Burada konu açayımda yazdıklarım boşa gitmesin hem diğer insanlarda faydalansın dedim
Claymore kullanıyorsanız rig resetleme cihazına ihtiyacınız yok. Ben riglerimi satmadan önce bu yöntemi kullanıyordum:
claymore da -r 1 diye opsiyon var bat dosyasında ....exe den sonra -r 1 eklerseniz (sonrasında -epool vs devam edicek arada boşluk olarak)
windows için reboot.bat ve linuxte reboot.sh dosyası arar.
reboot.bat dosyasının içeriğine
shutdown.exe /r /t 00
yazıp kaydediyoruz. bunu claymore miner dizinine koyuyoruz.
windows açıldığında otomatik olarak miner başlasın istiyorsanız (benim öyle)
windows tuşu + r ye basıp
shell:startup yazıp enter a basın
orda yeni bat dosyası oluşturun baslangic.bat diye
içeriği:
@echo off
cd C:\Users\asroc\Downloads\GPU\claymore9.7
echo "Klasore girdim"
echo "20 saniye bekliyorum"
timeout 20
start /D "C:\Users\asroc\Downloads\GPU\claymore9.7" baslat.bat
Miner ın hangi klasörde olduğuna dikkat edin.
baslat.bat da benim claymore u başlat dosyam.
içinde EthDcrMiner64.exe -r 1 -epool .... olan dosya yani.
Hepsi bu kadar.
Bu yöntemle rig reset cihazına ihtiyacınız %99 oranında azalır. Driver çöker, kartın biri ati driverını kilitlerse, reboot.bat dosyasını çalıştırır claymore ve windows soft-reset atar.
linux de yapmak isterseniz aynısını
reboot.sh dosyası
#!/bin/sh
shutdown -r now
(sonrasında chmod 755 reboot.sh)
iş görür (eğer root olarak çalıştırıyorsanız miner ı, öyle yapın, aksi halde sudo, şifre filan uğraşırsınız)
Bu yöntem ile windows 10 un reboot etmemesi ancak sistemin tamamen kilitlenmesi halinde mümkündür, o daha benim başıma hiç gelmedi ancak gelmeyecek diye birşey yok.
Adam gibi istatistik ve uzaktan hashrate okumak istiyorsanız eğer
https://github.com/osnwt/ethmonbeleş.
1 euroluk veya 7-10 tl ye türk VPS alıcaksınız debian / ubuntu vs çalıştıran
bunu kuracaksınız
config.json dosyasını editleyeceksiniz
sonrasında modem routerdan her rig için port yönlendirmesi yapıp No-IP ile ddns hesabı açacaksınız
misal: kralmadenci.ddns.net
sonrasında
192.168.0.101 (rig1) dış port 33301 --> iç port 3333 tcp olarak yönlendirme yapacaksınız
kralmadenci.ddns.net:33301 diyince eth-man çıktısı gelecek karşınıza miner çalışırken
bunları ethmon config.json a yazdınızmı sırayla
her rig için detaylı ısı, hash, toplam hash bilgisi göreceksiniz cillop gibi.
node.js ile çalışıyor bu, npm ister ona göre.
Sonra cep telefonunuzdan ara sıra girin bakın hangisi kaç haş basıyor kaç derece olmuş vs.
Ben illa sistemi uzaktan açıp kapatmak istiyorum diyorsanız tplink akıllı prizler var, hs110 159 tl. hs100 (enerji ölçersiz) 110 tl filan.
hs110 ile ben anlık güç değerine bakarak sistem çalışıyormu yoksa çakılmışmı anlıyorum, ancak reboot.bat ile ona gerek kalmıyor.