- liseden ea bölümünden mezunum. şimdi sayısal puan isteyen bir bölüme girersem yine puanım kırılıyor mu yoksa herkes istediği bölümü seçebiliyor mu?
- sayısal puanımın hesaplanabilmesi için fizik/kimya/biyoloji çözmem gerekiyor mu?
- yine sayısal bölüm için gireceğimden türkçe, tarih, coğrafya çözmem gerekiyor mu? çözersem puanıma etki eder mi?
benim amacım türkçe, tarih ve matematik çözerek leş bir puan almak. ders çalışmak istemiyorum çünkü:)
hadi beyler bir kere de yaralı parmağa işeyelim.
Öncelikle merhaba ben de yaşım ileri olmasına rağmen geçtiğimiz yıl eşit ağırlıktan sınava girdim pandemiyi avantaja çevirip ve istediğim fakülteyi kazandım bir devlet üniversitesinde konuya oldukça hakimim size yardımcı olmaktan büyük bir memnuniyet duyarım.
-Alan ayrımı kalktı puanınız kırılmıyor.
-Hocam ben fizik kimya biyoloji çözmemişim ikinci sınavda sadece matematik çözmüşüm buna rağmen bir sayısal puanım hesaplanmış.
-Üniversite sınavı artık iki aşamadan oluşuyor tyt ve ayt adı altında ilk sınavda türkçe tarih ve coğrafya çözmeniz gerekiyor ikinci bölümde ise bunları çözmenizin size herhangi bir puan katkısı olmayacak hocam.
Ciddi olarak hazırlanma hedefindeyseniz özelden iletişime geçmek isterseniz benimle geçin elimden gelen her türlü yardımı yaparım.
Edit son kısmı yeni okudum