Bu Suriye ve Afganlıların yarın öbür gün iktidar tarafından muhalif Türk vatandaşlarına ve siyasetine karşı kullanılacağını düşünüyorum.
Bizim siyasetimizde muhalif = terörist ve vatan haini anlamına geliyor. Yani iyi muhalif diye bir şey yok iktidarın gözünde. muhalif isen kesin terör bağlantılısın, vatan hainisin, yok edilmesi gereken ve iktidarın tekerine çomak sokmaya çalışan, dümenini bozan birisin.
Bu mültecileri buraya toplamakta ki amaç sadece mülteci barındırmak karşılığında alınan para ve din kardeşliği saçmalığı değil.
Bu mülteciler gün gelecek silah gibi kullanılacak. Özellikle afganlar hep savaş içinde yaşamış doğaları gereği de acımasız insanlardır.
Bu mülteciler daha şimdiden başı boş deli fişek gibi guruplar halinde gece gece sokaklarda gezmeye başlamış durumdadır.
Burada kendi halkına karşı şu sözleri sarf eden;
"Evinde zorla tuttuğumuz %50 var" diyerek yani; aba altından sopa gösterip
"Canımı sıkmayın üzerinize salarım %50 yi" diyebilen bir zihniyet var.
Bu zihniyet kendi iktidarı için insanları birbirine kırdırmaktan hiç çekinmeyen bir zihniyettir.
Öte yandan bir şekilde bu mülteciler TC vatandaşlığı hakkı kazanarak, kazandırılarak, kazanması bir şekilde sağlanarak, veyahut Anayasada buna uygun maddeler eklenerek mültecilerin TC vatandaşlığının önü açılarak vatandaşlığa geçirilir ise, yani kısacası mültecilere OY kullanma hakkı tanınır ise bu durum o anki mevcut iktidar için bir oy artırma kapısı olarak kullanılabilir.
Şunu iyi dinleyin : https://www.youtube.com/watch?v=VxqhBnT_-ks....verdik verdik...şuan itibarı ile verdik. 2019 yılı kaydı bu haa o na göre......Şimdilik yani bu kadar sadece demiş. yıl 2021, 2022 ye geliyoruz kaç suriyeli TC vatandaşı oldu kim bilir.
mültecilerin TC vatandaşlık hakları ile ilgili şurada bir yazı var ;
https://www.olgun.av.tr/tr/Suriyelilerin_Vatandaslik_Kazanma_DurumuTabi şunu da unutmamak lazım ki yasalarımıza madde eklemek, çıkartmak, değişiklik yapmak 1 gecelik iş.
++++ yukarıda ki düşüncekerime + ek olarak şunları da düşünüyorum ;
Ulan arkadaş, sınır, hudut namustur derler. Namusumuzun içinden geçtiler. Elini kolunu sallaya sallaya afganlar, suriyeliler bu ülkeye giriyor. Neymiş Afgan kardeşlerimiz miş. Yazıklar olsun.
Ulan afgan benim nereden kardeşim oluyor ? Suriyeli benim nereden kardeşim oluyor ? KArdeş mi kalmadı bana da suriyeliyi afganı kardeş olarak önüme koyuyorsun benim.
Bu kardeş lafını da memleketin bakanı falan söylüyor yani ha.
Yahu ben canım istediği gibi elimi kolumu sallayıp başka ülkeye gidebiliyor muyum? Mesela Yunanna, yada Bulgara ? Yoo gidemem. Peki bu suriyeler afganlar nasıl, ne hakla benim ülkeme bu şeklilde geliyor? Burası yol geçen hanı mı yahu.!
Evet öyle oldu bu hükümet sayesinde. şeyini sallayan buraya dalabiliyor. Ege de deniz sınırını 1 metre bile geçsem Yunan tepeme biner. ama durum TR de böyle.
Ceremesini kim çekiyor ?.... Kimin dükkanları soyuluyor? kimin karısına kızına tecavüz ediliyor!! ? Kim sahile gidip kız arkadaşı, sevgilisi, karısı ile şöyle bir hava alayım derken bu mültecilerin öküz gibi bakışlarına maruz kalıyor ?
Biz maruz kalıyoruz. baştaki efendi değil, o efendinin adamları da değil. Ülkeye soktukları bu mültecilerin
pislik olanları ile biz mücadele ediyoruz, BİZ. Biz maruz kalıyoruz, baştakiler değil. Çünkü onlar ülkenin en bâkir cennet köşelerini, koylarını, sit alanı olan dokunulmaz orman ve deniz koyları olan yerleri, normal bir vatandaşın asla çivi çakamayacağı, adım atamayacağı yerlerini kendilerine kapattılar ve saraylar villalar, siteler inşa ettiler.
Kendi etraflarına ördükleri güvenlik duvarlı yapılar ve zırhlı araçlarından aşağı inmeden yaşıyorlar.
Ben kendi ülkemde mültecilere maruz kalmamak için bedavaya gideceğim halk plajına gitmeyip xx TL ye şezlong, şemsiye kiralanan xxx otelin plajına gitmek zorunda kalıyorum .
Trafikte ışıkta duruyorum, suriyenin biri gelir sakız gibi yapışır cama ağzında ne maske var bir şey, para ister, abuk sabuk konuşur sinir bozar gitmez bir türlü, terslersin arıza yapar diklenir. camı kapatmak zorunda kalırım.
Halka açık bir yere giderim, bakarım orasıda işgal edilmiş.
ve bunun sorumlusu baştakilerdir. Bunlara ben maruz kalıyorum, bunları buraya sokanlar değil. Çok mu seviyorsun mülteci bakmayı? o zaman sınırlarına mülteci kampı kurarsın,
Var yemez kızılayı devreye sokarsın bunlara çadır, barınak yemek verir. VERİRİZ DE! hadi bizde verelim. Yada bir TOKİ de onlara yaparsın. Bayılıyorsunuz inşaat yapmaya ya. !
Ama arkadaş....ama içimize kadar sokmazsın bunları. Kapı komşum yapmazsın
NE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİN ADAMI ve sürü gibi ailesini !!
Bugün bir mültecinin bu ülke vatandaşına veya onun malına verdiği zarardan sorumlu olan kişi onları buraya sokan zihniyete sahip olanlardır. TC vatandaşına maddi, manevi gelecek her türlü zarardan bu zihniyet sorumlu olmalıdır. Her şeyden sorumlu ama sorumluluk almayan bu zihniyet.