Pages:
Author

Topic: Üniversitelerdeki bilgisayarların kripto madenciliği için kullanımı ETİK midir? - page 2. (Read 220 times)

member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
İddia Ciddi Yerden: Üniversitelerdeki Elektrik, Kripto Para Madenciliği İçin Kullanılıyor
   "Uluslararası ağ teknolojileri şirketi Cisco; sonuçlarıyla tüm dünyayı, tüm eğitim kurumlarını, tüm öğrencileri ve teknoloji meraklılarını ilgilendiren bir araştırma yaptı. Sonuçlara göre küresel çaptaki kripto para madenciliğinin trafik kaynağı, üniversiteler ve okullar. Yani devletlerin sağladığı elektrik ve internetle birileri kripto para kazanıyor." Kaynak: WEBTEKNO: Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz. https://www.webtekno.com/iddia-ciddi-yerden-universitelerdeki-elektrik-kripto-para-madenciligi-icin-kullaniliyor-h64401.html
   Bu haber çok da şaşırtmıyor insanı. Ancak bu işlemci gücünü kimin kullandığı sorusu ciddi araştırma gerektirir diye düşünüyorum. Eğer üniv. akademik çalışmalarına destek oluyorsa desteklenmesi gerekir kaçak kullanım muamelesi yapmak yerine. Ancak uyanık bir kaç teknoloji meraklısı yapıyorsa bu bulut madenciliğini hiç etik değil, hatta bilgisayar korsanlığı olarak nitelenmeli diye düşünüyorum.
Pages:
Jump to: