Tabiki onların en azondan biris olmadan hiçbirley olmaz.
Benim bahsettiğim somut olarak neler gerekiyor. Software Hardware olarak.
Software olarak kullanacağınız algoritmaya göre github da hazır kodlar var.
birini seçin, find/replace ile kısa sürede bir coin devşirebilirsiniz.
bir coin in var olabilmesi için,
en az 1 tane masternode* lazım.
en az bir block explorer* lazım.
bunlarda github da mevcut.
donanım için öyle çok süper bir şey gerekmez.
Yanlış.
Bir altcoin'in var olabilmesi için gerekenler bunlar değil.
1- Kullanılan programlama diline (C++) ve Geliştirme ortamına (IDE - QT) hakimiyet gerekir. (github'dan forklaması kolay, nasıl derleyeceksin?)
2- *masternode değil. "seed node" gerekir, "tohum düğüm". bu tohum düğüm de "genesis block"u içermeli ki diğer cüzdanlar bağlanıp genesis (yaratılış) bloğunu indirip zincire yeni bloklar ekleyebilsin. Yaratılış bloğunu yaratmak çok sorunludur.
3- hayır blok explorer gerekmez. bir çok coin'in blok explorerı yok ve marketlerde işlem görmeye devam ediyorlar.
Şimdi gelelim genel cevaplara;
1'de yazdım; Programlama bileceksiniz, IDE'ye hakim olacaksınız, geliştirici olmasanız bile debug/release aşamasında çıkan hataları düzeltmek için.
2'de yazdım; tohum düğüm için sunucu kiralamak gerekir. Ki bu sunucu öyle 5$lık 1 cpu'lu sunucularla halledilemez. Bu sunucuda hem core cüzdan çalışacak (tek instance yeterli değil) hem de blockchain'i sunacak (hızlı hdd gerekli, ssd) anlık olarak bağlantı sayısı, disk üzerinden yapılan I/O'lar maliyetlidir.
Block explorer zorunlu değil, ancak olması gerekir. ona da ayrıca sunucu kiralamanız gerekir.
Eğer sadece bir kopya olmayacaksa Geliştirmek için ekip kurmak gerekir. aşırı maliyetlidir.
Şuraya not düşelim: 7vpo nickli arkadaş 5000$ maaşlı geliştirici ilanı vermesine rağmen "geliştirici bulamadığı" için proje ile ilgilenmiyor.
Öyle sizin 3-5 satır kod ekleyip "yeni bir şey yaptım yeaa" diyenler gerçek developer değildir. Gidip bir Jeff Garzik'in projelerini inceleyin; bir de o altcoinlere 3-5 satır yama yapanları inceleyin farkı anlarsınız.
Amacınız dolandırıcılık, vur-kaç değilse ve sadece geliştirmeye yüz binlerce dolar harcayabilecekseniz (Markalaştırma, reklam vs giderleri hariç) girin bu işe. Aksi halde sonu pek iyi olmaz.