Pages:
Author

Topic: Yangının termil santrele ulaşması - page 2. (Read 278 times)

full member
Activity: 182
Merit: 140
August 04, 2021, 02:42:56 PM
Ben zaten termik santrallere karşıyım. Dünyada en çok hava kirleten yerler orası. Kömürü de yansın santrali de, insanlara birşey olmasın da. Yakın çevremde vardı bir santral, gece filtreleri çıkarıyorlarmış kar yapmak için. Çünkü filtre maliyetliymiş. Zaten oraya yaklaşınca siyah dumanı görüyor ve pis kokuyu duyuyorduk. Termik santrallerde doğalgaz kullanılsın artık
bu nasıl bir cevap? ben de nükleer santrallere karşıyım yansın, yok olsunlar!!!

o santrallerde kömür kullanılmasının sebebi ucuz olmasındandır. hatta o kömürler ülkemiz topraklarından çıkarılmış da olabilir. ortada yaşanan büyük bir felaket var ve yazdığınız bu cevabı gerçekten anlamıyorum.

insanlara birşey olmasın da

mantığınız böyle bir olayın yaşanacağına inanıyor mu? en basitinden yaşanacak elektrik kesintileri kim bilir ne gibi sorunlar yaşatacak.

Ben nükleer santrale karşı değilim. Sadece termik santrale karşıyım. Ayrıca barajlardan elektrik üretiliyor. termik santraller arasında kömür kullanılmasına karşıyım. yandaşlar kömür ucuzdan dolayı kâr elde edecek diye benim soluduğum hava neden ciğerlerimi mahvetsin. İnsanlara birşey olmaz merak etme. Termik santraller genelde şehir dışında oluyor. Nükleer santraller zehir saçsaydı ve onlar da yanınca insana zarar gelmeyeceğini bilsem onlar da yansın derdim. Elektrik kesilince tabiiki sorun olur. Ben burada gerçekten yansın'ı kastetmedim burada santrellere karşı olduğumu belirttim. Ancak yanarsa da büyük felaket olmaz. Abartıldığı kadar büyük sorunlar yaşanmaz
dostum o zaman "kömür santrallerine karşıyım" başlığı altında sorununu belirt. buradaki konu termik santralin yararlı ya da zararlı olması değil. şu an yaşanan bir felaket var ve konuyla alakasız, ne amaç taşıdığı belli olmayan postlar yazıyorsun. bu yüzden konuya (güncel bir konu) ve yazdıklarına bir bak lütfen.

not: nükleer santrale karşı değilim. alakasız yorum olduğu için yazdım.

Dostum konu başlığı yangının termik santrale ulaşması. Tabiiki orası bir sürü kişinin ekmek kapısı. Bunun herkes farkında ama bir ironiydi benimkisi. Yanmasını kimse istemez ama yanmasanda yangından daha tehlikeli santraller. Konu dışında olan birşey yok. Zararlı zararsız meselesini de yorumuma kattım. Çünkü neden önemsemediğim ortaya çıksın diye. Şimdi direkt yansın umrumda değil yazsam vatan haini olurum. Bırak onu da açıklayayım yani
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
August 04, 2021, 02:25:01 PM
Ben zaten termik santrallere karşıyım. Dünyada en çok hava kirleten yerler orası. Kömürü de yansın santrali de, insanlara birşey olmasın da. Yakın çevremde vardı bir santral, gece filtreleri çıkarıyorlarmış kar yapmak için. Çünkü filtre maliyetliymiş. Zaten oraya yaklaşınca siyah dumanı görüyor ve pis kokuyu duyuyorduk. Termik santrallerde doğalgaz kullanılsın artık

o santrallerde kömür kullanılmasının sebebi ucuz olmasındandır. hatta o kömürler ülkemiz topraklarından çıkarılmış da olabilir. ortada yaşanan büyük bir felaket var ve yazdığınız bu cevabı gerçekten anlamıyorum.

mantığınız böyle bir olayın yaşanacağına inanıyor mu? en basitinden yaşanacak elektrik kesintileri kim bilir ne gibi sorunlar yaşatacak.

Ben nükleer santrale karşı değilim. Sadece termik santrale karşıyım. Ayrıca barajlardan elektrik üretiliyor. termik santraller arasında kömür kullanılmasına karşıyım. yandaşlar kömür ucuzdan dolayı kâr elde edecek diye benim soluduğum hava neden ciğerlerimi mahvetsin. İnsanlara birşey olmaz merak etme. Termik santraller genelde şehir dışında oluyor. Nükleer santraller zehir saçsaydı ve onlar da yanınca insana zarar gelmeyeceğini bilsem onlar da yansın derdim. Elektrik kesilince tabiiki sorun olur. Ben burada gerçekten yansın'ı kastetmedim burada santrellere karşı olduğumu belirttim. Ancak yanarsa da büyük felaket olmaz. Abartıldığı kadar büyük sorunlar yaşanmaz
dostum o zaman "kömür santrallerine karşıyım" başlığı altında sorununu belirt. buradaki konu termik santralin yararlı ya da zararlı olması değil. şu an yaşanan bir felaket var ve konuyla alakasız, ne amaç taşıdığı belli olmayan postlar yazıyorsun. bu yüzden konuya (güncel bir konu) ve yazdıklarına bir bak lütfen.

not: nükleer santrale karşı değilim. alakasız yorum olduğu için yazdım.

edit: doğru mudur bilemem: https://twitter.com/ozturk_mustafa/status/1422930322400894976?s=21
full member
August 04, 2021, 02:21:41 PM
@gospodin arkadaşımızın mesajına karşılık bende yazdım sildim yazdım sildim ne desem bilemedim sonra sayfayı kapattım.

Dünyada insanın ihtiyacı olan enerjinin hiçbiri zararsız değil tamamı zararlıdır, hesi, nükleeri, kömürü, gazı.

Kimisi derki gaz az zararlı kime göre az zararlı bu toprak altındaki boşluklarda değilmi? siz o  boşluğu tutan gazları aldınızmı depremlere bile sebep olursunuz o boşlukların nasıl bir sonuç çıkartacağı  bile belli değil.

Irmaklardanda balıkların nesillerini yok ediyoruz. hayvan ve doğa olmadımı insan olmuş ne fayda

İnsana birşey  olmasında dediniz ya hani İnsanlığı ayakta tutan yegane etkenlerden biri arıdır ha bildiğimiz arı şu yangından toplamda 360 arı kovanı telef oldu ve yanmaya da devam ediyor.

İnsanlık yanıyor insanlık.

Hocam kömür çılartırken de yer altını boşaltıyorsunuz resmen. Hadi gaz çıkarırken hafif bir çıkıyor yerini ağır bir gaz alıyor ve kömür çıkartıldığı kadar tehlikeli değil. En azından mantıken değil. enerji insanların faydasına ama yenilebilir olanları kullanmak gelecek nesillerin faydasına. Biz anlık olarak kendimizi düşünüyoruz. Dünyayı karbondioksite boğuyoruz. Zamanı geldiğinde ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak. Gün gelecek petrol, kömür yasaklanacak. Çünkü dünyanın 1 adım ötesine gitmeye hali kalmayacak. Ben şu an bunların acil çözüme kavuşmasından yanayım
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
August 04, 2021, 02:15:02 PM
@gospodin arkadaşımızın mesajına karşılık bende yazdım sildim yazdım sildim ne desem bilemedim sonra sayfayı kapattım.

Dünyada insanın ihtiyacı olan enerjinin hiçbiri zararsız değil tamamı zararlıdır, hesi, nükleeri, kömürü, gazı.

Kimisi derki gaz az zararlı kime göre az zararlı bu toprak altındaki boşluklarda değilmi? siz o  boşluğu tutan gazları aldınızmı depremlere bile sebep olursunuz o boşlukların nasıl bir sonuç çıkartacağı  bile belli değil.

Irmaklardanda balıkların nesillerini yok ediyoruz. hayvan ve doğa olmadımı insan olmuş ne fayda

İnsana birşey  olmasında dediniz ya hani İnsanlığı ayakta tutan yegane etkenlerden biri arıdır ha bildiğimiz arı şu yangından toplamda 360 arı kovanı telef oldu ve yanmaya da devam ediyor.

İnsanlık yanıyor insanlık.
full member
August 04, 2021, 02:11:33 PM

legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
August 04, 2021, 02:05:38 PM

full member
August 04, 2021, 01:46:40 PM
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
August 04, 2021, 01:43:34 PM
Arkadaş oturduğum yerde kendimi yiyorum yangından çok uzak bir bölgedeyim ama bu habere şaştım kaldım içeride 40 bin ton kömür varmış 40 bin ton abi eğer yanarsa bunu söndürmek aylar sürecektir.

https://twitter.com/Lilithse/status/1422983866030120962
https://twitter.com/MuhammetTokat48/status/1422982032515379206?s=20

Ne olacak bu işin sonu kimse hesap vermeyecek mi? nerede bu helikopterler, uçaklar

kardeşim biz ne için vergi veriyoruz?
Pages:
Jump to: