Pages:
Author

Topic: TÜRKLER NEDEN BITCOIN ALIYOR? - page 3. (Read 526 times)

member
Activity: 713
Merit: 31
September 18, 2018, 04:16:32 AM
Biz ülke olarak kolay para ve bunun cazibesine çok çabuk kapılan insanlardan oluşuyoruz. Sorgulama ve araştırma güdümüz pek yok. Bunun sonucunda da tarihimizde titanlar, çiftlikbanklar vs. çok fazla var. MAALESEF!

Ama konu Bitcoin olunca ilk defa doğru bir yere yatırım yapıyor olabiliriz. Yine de Bitcoin alanların en az yarısının sadece kolay para kazanmak için aldığını düşünüyorum. Belki sorsanız ne olduğu hakkında fikirleri dahi yoktur.
member
Activity: 378
Merit: 20
September 18, 2018, 02:56:14 AM
Ben sadece bizler değil kimsenin kara kaşına kara gözüne bu piyasada olmadığını düşünüyorum. Herkes ekmeğinin, 3 ü 5 yapmanın peşinde. Tamam teknoloji güzel, gelecek vaat ediyorda, bana bir şey kazandırmayacaksa yemişim teknolojiyi. Tabi bu arada şunu ayırtetmek gerekir. Kısa vadede misli kazançlar kolay değidir ve ancak kumarda olur. Bu iş uzun vadelidir.
member
Activity: 322
Merit: 23
September 18, 2018, 02:49:46 AM
Kısa zaman içinde zengin olma hayalinden dolayı bitcoine olan yönelme fazlalaştı diye düşünüyorum. Türklerin bitcoine olan güveninin fazla olması da hayra alamet değil..
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
September 18, 2018, 02:44:19 AM
Hocam açıkcası Türklerin derdinin bitcoinden çok nasıl kısa zamanda daha çok kazanırım derdi olmasından kaynaklanıyor Smiley Mesela Dolar piyasası şuanda inişleri çıkışlarıyla çok cazip hale geldi. Kuruşlarla çok kazanlar var. Mevzu Türkler için çok kazandırması diye düşünüyorum.
member
Activity: 588
Merit: 22
September 18, 2018, 02:35:06 AM
Biz Türkler neden bitcoin aldık yada neden almaya devam ediyoruz sizce? Hiç düşündünüz mü? Eminim ki çok fazla düşünen yoktur. Neden dolar, altın değil de son zamanlarda bitcoine bu kadar fazla değer vermeye başladık. Bizleri buraya çeken, zengin olma hayalleri mi yoksa blockchain teknolojisi mi? Bence cevap belli J

İlk bitcoin kelimesini kimden, nereden duyduk da bu forumda kaynaştık birbirimizle… Evet bugünlerde artık herkes “bitcoin” kelimesini duydu yada duymaya başladı. Peki biz Türkler neden bitcoin alıyoruz? Sağdan soldan “benim bir arkadaş var, bitcoin işinden ev ve araba almış” cümlelerini duyarak gelen insanlar ne kadar da çoğaldı artık. İnsanlar hayatlarını garantiye almak için geliyor bu dijital dünyaya sanırım.

ALINTI:
“ Dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre Kripto paraya en çok güvenen ülke Türkiye imiş. Araştırmada ayrıca katılımcılara aşağıdaki görüşlere katılıp katılmadığı sorulmuş:

1- Bitcoin gibi dijital paralar harcamaların geleceğidir
2- Dijital paralar yatırımların geleceğidir
3- Dijital paraların değeri önümüzdeki 12 ayda artacak

Bunlara verilen olumlu yanıtların oranında Türkiye yine lidermiş. Türklerin yüzde 53’ü ilk görüşe, yüzde 49’u ikinci görüşe, yüzde 51’i üçüncü görüşe katılıyormuş. Türkiye’nin ardından gelen Romanya’da ise bu oranlar sırasıyla yüzde 43, yüzde 41 ve yüzde 45.

Araştırma raporunun tam metni: https://think.ing.com/uploads/reports/ING_International_Survey_Mobile_Banking_2018.pdf

Herkesin görüşünü merak ediyorum açıkçası. Sizce Türkler neden bitcoin alıyor?

Yazıda alıntı yaptığım kısımlar için KAYNAK: https://uzmancoin.com/bitcoin-arastirma-turkiye/
Pages:
Jump to: