Her ne kadar makalede tarafsız bir tutum sergilemeye çalışsa da ister istemez taraflı bir makale gibi geldi gözüme. Genel olarak Bitcoin'e karşı şeffaf tarafsız bir yaklaşımda bulunmaya çalışırken atıfda bulunduğu kısımlar tam olarak Bitcoin'in mantığını vb şeyleri yansıtmayan yoruma dayalı ibarelerden oluşmuş.
Yani sen makalende böyle bir atıfta bulunursan ben olaya nasıl tarafsız olduğunu düşünerek bakacağım? Merkezi olmayışının tek artısı bu mu yani???
Onun dışında vergilendirmeye gelindiğinde ise çok geniş bir ölçekte incelemelerde kıyaslamalarda bulunmuş. Ama aynı kıyaslamalar devlet vb kontrol mekanizmaların sunduğu ya da bu alanda vergilendirme olursa ne tarz bir girişimlerde bulunulması veya sorumluluklarına değinilmemiş diyebilirim. Yani bak sen bitcoincisin ben devlet olursam senden çatır çatır vergimi almalıyım ama ben sana ne vereceğim kısmı yok. Madem ki mali yönden bir değerlendirme yapacaksın bunu iki taraflı yapman gerekir.
Başta da dediğim gibi perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bu hanım ablamıza şimdiden vergilendirme kanununu hazırlarken kolaylıklar diliyorum çünkü bu hükümet zihniyeti sineğin yağını çıkarttırıp vergisi almayı isteyen bir hükümet. Çalışmaları bu yönde devam ettirecektir.