Pages:
Author

Topic: Uruguay’da Resmi Olarak Esrar Satışı Başladı - page 2. (Read 2831 times)

full member
Activity: 226
Merit: 100
Türkiye gibi bir ülke de esrar serbest olsa millet Sabah , aksam acik acik sokakta esrar icer ... türkiye de genclere bakiyorum hepsi ,, sigara yok mu la ,, ayaklarinda
icmesinide bilmiyorlar , sicmasinida onun icin bir hollanda modeli vs türkiye de hayal .. yani hic birseyi tadinda birakmiyorlar .. hollanda da Adam iciyor ama belli bir süre sonra tamam yeter diyor .. fazlasi zarrarli diyor
türkiye de adamin önüne esrar tarlasi koysan Adam esrar tarlasinin icine eder Cheesy türkiye de ölene Kadar Alkohol zikkimlananlari az görmedik

Türkiye deki mevcut aptal hükümetin de uyusturuyu bitirecek gücü yok saten .. bitirmek gibi niyetleri de yok gibi geliyor .. yoksa onlarca kürt asiretleri var uyuturucu ticaret yapan .. onlarin hepsinin iceri almazi lazim .. onuda yapacak göt yok hükümette cünkü ya hepsi
1. kendi adami  veya 2. adamlarla baska alanlarda ticaret baglari var .. olmadi 3. götleri yemiyor bu 10000 - 15000 kisilik silahli gücleri olan asiretlere savas acmaya ( Asiretlere savas acan lübnanin hali ortada )
anca millete göstermelik olsun diye .. bir kaca torbaci veleti topluyor millet de hükümet uyusturucuya savas acti diye seviniyor .. aptalsiniz .. torbaciyi toplamak bir ülkede uyusturucuyu bitiermez .. torbaci toplarsin atarsin iceri ama iki gün sonra onlarin yerine baska torbacilar gelir
full member
Activity: 406
Merit: 189
bence sigara esrardan daha zararlı, o serbestse , esrar hayli hayli serbest olabilir
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
Türkiye'de ne zaman yasal olucak Cheesy
newbie
Activity: 37
Merit: 0
vaybe vergi alıcak adamlar işte bence mantıklı bi seçim olmuş darısı türkiyenin başına Cheesy
member
Activity: 84
Merit: 10
İlginç bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Yasalaştırmak doğru olsa bile gram olarak yüksek bi miktar olduğunu düşünüyorum ve bu miktarın insanları aptallaştıracağı kanaaatindeyim.
newbie
Activity: 37
Okumuş araştırmış olanlar ya da bizzat o ülkede bulunmuş olanlar bilir; Uruguay dünyadaki refah seviyesinin en yüksek olduğu bölgelerden biri. Çevresinde hiçbir tehtit bulunmuyor. Çok rahatlar. Bu rahatlıkda yasalarında gevşemelerine sebep oluyor işte böyle. Zaten kullanıldığı bilinen bir şeyin yasak olmasına gerek duymuyorlar artık.. Smiley Güzel bir gelişme. Tüm dünyaya böyle refah dolu ülkelerin yayılması dileğiyle.. Smiley
full member
Activity: 210
Web Developer
Kesin devletin bundan bir geliri vardır, Öyle birşey olmasa değil satışı bulundurmak bile ceza kesilebilen bir eylem olurdu.
member
Activity: 88
Urugaya mı yerleşsek ne yapsak. Gerçi Tr'de yakalanmadığın sürece sıkıntı yok da gizli kapaklı zor oluyor ya Sad
full member
Activity: 308
Bu Uruguay, Kolombiya falan ayrı bir dünya yaşıyor adamlar gidip görmek gerek mutlaka.
newbie
Activity: 42
Basamak basamak yapmak daha faydalı bence önce medikal olanı yasallaştırıp daha sonra hepten serbest bırakmak daha mantıklı gibi. Microsoftun bile bu işler için girişimde bulunduğunu öğrendiğim zaman tüm dünyaya yayılması gereken bir olay olarak görüyorum
jr. member
Activity: 46
Merit: 1
The World’s First Blockchain Core
valla ben yasağın her türlüsüne karşıyım eğer biri başkalarını rahatsız etmediği sürece her şey serbest olsun.
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
Uyuşturucu serbest olmaz bence orada bir püf noktası vardır

Birçok uyuşturucu sağlık bakanlığı onayıyla eczanelerde satılıyor. En zararlı maddeler süpermarketlerde ve tekellerde satılıyor.
Doğal iyileştirici olan doğada yetişen bir ot sizce "zararlı" olduğu için mi yasak?
Absolutely Haram olduğu için yasak.
Doğru dürüst kuran çevirilerinde "keyif verici" madde olarak bahseder bu tanıma sigara bile girebilir, ama bunu "kafa yapıcı" olarak çevirip "alkol, uyuşturucu" vs ile kısıtlayıp sigara'yı da mekruh'a çekerler.

Dincilerin de işi zor azizim.
member
Activity: 126
Mantıklı bir şey esrar satışının önüne geçemeyen çoğu ülke böyle esrar satışını belirli kısıtlamalar ile beraber yasallaştırmaya başlattılar.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254

Birçok uyuşturucu sağlık bakanlığı onayıyla eczanelerde satılıyor. En zararlı maddeler süpermarketlerde ve tekellerde satılıyor.
Doğal iyileştirici olan doğada yetişen bir ot sizce "zararlı" olduğu için mi yasak?
full member
Activity: 210
Keşke olsa. Esrarın sağlığa zararlı olduğu koca bir yalandır.

Kullanmıyorum, hiçte kullanmadım ama çok araştırdım.
full member
Activity: 462
Merit: 107
newbie
Activity: 28
sanırsam her isteyen alamıyor kırmızı reçeteyle doktor izin verirse alabiliyosun dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi
full member
Activity: 252
Gayet mantiklidir yasaklar cekici kilar.serbest hale getirilen sey el alti satislarini hatta mafyalasmayi engeller.isteyen amsterdama gidip serbestligin ne anlama geldigini gorebilir burda sacma sapan bonzaiden insanlar olurken orada boyle bir sey soz konusu bile degil
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Sigara ve alkol de zararlı. Adamlar isteyen nasıl alkol içiyorsa bunu da kullanmak isteyen kullansın biz de vergisinden faydalanalım diye düşünmüşler herhalde. Mantıklı bir iş yapmışlar bana kalırsa.
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
Esrar kullanımı beyin hücrelerine zarar verir, merkezi sinir sistemi çalışmasını aksatır, psikolojik aksaklık oluşturur, kalp rahatsızlığına sebep olabilir.Öğrenme ve tepki verme kabiliyetlerini aksatır. Kalıcı sinir sistemi hasarı oluşturur.
Doktor tavsiyesi olmadan uyuşturucu etkisi olan bitkiler kullanmamak gerekir.
Ayrıca dinen keyfi olarak uyuşturucu almak haramdır.

https://www.drugabuse.gov/publications/drugfacts/marijuana

Kullanmayı zorunlu kılmamışlar hacı, isteyene serbest bırakmışlar Smiley
Pages:
Jump to: