Pages:
Author

Topic: Varlık Barışı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi - page 4. (Read 777 times)

legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
Yurt dışından ülkeye para sokacak arkadaşlara hayırlı olsun. Güzel bir haber oldu bu ve süresi de uzun. Kasıma kadar çok fazla insan bu girdiyi sağlayabilir. Ama ne kadar erken yaparsanız o kadar iyi. Seçimden sonra yüzdelik oran değişebilir.
full member
Activity: 266
Merit: 100
https://cryptassist.io
Bu kanun, seçim öncesi bir avantaj elde etmek için çıkarılmış diye düşünebilirsiniz ya da kendi yurt dışındaki hesaplardan paralarını içeriye kolayca sokmak için  diye de düşünebilirsiniz. Ama bu karar hem bizim işimize geliyor hemde ülke ekonomisinin. Sonuçta ülkeye döviz girişi olacak. Piyasaya girecek olan bir para olacak. Bunlarda Evde saklanmayacak herhalde bankaya yatıracaksınız ve bankalarında işlem güçleri artacak. Faizler de artabilir bankaların verdiği. Her şey bağlantılı. Bence makul bir karar olmuş. İlk çıktığı zaman %3'tü sonra %2'ye indirdiler. Kasım sonuna kadar geçerli.
sr. member
Activity: 588
Merit: 251
Merkez bankasının elinde bulunan döviz rezervleri demekki yetersiz ki böyle bir karar alıp dışarıdan döviz girdisisini sağlamaya çalışıyorlar aslında bu karar hükümetin döviz karşısında zor durumda olduğunu gösteriyor.
member
Activity: 108
Merit: 38
One day everyone will use the blockchain.
Fabrika vs. satmaktan iyidir. Bizim zenginlerimiz kadar yurt dışı kölesi bir kitle başka ülkede yoktur. Malum bir anda tüm mal varlıklarınıza el konulabiliyor.
member
Activity: 448
Merit: 12
Devletin kasasına sıcak para girmesi için her türlü yola gidiliyor artık. Tabii keşke daha önceden bu adımlar atılmış olsaydı ama başımıza bazı şeyler geç dank ediyor  Smiley
member
Activity: 308
Merit: 10
Ülke ekonomisi iyi gitmiyor hükumette çareler bulmaya çalışıyor, en hızlı çözümlerden biride yurt dışındaki paraların ülkeye sokulması bunu içinde en mantıklı yol varlık barışı. Ama daha önce bu yapılmıştı bu sefer çok etkili olacağını sanmıyorum.
newbie
Activity: 84
Merit: 0
Yine seçim yine aflar. Gene yolunu bulan bulacak sanırım
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
Netice ltlbarı ile ekonomi artık sos veriyor ve ülkeye para gelsinde nereden gelirse gelsin modundalar. Sonumuz hayrola.
member
Activity: 308
Merit: 11
Yeni bir gelişmenin burada paylaşılması güzel lakin bu haberin aynısını 4 farklı başlıkta okumak da forumu çöplük haline getiriyor. Bu kadar da bilinçsiz iş yapmayalım. Var ile bu konu ile ilgili haber yeniden başlık acmana gerek yok kardeşim.
member
Activity: 448
Merit: 10
Klasik seçim öncesi hükümet çalışmaları , valla yurt dışında param olsa yüzde üçlük vergiyi öder memleketime vatanıma bu parayı getiridim , biraz tehlikeli sonuçlarda doğurabilir bu yasa , kara para ile mücadeleye ters bir madde.
sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
Para babaları için haksız kazanç sağlıyanlar için büyük ülke oldu artık bizim memleket, bu kervan böyle ilerlemez. Ben açıkcası böyle bir ülkeye çocuk getirmek istemiyorum
member
Activity: 322
Merit: 11
Ülkeye döviz girmesi için güzel bir iş lakin iktidarda olduklarından bu yana 3. Kez yapıyorlar bunu. Biraz daha süreyi de kisabiliriz lakin tam hatırlamıyorum tarihi. Durmadan bunun yapılması ile adamlar daha ne kadar gelsin bu sefer fazla ise yaramayacagini düşünüyorum
newbie
Activity: 85
Merit: 0
Taaaa yıllar önce nerden buldun yasası vardı, ilk o kalktı vergi ödeyen sokuyordu. Şimdi onu da düşürdüler. Sanırım kiriz var diye bunlar paralarının birazını ülkeye getirecek
sr. member
Activity: 710
Merit: 255
Yurtdısına kaçırılmış olan paraların hepsi şimdi TR ye yasal olarak sadece %2 vergi vererek geri dönecek. Tüm Tr deki büyük şirketler yurtdısı yatırımları yapıyordu vergiden kurtulmak icin şimdi bu paraların hepsi vergilendirilmiş olarak temiz olarak geri dönecek. 3 kağıtcılar icin mukemmel ülke.
full member
Activity: 1176
Merit: 159
ülkeye döviz sokmak istiyorlarsa paypal yasağını kaldırsınlar mesela. Yurt dışına satış yapan binlerce kişiyi ekmeğinden ettiler. (Paypal yasaklandığı gün Yandaşlar Tron diye benzer şirket kurmuştu, ne tesadüf dimi!) Yandaş n11 hepsiburada ağlar yurt dışı gümrük vergisi 75 eurodan 30 a düşer. Yandaşlar ağlar Booking.com kapatılır.. Yandaşlar ağlar Netflix vs sansür gelir.. Şimdide para bitti diye ağlıyorlar çeplerini dolduruğunuz yandaşlar kurtarsın sizi şimdi..
member
Activity: 252
Merit: 10
iyi olmuş amaçlanmak istenen yurt dışındaki vatadandaşların ellerindeki paraları yabancı bankalara değilde kendi ülke bankalarına yatırmaları bu amaçlada ekonomide az da olsa canlanma yakalanabilir.
member
Activity: 448
Merit: 33
Varlık Barışı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, 30 Kasım 2018 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler.

Tasarının 10. maddesinde AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle "varlık barışı" olarak bilinen düzenleme maddeye eklendi.

VARLIK BARIŞI" DÜZENLEMESİ

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye'de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarıyla taşınmazlar ve tam mükellefiyete tabi gerçek kişiler ile kurumların yurt dışında elde ettikleri kazançlar hakkında düzenlemeye gidiliyor.

Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, 30 Kasım 2018 tarihine kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler.

Banka ve aracı kurumlar, kendilerine bildirilen varlıklara ilişkin olarak yüzde 2 oranında hesapladıkları vergiyi, 31 Aralık 2018 tarihine kadar vergi sorumlusu sıfatıyla bir beyanname ile bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan edecek ve aynı sürede ödeyecek.

Bu kapsamdaki varlıklar, yurt dışında bulunan banka veya finansal kurumlardan kullanılan yürürlük tarihi itibarıyla kanuni defterlerde kayıtlı olan kredilerin en geç 30 Kasım 2018 tarihine kadar kapatılmasında kullanılabilecek.

Bu taktirde defter kayıtlarından düşülmesi kaydıyla borcun ödenmesinde kullanılan varlıklar için Türkiye'ye getirilme şartı aranmaksızın düzenlemedeki hükümlerden yararlanılacak.

Yürürlük tarihi itibarıyla kanuni defterlerde kayıtlı olan sermaye avanslarının yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önce Türkiye'ye getirmek suretiyle karşılanmış olması halinde söz konusu avansların defter kayıtlarından düşülmesi kaydıyla düzenlemeden yararlanılacak.

Defter tutan mükellefler düzenleme kapsamında Türkiye'ye getirilen varlıklarını dönem kazancının tespitinde dikkate almaksızın işletmelerine dahil edebilecekleri gibi aynı varlıkları vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın tespitinde dikkate almaksızın işletmelerinden çekebilecekler.

Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye'de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar, 30 Kasım 2018 tarihine kadar vergi dairelerine beyan edilecek. Beyan edilen söz konusu varlıklar 30 Kasım 2018 tarihine kadar dönem kazancının tespitinde dikkate alınmaksızın kanuni deftere kaydedilebilecek.

Bu taktirde söz konusu varlıklar, vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın tespitinde dikkate alınmaksızın işletmeden çekilebilecek.

Vergi dairelerine beyan edilen varlıkların değeri üzerinden yüzde 2 oranında vergi tarh edilecek ve bu vergi 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenecek. Bu kapsamda ödenen vergi hiçbir suretle gider yazılamayacak ve başka bir vergiden mahsup edilemeyecek. Türkiye'ye getirilen veya kanuni defterlere kaydedilen varlıkların elden çıkarılmasından doğan zararlar gelir veya kurumlar vergisi uygulaması bakımından gider veya indirim kabul edilemeyecek.

31 Temmuz 2018 tarihine kadar banka veya aracı kuruma bildirilerek Türkiye'ye getirilen, düzenleme kapsamında işleme tabi tutulan varlıklar ile aynı tarihe kadar vergi dairelerine beyan edilerek kanuni defterlere kaydedilen varlıklara ilişkin olarak yüzde 2 oranındaki vergi alınmayacak.

Düzenleme kapsamında bildirim veya beyana konu edilen varlıklar nedeniyle şartların yerine getirilmesi kaydıyla hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

Düzenlemeyle, tam mükellefiyete tabi gerçek kişiler ile kurumların yurt dışında elde ettikleri bazı kazançlarına Türkiye'ye getirilmesine istisna tanınıyor. Ayrıca düzenlemenin uygulamasına ilişkin Bakanlar Kurulu ile Maliye Bakanlığı'na yetki veriliyor.
Pages:
Jump to: