artan waves degıl btc. karıstırmayın. wavesın tek yaptıgı tutunmak.
Benim fikrim "tutunmak" ile bağdaşmıyor, bal gibide yükselmesi gereken coin düşürüldü. Bunun sebebi tamamen balinalar. Slack'te de yazdım. Bu balinalar waves'in yüksek hacimli işlem gördüğü tek borsa olan bitrex'te at koşturuyorlar. İstedikleri zaman istedikleri yerde yükselmesini kesebiliyorlar. Dün neredeyse hiç kapatmatım order book'u. Hep aynı hareketlerle garibim az bişey waves'i olanları soyup soğana çevirdiler. 1-2 yüksek hacimli borsa daha gerekiyor waves'e bu coinler dağılmalı başka borsalara. Balinalar bu kadar rahat piyasaya yön vermemeli. Yoksa bu adamlar gittikçe daha fazla waves sahibi olacak ve ileride ping-pong oynar gibi oynacaklar waves fiyatıyla. Bunun yanısıra platform'da fee ödemek için kullanılacak sınırlı sayıda coin için ciddi bir deflasyon etkiside yaratabilir.
bıtrexte waves graıgıne bakın elle cızılmıs gıbı hareket edıyor. waves bıtrexte tamamen botların elınde su an. acemılerden waves tırtıklayıp duruyor o botlar. satmazsan zarar etmezsın. bır ıkı post oncede yazdım. alın kurcalamayın şu yenı dex gelene kadar. ama ılla al sat yapacaklar. duramıyor ozellıkle acemıler. yapay zekayı yenecegını dusunuyorlar. 1 saat kımse al sat yapmayınca botlar hemen gel gel yapıyor arttırıyor fıyatı zaten. ellemese kımse mecbur arttırıcak o botlar.
Ya adamlar yapay zekalı botlarla mı, klasik borsa hileleri ile mi yönlendiriyorlar bilmem ama yönlendirdikleri apaçık ortada. Benim tepkimin sebebi patlamamış olması ile ilgili değil. Bu adamlar çoğu coine sahip olup ileride bitcoin ve diğer altlarda olduğu gibi kontrolü ele alacaklar. Bitcoin'in durumu ortada. Twitter'e giriyorsun kendi core ekibi bile bu yükselişe anlam veremedi. Bir günde 5-6 bin usd yükseldi yani.
Şimdi waves ekibinin vizyonunu sende biliyorsun adamlar herşeyden önce adil bir sistem oluşturmaya çalışıyorlar. Sırf bunun için mrt tokenlarının dağıtımını durdurup baştan düzenlediler diğer ufak node larda biraz daha mrt alsın kimse tekel olmasın diye.
Dediğim gibi yüksek hacimli 1-2 borsa daha şart, fiyat yükselsin diye istemiyorum bunu. Sadece yapılan hareketlerin daha da zor olması sağlanmalı.
Ufak yatırımcılar her zaman çok önemlidir finans dünyasında, hatta bu işin motoru onlardır. Bu yüzden küçük yatırımcıların kaybedilmemesi taraftarıyım.