Yeni bir YOUTUBE etkinliği yapılacak. Ayrıntılar linkte.https://twitter.com/waves_turkiye/status/1339544215001456648?s=20FTX WAVES İşlemlerini Başlatıyor!Kripto türev borsası FTX, az önce yaptığı duyuru ile birlikte WAVES işlemlerini başlattığını duyurdu.
Açıklama Sasha Ivanov ve FTX tarafından aynı anda yapıldı.
FTX’te hem spot markette hem de Perpetual Swap ürünü olarak listelenecek Waves’te Perpetual Swap işlemleri an itibarıyla başlamış durumda.
Spot market için WAVES ağı yerine ERC-20 versiyonu aktive edeceklerini belirten FTX ekibi, takas işleminin Waves Exchange üzerinden yapılabileceğini belirtti.
Waves Üzerinde Nasıl İşlem Yapılır?Waves Türkiye, geçtiğimiz gün hazırladığı
video ile birlikte Waves üzerinde nasıl işlem yapılacağını detaylı bir şekilde anlattı. Videonun Türkçe olması da kullanıcılar açısından oldukça önemli.
Waves Yeni AMM Protokolünü Duyurdu! DeFi İçin Swop.fiFarklı havuzları, farklı fiyat hesaplamaları ile kombinleyen yeni çözüm ile her bir parite için en doğru fiyatların ve ödüllerin ortaya konulduğu belirtiliyor.
Waves Protocol, dün akşam saatlerinde yaptığı duyuru ile birlikte yeni bir Otomatik Piyasa Yapıcı Protokolü (AMM) duyurdu.
İlginizi Çekebilir: Automated Market Maker (AMM) Nedir?
Yapılan açıklamada
Swop.fi ismi ile duyurulan ürünün yeni bir hesaplama yöntemi kullandığı belirtiliyor.
Farklı havuzları, farklı fiyat hesaplamaları ile kombinleyen yeni çözüm ile her bir parite için en doğru fiyatların ve ödüllerin ortaya konulduğu belirtiliyor.Likidite Sağlayıcılar İçin Açık
Projenin tüm likidite sağlayacılara açık olduğunu belirten ekip, kişilerin ya da kurumlarn havuzlara token ekleyerek gelir elde edebileceğini belirtiyor.
Likidite sağlayıcıların swap komisyonlarının yanında yönetişim (governing) tokeni SWOP ile de ödüllendirileceğinin altı çiziliyor.
Swop.fi’ın Waves üzerinde bulunduğunu belirten blog yazısı, yüksek hız ve düşük maliyet vadediyor. Saniyeler içinde gerçekleştirilebilen işlemler, 0.005 Waves (0.02 $) gibi oldukça cüzi miktarlarla tamamlanabiliyor.
İki farklı hesaplama yöntemi kullanacak olan Swop.fi, Uniswap’te kullanılan hesaplama yöntemi ile Curve Finance’te uygulananan AMM çözümlerinden birini kullanacak. Oluşturulan her havuz için en uygun olan hesaplama yönteminin kullanılacağını belirten ekip, projenin başlatılması itibarıyla 4 farklı paritenin aktive edileceğini belirtti.
Pariteler ise şu şekilde:WAVES-USDN, BTC-USDN, WAVES-BTC, USDN-USDTUSDN-USDT paritesinde Curve Finance hesaplama modelinin kullanılması planlanıyor. Diğer üç havuz için ise Uniswap’te kullanılan hesaplama modeli tercih edilecek.
SWOP TokenSwop.fi platformunun yönetişim tokeni olan SWOP, yukarıda da bahsettiğimiz üzere likidite sağlayıcılara verilecek. Birçok DeFi platformunda gördüğümüz şekilde ilerleyecek süreç ile SWOP token likidite sağlayıcılara dağıtılacak.
SWOP Token sahipleri, yönetimde sahip olacakları söz hakkı ile birlikte komisyonlar, SWOP-USDN havuzundaki komisyonların dağılımı ve hangi havuz için likidite sağlayan kişilerin ekstra ödül alacağı ile ilgili fikir beyan edebilecekler.
SWOP Token dağıtımının projenini üçüncü aşamasında tamamlanması planlanıyor. Bu sayede 4 temel havuza likidite sağlayan kişiler ya da kurumlar SWOP ile ödüllendirilmiş olacak.
1 Milyon SWOP Token
Erken likidite sağlayıcılar için 1 Milyon SWOP ayıran
Swop.fi, operasyonun birinci ve ikinci kısmında tokenleri ilgili taraflara dağıtmış olacak. Üçüncü aşamada ise likidite sağlayıcılara dağıtım daha düşük miktarlarla devam edecek.
Son Aşama
Son aşamada ise (Dördüncü Aşama) “blockchain”ler arası likidite sağlama hizmetinin aktive edilmesi planlanıyor. Gravity Interchain Protocol ile birlikte oluşturulacak olan çözüm ile diğer “blockchain”ler üzerinden likidite sağlanması için yatırma işlemleri gerçekleştirilebilecek.