Mislim da je to veoma pogrešno pogotovu ako se zna da je region na koji se cilja u 99% gpu miningu.
A tih par velikih sa asic minerima sigurno neće doprineti omasovljenju i pravilnoj raspodeli coina, niti velikoj sigurnosti mreže sa malo učesnika...
ASIC mineri se skoro nikada ne upotrebljavaju sa novim valutama, ali počeli smo gledati i to da promijenimo algoritam. Ako se išta bude promijenilo javit ću.
E pa ja znam bar jednog koji ce sam da sa asicima nabije bar 99% hasha na novoj valuti, znaci nema sanse ovo da se kopa sa grafickima.
Vrlo dobro pratim coine i znam da ako se bude islo na scrypt algoritam nista od iole pravedne raspodele nece biti.
A da par ljudi drzi vecinu coina i upravlja sa sigurnosti mreze znaci da u ovaj coin bez obzira kolko mi primamljiv zvucao sigurno necu ulagati...
Zato smo i rekli da ćemo to što više promijeniti prije službenog releasea. Trenutačno gledamo koji bi nam algoritam najviše osigurao da se to ne događa.
Sta vam toliko vremena treba za start ?
Prije svega da se što više ljudi okupljaju do tada, ali većinom da napravimo sve potrebne promjene i softvere.