Pages:
Author

Topic: Vadeli Bitcoin İşlemleri Başlıyor- Bu Kripto Paralar İçin Ne Anlama Geliyor? - page 2. (Read 873 times)

jr. member
Activity: 196
Merit: 5
Bitcoin’de aynı durum yaşanmayacak diye düşünüyorum. Çünkü fiyatların yukarı gitmesini isteyen dar bir kitle Bitcoin varlıklarının büyük kısmına sahip. Bitcoin’in sınırlı yapısı da buna eklenince türevlerden short saldırısı gelirse onlar da rahatlıkla karşı saldırı yapabilirler.

Erkan Öz’ün vadeli kontratlar hakkındaki yorumu.

Yanlış hatırlamıyorsam bundan bir kaç ay önce o meşhur aile baya bitcoin almıştı.
Dolayısı ile bu şekilde fiyatı aşağı çekmeye çalışacaklarını düşünüyorum.
jr. member
Activity: 196
Merit: 5
Bankaların bilerek açtığı bir piyasa.
Amaç bitcoininin fiyatını düşürmek.
Bitcoin e karşılık bankaların bir planı bu.
Ciddi sallayacaklar diye düşünüyorum.

Bahaneleri de hazır "balon dedik size dinlemediniz" diyecekler.
RTE
full member
Activity: 294
Merit: 103
İşin ucunda kaldıraç falan varsa bu işten patan çok olur . Sadece çok az bir azınlık kazançlı çıkacaktır.

Vade işlemlerinde kaldıraç olacağını sanmıyorum kaldıran forex tarzı yerlerde olur.
sr. member
Activity: 546
Merit: 251
İşin ucunda kaldıraç falan varsa bu işten patan çok olur . Sadece çok az bir azınlık kazançlı çıkacaktır.
hero member
Activity: 510
Merit: 500
Olumlu bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz evet, ama vadeli bitcoin işlemi, bitcoin'in temasına ters değil mi?
Borsalar, aracılar, komisyoncular para kazanayım derken ne yapacaklarını şaşırdılar.
newbie
Activity: 44
Merit: 0
Artık kaldı 5 saat zaten herşey belli olacak, bununla birlikte future options işleminin bitcoine zarar vereceğini zaten oynak olan piyasanın daha da oynak hale geleceğini düşünüyorum. Güney koreden yakın zamanda future işlemlerin yasaklanmasının da bitcoine zarar vermemesi için yapıldığını düşünüyorum.
newbie
Activity: 77
Merit: 0
Bitcoin’de aynı durum yaşanmayacak diye düşünüyorum. Çünkü fiyatların yukarı gitmesini isteyen dar bir kitle Bitcoin varlıklarının büyük kısmına sahip. Bitcoin’in sınırlı yapısı da buna eklenince türevlerden short saldırısı gelirse onlar da rahatlıkla karşı saldırı yapabilirler.

Erkan Öz’ün vadeli kontratlar hakkındaki yorumu.
member
Activity: 158
Merit: 11
UCY
Arkadaşlar selamlar, bildiğiniz gibi vadeli Bitcoin işlemleri CBOE Group ile bugün start alıyor. Bu konuyla ilgili bir yazı yayınlama gereği duyduk, yazıda yanlış-eksik noktalar varsa düzeltirseniz sevinirim. Açıkçası ben vadeli Bitcoin işlemleri ile, Bitcoin'in Satoshi Nakamoto'nun yaratmak istediği aradaki üçüncü kurumları ortadan çıkaran, hızlı bir şekilde uluslararası para transferlerini gerçekleştiren bir dijital para olma hedefinden iyice saptığını ve bir emtia olma yolunda hızla ilerlediğini düşünüyorum. Bu bir yandan da bu gelişme ondan hızlı olan kripto paraların bu amacı gerçekleştirme yolunda önünü açacaktır.

Siz neler düşünüyorsunuz, vadeli Bitcoin işlemleri kripto para dünyasına neler getirir, neler görürür?

https://kriptokoin.in/vadeli-bitcoin-islemleri/

Yazıya başlamadan önce benim bu alanda uzman olmadığımı belirtmemde fayda var. Vadeli işlemler geçtiğimiz dönem yüksek lisans derslerimde karşıma çıkan ve sınavlar sonrası takibini bıraktığım bir konsept. Ne var ki bu işlemler Bitcoin ile ilişkili bir hale gelince mecburen benim odağıma da girdi. Bu işlemleri bir iki örnekle kısaca anlatmam gerekirse;

Diyelim ki Bitcoin fiyatı şu an 15.000 dolar ve ben üç ay sonra Bitcoin fiyatının 25.000 dolar olacağını öngörüyorum. Birisi de bana 22.000 dolarlık bir fiyatla futures (vadeli işlem) kontratı imzalamayı teklif ediyor. Bu üç aylık zaman dilimi içerisinde Bitcoin’in fiyatı benim tahminim yönünde ilerleyip 22.000 doları aşarsa, diyelim 25.000 oldu, ben Bitcoin’i güncel fiyatından daha ucuza, 22.000 liraya almış olacağım ve kar edeceğim. Kendimi zeki, mutlu hissedeceğim vs. Tabii ki tam tersi senaryo da geçerli oldu da Bitcoin’in fiyatı yükselmedi, bu sefer güncel fiyatından daha fazla bir ücret ödeyeceğim ve hayatıma mutsuzluk çökecek.

Bir başka senaryo da futures kontratlarını satmaya yönelik. Farz-ı muhal ben Bitcoin’in değer kaybedeceğini düşünüyorum ve birisi benimle Bitcoin’in fiyatının üç ay sonra 22.000 dolardan fazla olacağına dair bir sözleşme imzaladı. Bundan 3 ay sonra Bitcoin’in fiyatı 19.000 dolara yükselebilmiş ise ben bu fiyattan satın alıp sözleşmeyi imzalayan kişiye sözleşme fiyatı olan 22.000’e satabiliyor olacağım ve yine kazanç sağlayıp cebimi dolduracağım. Diğer olasılık ise Bitcoin fiyatının o tarihte 25.000 dolar olması, o zaman ise banka hesaplarımın bomboş kalma tehlikesiyle karşılaşacağım.

Referans Fiyatı Neye Göre Belirlenecek ?

Bunun haricinde vadeli Bitcoin işlemlerinin referans fiyatı nasıl belirleniyor gibi bir soru aklınıza gelebilir. Burada da bu finans devleri referans olarak bir borsayı gösteriyor ve o borsadaki fiyatlara göre kar-zarar miktarları belli oluyor. Mesela CBOE referans olarak Gemini’yi kullanacak.

Gerçekten Bitcoin Takası mı Gerçekleşecek?

Hayır böyle bir zorunluluk yok, borsa üzerindeki fiyatı neyse onun üzerinden kontrata bakılarak kar-zarar miktarı belirlenecek ve bu miktarlar dolar karşılığında ödenebilecek. İlginç, değil mi? Aslında vadeli işlemler, Bitcoin işlemlerini ve transferlerini direkt olarak etkileyecek bir gelişme değil. Bu da beraberinde pek çok sorunu getiriyor.
Pages:
Jump to: