2 gün önce bu borsayı deneyen varsa yazsın lütfen demiştim ama yazan cıkmadı ben de bugun tecrübe ettim ve yazıyorum. Coinbaba.net e üye oldum. Üye olmadan önce sayfalarını bayaa bir gezdim zira üye olmadan da çoğu order hacim vs. bilgisine ulaşılabiliyor.
Üye olduktan sonra onaysız trade izni vermiyor. Belki 500 TL'lik işlem izni verebilirdiniz. Verify olmak için sadece kimlik fotokopisi talep ediyor. Yükledikten 5 dk sonra da hesabım onaylanıp işleme açıldı.
Alış/Satış sayfasında volume oldukça mevcut ve Paribu ve BTCTurk'ten görünüm olarak gerçekten farklı. Dolu bir tahta mevcut ve fiyatlar yerli borsalardan daha düşük fiyatlı. Tüm koinlerde böyle. BTC, ETH, XRP, LTC ve BCH mevcut. Normalde yeni bir borsaya para yatırmam ya da coin yollamam ama firma çalışanı arkadaş ile aynı bitcoin whatsapp grubundayız, aşırı tavsiye etmesi sebebi ile ve tahtadaki fiyatların piyasaya göre düşük olması sebebi ile denemek istedim. Sadece Aktifbank ile çalışıyorlar, çalışılan bankalara belki daha bilindik bankaları ekleyebilirsiniz ki havale yapılabilsin.
Para yatırma talebinde bulundum, kod veriyor. Kod ile beraber EFT yaptım. 10 dk içinde para hesabıma tanımlandı vs buralar tüm borsalarda aynı. Bitcoin de BTCturk ile arasında 450 TL'lik fark mevcut idi. ETH da da oran olarak o seviyelerde fark. ETH aldım hızlı transfer olsun diye. Komisyonu da sıfırlamışlar açılması şerefine. 22 Haziran'a kadar üyelik ve işlem yapanlar için Ağustosa kadar Fee sıfır. Bu da beni teşvik etti açıkçası 1 bucuk ay komisyonsuz işlem yapma imkanı.
0.05 ETH fee kesiyor. BTC için 0.0003 BTC çekme komisyonu... ETH'ı BTCTurk'e attım. Çekme talep ettikten 10-15 sn sonra tamamlandı diye yazıp coini çıkarttı. Etherscandan takip ettim 3-4 dk sonra btcturke düştü ve piyasa değişmeden bozdum. 3 dk içinde 34 TL fark ile işlem yapmış oldum ETH'da % olarak %1.6 falan. İşlemler de direk market price'dan. Parayı BTCtuk'ten çekip biraz daha büyük para ile aynı işlemi çevirdim. 3. tur için döndüğümde borsalar arası marj daraldı biraz, bıraktım işlem yapmadım. Akşam bir baktım global piyasada büyük bi dump başladı. Açtım coinbabayı BTCTurk ile BTV'de fark 800 TL. Aldım attım BTCTurk'e, çekme talimatı verdim vs.
Bu kadar uzun yazmazdım ama hayatımda ilk defa böyle bir döngü yapmış oldum ve şaşırdım. Normalde pek çok borsadan arbitraj fırsatını denedim uzun süre de yaptım bugune kadar. Bitfinex'ten alıp CEX'e satma oradan CryptoCapital ile tekrar Bitfinex'e geri gönderme yoluyla veya birkaç başka yolla. Ama hiçbirinde aynı gün içerisinde coini çevirememiştim o da oldu. Siteyi tanıttıklarında proje güzel demiştim kendi kendime ama deneyince daha çok beğendim.
Sistem nasıl çalışıyor tam emin değilim, kaynaklar nasıl yönetiliyor vs ama buradan ben avantaj sağladım sağlarım da . Bilginiz ola. ARbitraj diye post açacaktım, zaten açılmış başlık. Deneyin derim nacizane. Şuanda akşam hacimsizliği var ama yine de PAribu, BtcTurk ve CoinbaBa al/sat tahtası ekran görüntüsünü alıp aşağıda iletiyorum, şuan bile fiyat farkı mevcut.
BTCTURK
https://i.hizliresim.com/lZ7m2k.jpgPAribu
https://i.hizliresim.com/Q2AmEV.jpgCoinbaba
https://i.hizliresim.com/RDY2Lj.jpgEdit1: XRP var diye yazmışım, yokmuş. BTC, BCH, ETH ve LTC mevcut.