Pages:
Author

Topic: Wikipedia sonunda açıldı. AYM'den Wikipedia kararı olumlu çıktı - page 3. (Read 538 times)

legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
Sonunda valla.tabi biz vpn ile falan hallediyorduk da bilemeyen bir sürü insan giremiyordu buraya.Bilgi ve ödev için giren çocuklar girip bilgi alabilirler artık.Olumlu bir gelişme.
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
Wikipedia konusunda çok ilginç bir bilgi aktarmak isterim size Smiley boredpanda diye bir mizah sitesi var zamanında wikipedia da yer alan ilginç ve kullanıcıların aslını değiştirerek yayınladığı komik içerikleri paylaşmıştı.

Bu linke tıklayarak sayfayı açtığınız zaman 7. bölümde recep tayyip erdoğan'ın sayfasının editlenmiş halini görüyoruz. burada bir hamamböceğini rte nin fotoğrafı olarak koymuşlar. ben siteyi uzun yıllardır günlük olarak takip ettiğim için bu içeriğin yayınlandığı günü hatırlıyorum. aynı şekilde bu fotoğraf değişikliği ekşisözlük de gündem olmuştu... neyse efendim konumuza dönecek olursak eğer.
7. fotoğrafın alt kısmında yer alan bir mesaj var onu dikktli okumanızı öneririm Smiley View all comments e tıklayın ve stgath isimli kullanıcının yorumunu okuyun Smiley And Wikipedia got banned in Turkey today. evet boredpanda içerik paylaşıldıktan 1 gün sonra wikipedia Türkiyede yasaklandı. asıl sebebi budur demiyorum ama bu olay bana çok ilginç gelmişti sizlerle paylaşmak istedim.

Wikipedia umarım açılır yani o kadar gereksiz site varken wikipedianın kapalı olması çok tuhaf. düşünün işte bir devlet kütüphanesinde binlerce gereksiz kitap serbest ama 100 ciltlik bütün bilgileri barındıran bir ansiklopedi setinin üzerine zincir çekmişler okuyamazsınız diyorlar.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruda, oy çokluğuyla ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Başvuruda, Wikipedia isimli internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesi kararı verilmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği iddia edildi.

Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi. İhlal kararının 6'ya karşı 10 üyenin oyuyla alındığı öğrenildi.

Siteye erişim, "Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı" gerekçesiyle 29 Nisan 2017'de engellenmişti.

https://www.mynet.com/son-dakika-aym-den-wikipedia-karari-110106300247

Sorunu çözmek bu kadar basitti de ne bok yemeye yıllardır kapalı bu site?

Boşuna dememişler saat dursa bile günde 2 kere doğru gösterir diye hak hukuk adalet olmayınca boş beleş konular yüzünden yıllarca erişemedik siteye
Pages:
Jump to: