Bir kaç ay öncesine kadar ekran kartları için aynı fahiş fiyatlar çekiyordular herkesin ellerinde kaldı. şimdi aynı durum asic cihazlar için yapılmaya başlandı.
Dediginiz dogru ama ekran karti ve asic ayni sey degil. Mesela bana 2 yil once cikmis gpu nun suan getirisini soyleyebilirmisin tahminim kar degil zarar eder ancak ama Antminer S9 piyasaya cikali herhalde 2 yila yakin olmustur ve suan gunluk getirisi 23 usd. Bu sekilde kiyaslarsaniz aradaki farki daha iyi anlariz.
Dalga mı geçiyorsun anlayamıyorum bilmediğin bir şey hakkında nasıl bu kadar kesin konuşabilirsin. İki sene önce çıkmış GPU eğer arıza yapmadıya ögün neyse bugün de odur karlılık durumunu sadece o an kazılan coin değiştirir. Bu durumu geçtim iki sene kullandıktan sonra dahi rahat rahat satabilirsin ikinci el olarak parçalarını ama temiz kullandıysan 4-5 seneyi görmen hiç uzak bir ihtimal değil.
O bahsettiğin s9 lar BTC hala 2-3k civarında sürünüyor olsaydı şuan çöptü tamamen şans eseri ayakta duruyorlar ki bir üst model çıktığı anda çöp olma yolunda emin adımlar atacaklardır.
Güzel kardeşim çocuk kandırır gibi anlatmaya çalışmıssın
Ben bilmedigim bir konuda yorum yapmiyorumda sen yapiyormussun gibi geliyor bana butun asic alanlar da akil yok o zaman.
Sen de hic rig yada asic varmi kazi yapiyormusun ?
Ben yapiyorumda ondan sordum sen burda atip tutuyosun bi bak bakalim en iyi gpu nun suan getirisi nedir fiyati nedir roi suresi nedir.
Evet kart 2. elde para eder ama ne kadar ? he birde karta zarar vermezsen o sure icinde.
Evet makinalarin karliligi bittiginde cop oluyo bu dogru ama o sure zannettiginiz kadar kisa degil.
Basit bir hesap yapalim su an en iyi kart herhalde 1080ti dir yanlissam duzeltin Bu kartin tr fiyati 3500-4000 tl arasi yani 6 tane alip rig yapsak anakart guc kaynagi vs herhalde 25000 tl civari olur yani 6400 usd ve bu rig in getirisi suan icin 17.5 usd yaklasik. S9 un suan getirisi 24 usd yaklasik. Simdi sen kartlari satarim diyosunda satsanda satmasanda s9 senin gpu lardan daha fazla kaznir ve daha cabuk geri doner. Ben 6 ayda cikaririm yatirimimi gpu 12 ayda.
Zorluk seviseyi artisi coin fiyat artisi dususu bunlari hesaplamak cokta kolay degil o yuzden bu gun uzerinden kousuyoruz kaldi ki bu seviye artislari vs gpu icinde gecerli.
Bu cvp olarak yazdigim son mesaj hayatinda mining yapmamis ama her konuda bilgisi olan arkadaslar mining bolumunde sorulara cvp verirse daha iyi olur burda bos yere kedi ciger kafasiyla zaman harcamasinlar.
Son mesajmış çakala bak.. Ekran kartını vatan dan alırsan 2.elde arada dünya kadar fark olur ama amazon vs. yurt dışı alımlarında ufak zararlarla satarsın ki daha önce kar yaparak satmışlığım var.
"Mesela bana 2 yil once cikmis gpu nun suan getirisini soyleyebilirmisin tahminim kar degil zarar eder." Şunu yazabilecek kadar cahil bir insana ne anlatabilirim. Bilmiyorsan konuşmadan önce araştır gözün kapalı yaşamayı bırak.