"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenler için tasarlanan önlüklerin tanıtımında konuştu. Selçuk yaptığı konuşmada "Önlük sadece bir kıyafet değildir. Ustalığın simgesidir" ifadesini kullandı. Sosyal medyada ise öğretmenler için başlatılan önlük uygulaması tartışma yarattı.
Türk modacılar Ayşe ve Ece Ege, bir erkek modeli, iki farklı kesimde kadın modeli olmak üzere öğretmenler için yeni önlükler tasarladı."
Öğretmenlere önlük uygulaması getirilmiş.
Bunun doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Buna ek olarak, okullara tek tip kıyafetin getirilmesi de gerekiyor çünkü bizim gibi ülkelerde ailelerin ekonomik durumu arasında büyük var. Bu farklılık küçük yaştaki çocuklar arasında büyük bir statü farkına neden oluyor ve çocuklar hayata yenik başlıyor. Eğitim sisteminin en büyük sorunu ise zorunlu eğitim. Bu zorunlu olarak okutulan çocuklar diğer çocukları da bozuyor. Buna ek olarak, öğretmenlerin dayak hakkı elinden alındığı için bizim gibi toplumlarda çocukları eğitmek de çok zor oluyor. Eğitimin tek tip ve sabah olması gerekir ki öğrenciye vakit kalsın ama çocukları okullara tıkıyorlar. Bu birçok öğrencide okul fobisine neden oluyor. Ben lise okuduğum zamanlarda öyle bir ek ders sistemi getirilmişti ki aynı günde 8 ders + 2 ders zorunlu etüt oluyordu. Bu akla mantığa uymayan sadece çocukları okula kapatmak için yapılan bir uygulama.
Hocam tek tip kıyafet gelince ekonomik uçurum kapanmıyor. Ben siyah önlüklerle gittim ilkokula, kiminin yeni kiminin eskiydi. lisede kimi adidas giyerdi kimi halley (ülker değil ayakkabı markası ™®) Dost başa düşman ayağa bakar acıkınca tost yiyememek ne garibanlıktı bee kimi okula otobüs dolmuşla giderdi kimi tabanway ile, kimi mercedesle...ahh ulan aaahh
o işin kolay kısmı, aslolan ekonomik uçurumu kapamak
Ders saatleri uzun evet gerçi bu durum bazı çalışan ailelerin işine geliyor bakıcı parası vereceğine
https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2016/11/17/finlandiyada-geleneksel-dersler-kaldirildi/ şu da ilginç bir haberdi eski ama...