Pages:
Author

Topic: Ülkenin eğitim sistemi hakkında bir düşünce - page 2. (Read 428 times)

legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
https://onedio.com/haber/milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-tarafindan-tanitimi-yapilan-ogretmen-onlukleri-sosyal-medyanin-gundeminde-888635

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenler için tasarlanan önlüklerin tanıtımında konuştu. Selçuk yaptığı konuşmada "Önlük sadece bir kıyafet değildir. Ustalığın simgesidir" ifadesini kullandı. Sosyal medyada ise öğretmenler için başlatılan önlük uygulaması tartışma yarattı.
Türk modacılar Ayşe ve Ece Ege, bir erkek modeli, iki farklı kesimde kadın modeli olmak üzere öğretmenler için yeni önlükler tasarladı.
"

Öğretmenlere önlük uygulaması getirilmiş. Smiley

Bunun doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Buna ek olarak, okullara tek tip kıyafetin getirilmesi de gerekiyor çünkü bizim gibi ülkelerde ailelerin ekonomik durumu arasında büyük var. Bu farklılık küçük yaştaki çocuklar arasında büyük bir statü farkına neden oluyor ve çocuklar hayata yenik başlıyor. Eğitim sisteminin en büyük sorunu ise zorunlu eğitim. Bu zorunlu olarak okutulan çocuklar diğer çocukları da bozuyor. Buna ek olarak, öğretmenlerin dayak hakkı elinden alındığı için bizim gibi toplumlarda çocukları eğitmek de çok zor oluyor. Eğitimin tek tip ve sabah olması gerekir ki öğrenciye vakit kalsın ama çocukları okullara tıkıyorlar. Bu birçok öğrencide okul fobisine neden oluyor. Ben lise okuduğum zamanlarda öyle bir ek ders sistemi getirilmişti ki aynı günde 8 ders + 2 ders zorunlu etüt oluyordu. Bu akla mantığa uymayan sadece çocukları okula kapatmak için yapılan bir uygulama.

Hocam tek tip kıyafet gelince ekonomik uçurum kapanmıyor. Ben siyah önlüklerle gittim ilkokula, kiminin yeni kiminin eskiydi. lisede kimi adidas giyerdi kimi halley (ülker değil ayakkabı markası ™®) Dost başa düşman ayağa bakar Wink acıkınca tost yiyememek ne garibanlıktı bee Cry kimi okula otobüs dolmuşla giderdi kimi tabanway ile, kimi mercedesle...ahh ulan aaahh Cheesy
o işin kolay kısmı, aslolan ekonomik uçurumu kapamak
Ders saatleri uzun evet gerçi bu durum bazı çalışan ailelerin işine geliyor bakıcı parası vereceğine Smiley
https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2016/11/17/finlandiyada-geleneksel-dersler-kaldirildi/ şu da ilginç bir haberdi eski ama...
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
https://onedio.com/haber/milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-tarafindan-tanitimi-yapilan-ogretmen-onlukleri-sosyal-medyanin-gundeminde-888635

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenler için tasarlanan önlüklerin tanıtımında konuştu. Selçuk yaptığı konuşmada "Önlük sadece bir kıyafet değildir. Ustalığın simgesidir" ifadesini kullandı. Sosyal medyada ise öğretmenler için başlatılan önlük uygulaması tartışma yarattı.
Türk modacılar Ayşe ve Ece Ege, bir erkek modeli, iki farklı kesimde kadın modeli olmak üzere öğretmenler için yeni önlükler tasarladı.
"

Bunun doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Buna ek olarak, okullara tek tip kıyafetin getirilmesi de gerekiyor çünkü bizim gibi ülkelerde ailelerin ekonomik durumu arasında büyük var. Bu farklılık küçük yaştaki çocuklar arasında büyük bir statü farkına neden oluyor ve çocuklar hayata yenik başlıyor. Eğitim sisteminin en büyük sorunu ise zorunlu eğitim. Bu zorunlu olarak okutulan çocuklar diğer çocukları da bozuyor. Buna ek olarak, öğretmenlerin dayak hakkı elinden alındığı için bizim gibi toplumlarda çocukları eğitmek de çok zor oluyor. Eğitimin tek tip ve sabah olması gerekir ki öğrenciye vakit kalsın ama çocukları okullara tıkıyorlar. Bu birçok öğrencide okul fobisine neden oluyor. Ben lise okuduğum zamanlarda öyle bir ek ders sistemi getirilmişti ki aynı günde 8 ders + 2 ders zorunlu etüt oluyordu. Bu akla mantığa uymayan sadece çocukları okula kapatmak için yapılan bir uygulama.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148

"

legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Sorunun büyük sebeplerinden birisi eğitim ile ilgisi olmayan kişilerin bakan yapılmasıydı. Hasan Ali Yücel'den bu yana milli eğitim bakanlarımızın hangisi eğitim konusunda gerçekten bilgi sahibiydi? Şu anki bakanımız ilk kez umut veren bir yaklaşım içine soktu bizi. En azından hızlı ve kaliteli bir başlangıç yaptı diyebiliriz Smiley
Eğitim kısa vadede düzelebilecek bir şey değil, başa gelen herkes 3-5 senede bir şeylerin değişeceğini umuyordu ama her zaman başarısızlıkla sonuçlandı. Yapılan planlar hep günü kurtarmaya yönelik oldu ve her gün daha da kötüye giden bir sistem içinde bulduk kendimizi
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
amaç zaten eğitimsizlikleri arttırmak cahillik isteniyor hala anlamadınız mı? bak forumdaki trollere kafanın içi tertemiz adam ben hacca gittim günahları sildirdim diyor alakasız konularda iftira atıyor.
sen eğitimli bilgili adamı sadece lafla kandıramazsın bunu bilmiyorlar mı?
tabiki eğitimin içini boşaltacaklar.
elektrik firmaları daha çok kar yapsın diye kaldırılmadımı saatlerin ileri geri muhabbeti geçen yıllarda zifiri karanlıkta kaç kişi kaza yaptı canından oldu?

hocam ülkede kimse vatandaşı düşünmüyor herkez kendi cebini düşünüyor

kafalar o kadar temiz ki al harekata gittik adamlar ateşkes anlaşası yapık diyor daha millet ateşkesin ne olduğunu bilmiyor. cumhurbaskanına hakaret ediyor trump bizimkiler alkışlıyor Cheesy kafalar çok güzel

prof.dr ne diyor bak
https://www.youtube.com/watch?v=rpo9uv-QNbQ

sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Ülkede neyi bok etmediler ? Herşeyin dengesini bozdular. Emin ol Ömer Dinçer'in işidir bu eğitim sistemi Smiley Adamın teki alıyor kağıdı kalemi eline şu şöyle olacak bu böyle olacak diyor ve bu emir erleride yapıyorlar. Ülkede liyakat'a hiç önem vermiyorlar. Çünkü herkesten daha iyi bilen birisi var Smiley

Öyle ki Adam için resmen deliren bir güruh var ülkede. Ülke olarak ciddi olarak eğitimsiz , bilgisiz , kafayı çalıştırmayan çoğunluk haline geldik. Bu enkaz ne zaman nasıl kalkar bilmiyorum ama elbet bu böyle gitmez, bir yerde patlayacak.
member
Activity: 1106
Merit: 25
Eğer bir gün eski MEB bakanı Ömer Dinçer'i görürsem soracağım kendisine. Neyi düşünüp te 5. sınıf öğrencilerini ortaokul yaptınız? Zamanında 5+3+3 diye bölenler bilememiş te siz neyi gördünüz?
Çalıştığım okulda 5. sınıf dersine giriyorum. Resmen hepsi çocuk. İlkokul öğrencisi gibi ( MEB' e göre ortaokul)  derse oyuncak getiren mi ararsın , gerekli gereksiz konuşan mı ararsın hepsi var. Herhangi bir meselede birisine söz hakkı verdiğin zaman ,  hapı yuttuğunun resmidir. Hemen hemen çoğunun söyleyecek bir sözü vardır. İşin yoksa konuda ilerle. Hani derler ya ayağım o sınıfa ders olunca geri geri gidiyor bende o sınıfın önüne gelince sınıfa geri geri giriyorum ki hem ayağım geri gitmiş oluyor hemde sınıfa girmiş oluyorum.

Bir de MEB de deniyor , öğrenci kendisini ifade etsin derdini anlatsın sorgulasın. Bazen,  bu o kadar ileri gidiyor ki 3. sınıf çocuğu,  emekli olmuş ama özel okulda çalışan 60 yaşında ki bayan hocaya kafa tutabiliyor. Kadın diyor ki bunları yarı yolda bırakmayayım . Seneye mezun olsunlar sonra ben komple bırakıyorum. O kadar bıkmış durumda. Anlatacak çok şey var ama çokta kafa ütülemeye gerek yok.
Pages:
Jump to: