap üzerinden BiLira alacak olduktan sonra saydığınız her şeyi ETH ile daha kolay gerçekleştirebilirim zaten. Yani bir stablecoin'in en önemli özelliği fıat-kripto arasındaki iletişimi çok hızlı ve mümkün kılması olurdu.
Örneğin bir borsa ile anlaşılmasa bile bilira kendi sitesinden direk try-tryb dönüşümü yapabiliyor olsa güzel olurdu.

EDIT: Sanırım bu dediğim oluyormuş zaten.  Roll Eyes

EDIT 2: Siteye giriş yapmak için şu yazıyla karşılaştım;

Merkeziyetsiz internete açılan kapınız

ve siteyi hemen kapattım. Ya bu merkeziyetsizlik konusunu anlamamışlar ya da bizle dalga geçiyorlar.
member
Merhabalar sevgili Bitcointalk yazarları,

BiLira hakkında bazı kafa karışıklarını gidermek için bu başlığı açıyorum, buradan cevap bulamadığınız soruları sorabilir ve fikir alışverişinde bulunabiliriz.

BiLira'nın kullanım alanlarını sıralamak gerekirse:

1. Global borsalara bir rampa: bilira.co sitesi üzerinden BiLira (TRYB) alımlarınızı yaparken, direkt olarak borsalardaki TRYB adresini yazabilirsiniz. Böylece masrafsız bir şekilde borsalara para gönderebilirsiniz. Şu anda FTX, BTSE, VirgoX gibi global borsalarda bulunuyoruz, ancak anlaşma sağladığımız borsa sayıları giderek artıyor.

Detaylı anlatım için şu videoyu izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=X-_edjrnaB4

2. DeFi için bir kapı: TRYB'lerinizi kripto borsalarına aktarabildiğiniz gibi, kişisel Ethereum tabanlı cüzdanlarınıza (Metamask, MEW, Argent vs.) da aktarabiliyorsunuz. Örneğin, merkeziyetsiz borsalar (DEX) Uniswap ve Kyber Swap üzerindeki kripto paralara TRYB ile takas işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

DEX'ler üzerinde TRYB takas etmeyi anlattığımız videou izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=E9r9oTcNSKY

3. Uluslarası para transferi: SWIFT transferleri yaparken çok uçuk komisyonlar verebilir ve günlerce bekleyebilirsiniz. Bir kullanıcımızın SWIFT yapmak yerine, Amerika'dan annesine BiLira ile çiçek almasını şu tweetten okuyabilirsiniz: https://twitter.com/umurbasar/status/1259485742214057984

4. Bağış: Belki de sosyal faydayı en çok bu noktada sağlıyoruz. Uçurtma Projesi ile beraber maddi yardıma ihtiyacı bulunan öğrencilere, şeffaf bir şekilde blokzinciri altyapısıyla burs sağlıyoruz.

Uçurtma Projesi nedir diyenleriniz olursa diye sitesini de buraya bırakıyorum: ucurtmaprojesi.com
Pages:
Jump to: