Pages:
Author

Topic: TÜRKİYE'DE KRİPTO PARALAR VE YASAL GÜVENCE - page 2. (Read 569 times)

jr. member
Activity: 322
Merit: 1
İnşallah kimsenin başına böyle bir olay gelmez, gelirse de yapacak bişey yok maalesef Sad
hero member
Activity: 980
Merit: 500
FREE $50 BONUS - STAKE - [click signature]
Pekte bir güvence beklemeyin. Zaten kriptonun mantığı kendi paranızın güvenliğinden kendinizin sorumlu olmanızdır. Merkezi borsalara güvenmeyin. Belki işinizi halledip hemen çıkabilirsiniz ama paranızı uzun süre orda tutmayın. Yoksa yandı gülüm keten helvası.
member
Activity: 178
Merit: 10
Be Free
Kripto paralar için yasal temellendirme hala yapılmadı. Bu konu hakkında 2019'a girmeden bir açıklama bekliyorum. Statüsünün belli olması sayesinde tanınırlığı artacak ve Türkiye'nin kripto paralardaki yatırımları daha da artacaktır. Venezuela devlet başkanının Türkiye'ye söylediği, gündemde pek de yer bulmayan söylemi olan ''ABD dolarına karşı kripto para ile alışveriş yapalım'' önerisi ABD ile sorunlar yaşadığımız şu günlerde Türkiye için bu konuda ittirici güç olabilir diye düşünüyorum. Tabii bu konuda adım atmak için devletin bu sistemi tamamen anlaması ve doğası içerisinde değerlendirmesi gerekir.
member
Activity: 195
Merit: 10
-
hocam türkiyede kripto paralar kısmına bir yorumum yok , ama türkiyede yasal güvence derseniz, türkiyede hiç bir şeyin güvencesi yok ki kripto paranın olsun
newbie
Activity: 31
Merit: 0
Genel olarak dikkat ediyor piyasalar ama yinede borsada çok tutmamak lazım
member
Activity: 564
Merit: 19
Çiftlikbank olur ne olacak. Devlet bir güzel güler, ben sana demiştim der, falan filan.

Rusa gidipte hastalık kapar mıyım mevzusu olmuş bu...
newbie
Activity: 68
Bu işer maalesef biraz sıkıntı verici durumda. Tam bir yasa çıkmadığı sürece ki bu khk ile yapılabilir. Herzaman sıkıntılar olacaktır. O yüzden şeffaf ve kontrollü hareket etmek gerekiyor.
hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
Türkiye'de bir şirkete banka yoluyla para yatırırsanız ve firma iflasını açıklarsa alacak davası açabilirsiniz. Ancak alacağınız, şirketin sermayesiyle ve diğer alacaklıların alacaklarıyla orantılı olur. Ancak kripto paralarınız için aynı şey geçerli değil. Ta ki, herhangi bir davada emsal karar çıkana kadar. (Şu an öyle bir karar çıkıp çıkmadığından emin değilim, o yüzden o konuda yanlış bilgi vermek istemem)
full member
Activity: 367
Merit: 100
Yukarıdaki maddelerin sebebi borsaların olası durumlarda kendilerini korumak istemeleri, bunu yapabiliyor olmaları da yasal herhangi bir kısıtlamalarının olmaması. Ama herhangi bir hack durumunda inceleme başlatılır ve borsanın bu işte bir parmağı olduğu anlaşılırsa bu maddelerin hiçbir geçerliliği kalmaz. Eğer borsa işin içinde değilse elinde bulunan varlıklar kayyum tarafından dağıtılır.
newbie
Activity: 210
cold walletların başına bir şey gelmediği müddetçe bu çalınan kısmı kendi ceplerinden karşılayabilirler diye düşünüyorum. Karşılamazlarsa hiç belli olmaz hükümetin nasıl tepki göstereceğine. hukuk sistemi de hükümetin istekleri doğrultusunda araştırma ve sonuçlandırma yapacaktır.
newbie
Activity: 168
Hiç bir şey yapamayız sadece arkasından soğuk su içeriz o kadar. Umarım böyle bir hack olayıyla karşılaşmayız. Çok büyük bir etkisi olmaz bitcoinin fiyatında ama olan türk yatırımcılara olur.
newbie
Activity: 25
Kriptoparanın çalınmasıyla her hangi bir eşyanızın çalınması arasında pek bir fark yok mantık olarak. Her türlü savcı o borsanın başını ağrıtır. Yasal güvenceden kasıt bankada ki paralar gibiyse bu kriptoda tutmaz adamım.
newbie
Activity: 168
bu hack olayından sonra borsa bunu karşılamazsa ve toplu olarak dava sürecine girilirse bundan her iki tarafta ağır hasar alır. Bunu bilen borsalar bunu kendi sermayeleri ile karşılamaya çalışırlar.
jr. member
Activity: 154
Merit: 8
Ülkemizde bir borsa hacklenir vede borsanın zararı karşılama politikası yok ise muhtemel olacaklar şunlardır; borsaya açılan dava sayısı hızla artar. Devlet bunun sonucunda önlemler almaya başlar, hatta yatırım yasağı vb gibi politikalar izleyebilir. Sonuç olarak bu durumdan borsada yatırımcıda zarar görür.
member
Activity: 574
Merit: 13
Ya böyle bir şey olabilir mi? Borsa da bir kişinin parası çalınırsa onun hatası olabilir. İki kişinin olursa yine hata olabilir. Ama üç veya daha fazla kişiyle ilgili olursa demek ki borsanın bir ihmali var. BTC ler soğuk depoda saklanır demekle sorumluluktan kurtulunur mu? Ben nereden bileyim nereden bileyim nerede saklıyor. Mantıksız.
newbie
Activity: 53
yasal güvence yok paranız çalındığında yapabildiğiniz herhangi bir konu yok ne ortada çalanın ip sini alabileceğiniz ne adres var ne firma var.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Açıkçası yasal yükümlülüklerin getirilmesi ve bu işlerin kayıt altına alınması bizim için hiç hoş olmaz bu durum sonraki aşamalarda gelirin kontrolüne döner . Ben bounty yi devlete nasıl anlatacam onu düşünüyorum Smiley
newbie
Activity: 84
Yasal olarak pek bir şey yapamazsın hackerlardan şikayetçi olursun borsadan da şikayetçi olursun ama eline pek de bir şey geçmez.
newbie
Activity: 112
şuan türkiyede benim bildiğim kadarıyla kripto paralarda yasal güvende diye bir uygulama yok ve çalışmada yok ama ilerde ne olacağı belli olmaz.....kripto para hesapların hacklenmesinde şuanda yapacak bir iş yok gibi yani bir pardak soğuk içmekten başka...
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
Geçmişte büyük borsalarda saldırılarla büyük kayıplar yaşadı ve yasal bir dayanağın olmamasından dolayı kullanıcılar mağdur olup hak talep edemediler ülkemizdede böyle bir durumla karşılaşırsa durum değişmez , şimdilik borsalarda işlem yapmıyorsanız elinizdekikeri kendi cüzdanlarınızda tutmanızda fayda var .
Pages:
Jump to: