Pages:
Author

Topic: Yaşlılar ve hastalar trafikten men edilsin - page 2. (Read 2221 times)

member
Activity: 62
Merit: 10
Kesinlikle 70 yaşından sonra ehliyete el konulmalı ve sürenlere ciddi cezalar verilmeli. Gözler refleksler kulaklar herşey eskiyor sonuçta. Kaza yapmazlar yaptırırlar
full member
Activity: 772
Merit: 135
BiTCOiN
kontroller sıkılaştırmalı devlet.
full member
Activity: 616
Merit: 100
Yaşı ilerlemiş olanlar için belli bir süre sonunda tekrar direksiyon sınavına girmeleri önerilebilir sizede geçmiş olsun
newbie
Activity: 37
Merit: 0
September 29, 2017, 05:12:23 PM
bu kuralın yürürlüğe girmesi için önce herkesin yaşlısına ve hastasına sahip çıkması lazım zor durumda olan insanı daha da zora sokarak ülkenin refaha ermesi beklenemez
member
Activity: 84
September 29, 2017, 01:15:38 PM
Kardeşim çok haklısın Allah korumuş sizi . Bırak yaşlıların araba kullanmasını neler görüyor bu gözler . Adamlar yolda kendilerini kaybediyolar , yakınlarını arayamıyolar , düşüp kalkıyo garipler . Karşıdan karşıya geçemeyenler , ışıklarda sağa sola bakmayanlar . Bir de bu adamlar araba sürdüğü zaman çok fazla sıkıntı piyasaya çıkıyor . Daha dikkatli ve bilinçli  şekilde araba kullanalım dostlar , sinyal vermeyı ihmal etmeyelim .
hero member
Activity: 1111
Merit: 525
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
September 29, 2017, 04:50:24 AM
Benim demek istediğimi anlayanlar da var anlamayanlar da kontrole sokacaksın abi yaşlı ve hasta insanların refleksleri bir 20-30 yaşdaki kadar değil. Dalgınlık unutkanlık yapmaya daha yatkınlar. Girsinler kontrole geçemiyorsa men et 1 sene 2 sene sonra tekrar girsin kontrole . Sıkı yaptırımlar lazım.  Sonra böyle olaylar olur : https://www.youtube.com/watch?v=neP4G1cD5mU
member
Activity: 98
September 28, 2017, 08:06:29 PM
Öncelikle geçmiş olsun hocam . Umarım bir daha böyle bir olay başına gelmez . Ama doğrudan 'yaşlılar' ve 'hastalar' demek yanlış olur .
Bunların derin bir araştırma sonucu belirli kriterler ile sınıflandırılarak detaylı bir şekilde yürürlüğe konulması gerekiyor . Atıyorum 75 yaş üstü yaşlılar , psikolojik travma geçirenler , uyuşturucu bağımlılığı , görme kaybı vs. diye ayrılarak periyodik olarak kontroller eşliğinde trafiğe çıkmasına izin verilmelidir . Ciddi yaptırımlar uygulanması gereken hassas bir konu sonuçta insan hayatı şakaya gelmez !

Emniyet kemeri takmayı unutmayın !
member
September 28, 2017, 10:08:31 AM
Belli bir yaştan sonra tekrar bi test edilmeli sürüş hakkında ki refleks ve bilgileri. Kimsenin başkasının hayatını zorlaştırmaya yada tehlikeye atmaya hakkı yok.
member
Activity: 219
September 28, 2017, 07:04:02 AM
trafikten men edilme diye bir durum söz konusu olamaz ama rutin denetlemeler konulabilir
newbie
Activity: 47
September 28, 2017, 05:50:32 AM
Yaşlılar ve kadınların biyolojik olarak sanırım bir dikkat eksikliği oluyor. Şeritten çıkmalar, sinyalsiz sağa sola bakmadan yön değiştirmeler.. Bunları tabiki de birçok şoför yapabilir ama özellikle kadınlar ve yaşlılarda biraz daha fazla yaşanıyor sanırım bunlar.
newbie
Activity: 37
September 28, 2017, 05:22:35 AM
istersen ülkedende men edelim atalım sokağa !!!  başkaderdin varmı arkadaşım ? tmm problem çıkarıyo olabilirler ama onlarda insan böyle aşalaman hiç hoş değil haa dersenki herkezi kontrol edelim hersene trafiğe uygunmu kulanabilicek durumdamı diye a mena ama sen yaşlılara ve hastalara saygısızlık yapıyorsun burda bence bunu bi düşün derim .
member
September 27, 2017, 12:22:44 PM
sistemin değişmesi lazım belli yaştan sonra bakılmalı sürebiliyor mu diye yoksa kazalar hep olacaktır.
full member
Activity: 1050
Merit: 210
Crypto Trader
September 27, 2017, 11:43:37 AM
bende işi ileri götüreyim..

aslında yaş sınırı olmalı misal 18-60 olsun bu arada kullanır 60 yaş üstüde ehliyet iptal bir daha alamazda.

aynı olayıda milletvekili olayındada yapmalı lafa gelince genç nufus var onlara yol açalım.
Milletvekilindede sınır 60 olamlı üstüne çıkan bir daha seçilemez.
Bu arada şu anayasa profesörü diye geçinen saçı nı boyayan burhan kuzuda sanırım 62 yaşında oda emekliye sevk  Grin
newbie
Activity: 30
September 27, 2017, 11:31:49 AM
Genellemek hata olur sinav yapicaksin bi yasin ustune gecen sursun arabasini kalanda sofor tutsun
newbie
Activity: 17
September 26, 2017, 02:38:33 PM
Aslında düşününce insan gururuna yediremez. Düşünsene 50 yıl tır kullanmış bi adamın ehliyetini alırsanız yazık değil mi o adamın anısına. Ama gerçekten yaş ilerledikçe dikkat dağılıyor ve kaza ihtimali artıyor. Kimsenin onurunu kırmadan bu işi halletmenin bi yolu olmalı.
newbie
Activity: 30
September 26, 2017, 02:32:45 PM
abi şu bir gerçek yaşlanp sadece ehliyeti oldugu için araba sürme hakları var 60 yasından sonra ehliyetli insanları sağlık kontrolü ardından tekrar ehliyet sınavına sokucaksın geçen araba kullanmaya devam etsin geçemeyeni men edilsin bu trafik için büyük bi sorun
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
September 26, 2017, 02:19:40 PM
Geçmiş olsun kardeşim, benim de dedemle ananem geçen ay kaza yaptı dedem kullanıyo şeker var adamda gözü kararmış, ufak bi kaza ama büyük de olabilirdi, hem kendileri hem de karşı taraf için toplu taşımaları kullanmaları en iyisi
member
September 26, 2017, 02:12:52 PM
Kesinlikle sıkı denetime tabi tutulması gereken bir durum . Kaç kez trafikte şahit oldum böyle gözlüğünün üstünden yola bön bön bakan yaşlıları. 2 3 senede bir saglik kontrolune girilmeli sonucta insan sagligi bu sakaya gelmez
full member
Activity: 308
--
September 16, 2017, 01:48:18 PM
belli bir yaşın üstündekiler değilde kullanamayacak durumda olan yaşlılar refleksleri zayıflamış gözleri iyi görmeyen yaşlılar trafikten men edilebilir.
full member
Activity: 644
September 15, 2017, 11:50:33 AM
Bayramın 4.günü çıkmışız ailemizle yola pikniğe gidelim dedik. Gittiğimiz yolda da trafiğin maşallahı var . Bi yarım saat falan gittik derken adamın biri yola bakmadan fırladı 3 şeritli yol hadi en sağa gir anlarız bi nebze orta şerite girmek nedir abi sol sağ yapa yapa anca toparladım en son lastiklerin yerden kesildiğini hatırlıyorum. Çektim kenera diyorum ne yapıyorsun sen hastayım ben diyor camı kapıyı kapatmış lan hastaysan çıkma trafiğe az daha bok yoluna gidiyordum.Hadi beni salla kırık çıkık dayanır hallederiz en iyi ihtimal  arabada  3 yaşında yeğenim var lan 3 yaşında. Böyleleri yüzünden sadece bayramlarda değil normal zamanlarda da birçok kaza oluyor. Adam 30 sene önce alıyor ehliyet yaş geliyor 50-60 hala ehliyetiyle böyle sokaklara çıkabiliyor. Belirli sürelerde ehliyet için kontrollere girilmesi lazım artık değilse bugün hadi biz ucuz kurtardık yarın allah bilir neler olur başkalarına !

sırf da bu yüzden işte ehliyetler 5 veya 10 senede 1 yenilenecekler.
Pages:
Jump to: