Pages:
Author

Topic: Ukrayna işgali 1. ayı - page 2. (Read 285 times)

copper member
Activity: 644
Merit: 269
March 28, 2022, 08:01:45 AM
Bitcoin ile ticarete başlanması durumunda piyasalar oldukça iyi etkilenir. Baksanıza şimdi bile neredeyse 50 bin dolara çıkacak. 47 bin dolar seviyesini geçti Bitcoin. Ukrayna işgali 1 ayı geçti ve Putin aslında dünyanın gözünde küçük düştü. Ukrayna’nın bu kadar direniş göstereceğini kimse beklemiyordu. Herhalde içlerinde fazla Rus yanlısı olduklarını ve içten savaşı bitireceklerini düşünüyordular. Bakalım nereye kadar gidecek bu savaş. Zelensky yine ılımlı moda geçti.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
March 28, 2022, 07:53:32 AM
Öncelikle internette gördüğümüz hiçbir videoya inanmamalıyız, bunu artık biliyoruz. Savaş konularında propaganda için her şey yapılıyor, CGI bile kullanılıyordur. Bunu sadece söylemek istedim, iki taraftan da belli bir video için söylemiyorum.

Nato ve Rusya olaylarını biliyordum ancak Rusya'nın cidden böyle bir savaş başlatacağını hiç sanmıyordum. Rusya aktif operasyona başlamadan Amerika'nın açıklamalarından savaş olasılığının çok yüksek olduğu anlaşılıyordu ama hadi len bir şey olmaz diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ama adamlar bu ekonomik yaptırımları göze alarak bayağı bayağı girdiler ve görünen o ki çok güçlü olması gereken Rus ordusu o kadar iyi değilmiş. Ya da eskiden olduğu gibi Vanguard olarak çeçenleri falan yolladılar ve henüz gerçek güçlerini göstermediler.

Ne olursa olsun savaş tabi ki iğrenç bir şey. Ukrayna'ya vize olmadığı için çevremdekilerin neredeyse yarısı bir tatile gitmişti. Şu anda o fotoğraf çekilen yerlerde ciddi ciddi savaş olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Bu çağda böyle boş bir savaş gerçekten akılalmaz.

Savaşlar kadar saçma şeyler yok bence şimdi düzen artık ekonomi üzerine kurulu geçmiş dünya savaşlarında da elbet ekonomi vardı ama işin farklı bir boyutu olarak artık yaptırımlar var insanların ölümü çare değil çözüm değil diğer ülkeler o bölgeleri işgal altındaki bölgeleri tanımazlarsa boşuna o kadar çabalamış olacaksın ve yaptırımlara da devam edeceksin Rusya’nın Çin desteği olmazsa tek başına dünyayı karşısına almaya cesaret edeceklerini zannetmiyorum şu anda bir çok yaptırımı Çin desteğiyle deliyorlar
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
March 28, 2022, 07:30:14 AM
Öncelikle internette gördüğümüz hiçbir videoya inanmamalıyız, bunu artık biliyoruz. Savaş konularında propaganda için her şey yapılıyor, CGI bile kullanılıyordur. Bunu sadece söylemek istedim, iki taraftan da belli bir video için söylemiyorum.

Nato ve Rusya olaylarını biliyordum ancak Rusya'nın cidden böyle bir savaş başlatacağını hiç sanmıyordum. Rusya aktif operasyona başlamadan Amerika'nın açıklamalarından savaş olasılığının çok yüksek olduğu anlaşılıyordu ama hadi len bir şey olmaz diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ama adamlar bu ekonomik yaptırımları göze alarak bayağı bayağı girdiler ve görünen o ki çok güçlü olması gereken Rus ordusu o kadar iyi değilmiş. Ya da eskiden olduğu gibi Vanguard olarak çeçenleri falan yolladılar ve henüz gerçek güçlerini göstermediler.

Ne olursa olsun savaş tabi ki iğrenç bir şey. Ukrayna'ya vize olmadığı için çevremdekilerin neredeyse yarısı bir tatile gitmişti. Şu anda o fotoğraf çekilen yerlerde ciddi ciddi savaş olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Bu çağda böyle boş bir savaş gerçekten akılalmaz.
full member
Activity: 700
Merit: 134
March 27, 2022, 02:05:42 AM
Bu çağda savaş mı olur diyorduk ama bir aydan fazla süre geçti bile eskisi kadar televizyonlarda konuşmuyorlar ama savaş devam ediyor her gün yüzlerce kişi ölüyor internet ortamında hepsini takip edebiliyoruz ama televizyon medyası bu işleri bırakmış gibi görünüyor. Savaşın bitmesinin yaklaştığı söylenmeye başladı iyice ama Ukrayna direnmeye devam ediyor ve bu direniş çok güçlü Smiley
member
Activity: 602
Merit: 12
elysian.finance
March 26, 2022, 02:11:13 PM
Ukrayna bir kaybettiyse Rusya 1000 kaybetti şu anda görünen o ama elbette Ukrayna'daki sivil can kayıplarını da yok saymıyorum. Kripto paralar için bakarsak gerekirse Bitcoin ile ticaret yaparız denilmesine rağmen BTC yine kafasını kaldıramadı ama atak başladığında Bitcoin soluğu kaç bin dolarda alır bilemiyorum
copper member
Activity: 1484
Merit: 1103
March 26, 2022, 10:19:29 AM
İnternette ceset torbalarıyla toplu mezarlara atılan insanlar görüyorum Ukrayna’ya ait.İnsanın içi kırılıyor, dünya ne için, ne kadar kısa böyle dünya hayatı.Rusya’da, Ukrayna’da aynı halkın, aynı ırkın insanları.Kardeş olmaları gerekirken savaşmaları ne kadar acı.

1 ay bitti ve hala savaş devam ediyor.Rusya’nın açıklamalarına göre Ukrayna donanması tamamen yok edilmiş, hava unsurlarının da neredeyse tamamı imha edilmiş.Eğer açıklamalar doğruysa yakında savaşın bittiğine şahit olabiliriz.
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
March 25, 2022, 05:38:44 PM
Dünyada kabul görmüş bazı şeylerin balon olduğunu gösteren savaş olmuştur. Rusya, Ukrayna'yı en fazla 1 hafta içerisinde ele geçireceğini umuyordu fakat Ukrayna Ordusu ve halkından beklemediği bir direnişle karşılaştı. Ukrayna'ya maddi ve askeri desteklerinde etkisi büyük bu konuda. Özellikle Türk yapımı SİHA Bayraktar TB-2 nin savaşta etkin bir rol oynaması savaşın kaderini değiştirdi adeta. Bununla beraber Rusya tarihinde karşılaşmadığı ambargo ve yaptırımlar yedi. Son 30 yılın kazanımları Ruslar için çöpe gitti diyebilirim. Savaşın sancısını uzun yıllar Rus halkı çekecektir.
full member
Activity: 308
Merit: 124
Volare.network
March 25, 2022, 05:11:38 PM
Bugün şöyle bir haberle karşılaştım:  https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-60872678

Rusya'nın Çin ve Türkiye ile petrol ve doğalgaz ticaretini Bitcoin ile yapma ihtimali üzerinde duruluyor şu an. Kripto para piyasası son günlerde zaten çıkıştaydı ki Rusya eğer böyle bir girişimde bulunursa yeni bir rekora koşma ihtimalimiz yüksek. O yüzden bu savaş döneminden en karlı Bitcoin çıkabilir gibi gözüküyor. Ayrıca ambargolara gelince de, Putin yüzünden Rusların genel olarak ambargoları ve yaptırımları çektiğini görmek çok üzücü açıkçası. Umarım bir an önce bu savaş hali sonlanır.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
March 25, 2022, 02:15:21 PM
Bu savaşın çabuk biteceğine inanlardan birisi bendim ancak doğrusunu söylemek gerekirse Ukrayna çok iyi bir direniş gösteriyor. Haberlerde gördüğüm kadarıyla Ukrayna’da ormanlık alan fazla. Ormanlık alanlarda gerilla taktiği iyi uygulanır. Coğrafyayı bilen Ukraynalı askerler ve gönüllüler Rusya askerlerini birer birer avlarlar. Rus tanklarına da TB2 ile cehennem yaşatılıyor. Rusya nükleer silah da kullanamıyor ancak artık şiddetin dozunu daha da arttırdı. Daha güçlü roketlerle saldırıyorlar. Ukrayna savaşı daha sürer. Masadan kalktıklarında hangi taraf avantajlı olacak bilmiyorum.
sr. member
Activity: 714
Merit: 335
March 25, 2022, 02:06:19 PM
Bu savaşta bitcoin iyi bir sükse yaptı. hele ki rusya legal olarak bir ülke ile para alışverişini bitcoin üzerinden yaparsa varya o zaman bitcoin direkt 60 bin dolara kadar fırlar bence. bu savaş bitcoine yaradı. tam çöküş beklentisi içindeyken insanların ticarette konulan ambargoları bitcoinle delmek istemesi ilgiyi yükseltti.

bu arada rusya 1 haftada alır diyen analistler 1. ayın bitmesine çok şaşırmış. ukraynadan böyle bir direniş beklemiyorlarmış.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
March 25, 2022, 03:11:44 AM
Bu günlerde bu savaş bir şekil sonlanmaz ise dünya ekonomisi üzerinde epey bir değişiklik olacak. Dünya stok para birimleri etkilenecek. Kutuplaşma gidecek artacak. Herkes bulunduğu safı daha net belirlemek durumunda kalacak. Her iki taraf ile iyi ilişki durumları zora girecek. Dünya ülkelerinin pek çoğu bu durumdan zarar edecek.
full member
Activity: 398
Merit: 118
March 24, 2022, 10:30:14 AM
2022 Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 24 Şubat 2022 tarihinde, Moskova saatiyle 06.00 civarında (UTC+3), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Ukrayna'nın askerden ve Nazizm'den arındırılması" amacıyla başlattığı askerî operasyon 24.03.2022 tarihiyle ilk ayını doldurmuştur savaş hala güncel bir şekilde devam ediyor. Rus askerleri her ne kadar Kiev'i kuşatsalar da sadece zayiat verebildiler. Bu geçtiğimiz süreçte Rusya'ya karşı yapılan ambargo misliyle oldu neredeyse hiç bir batı şirketiyle ilişiği kalmadı Rusya'nın ayrıca Rus milyarderlerin mal varlıklarına Londra,Paris gibi Avrupanın en iyi şehirlerinde el koyuldu. Savaşın etkisi bütün dünyada çok sert bir şekilde hissediliyor ekonomik açıdan baktığımız zaman. Savaşın etkilerinden ve sonuçlarından Dünyada merkeziyetlenmiş bazı değerler dizisi bozulmaya başladı umarım bazı etkileride olumlu olur ve en yakın zamanda savaşın sonu gelir. Masum halk daha fazla acı çekmesin her özgür ruhun iyi bir şekilde yaşamaya hakkı vardır, umuyorum ki bu ızdırap en yakın zaman içerisinde biter.

https://tr.wikipedia.org/wiki/2022_Rusya%27n%C4%B1n_Ukrayna%27y%C4%B1_i%C5%9Fgali

Ayrıca Rusyanın açtığı savaş bir yandan dolara karşıda diyebiliriz. Rus yetkili Zavalny: Enerji ticaretini karşı tarafın kendi para birimiyle yapabiliriz. Altın ya da Bitcoin talep edilirse onlarla da yapabiliriz.

Pages:
Jump to: