Pages:
Author

Topic: Yeni Doğan Bebeğe 20 Milyon TL Bağış Toplanması - page 2. (Read 250 times)

sr. member
Activity: 798
Merit: 260
Benim çocuğum yok evli bile değilim ama para boşa gidecek diye bir şey yok herkesin yaşama hakkı vardır imkanlar dahilinde çaba gösterip insanlar çocuklarını iyileştirmeye çalışıyorlar bunda saçma olan bir durum yok empati kursanız anlayacaksınız bana göre hem dediğiniz şey de yapılıyor artık insanlar çok pahalı yöntem olsa bile çocuğunun dnasını değiştirebiliyorlar sorunlarını düzeltebiliyorlar başta ya da ten rengini göz rengine bile karar verebiliyorlar bildiğim kadarıyla
legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
Konudan ve empatiden uzak olduğunuz bir hayli belli. Doğuştan engelli hiç düzelmeyecek mantığında olmanız çok üzücü bu düşüncenizin içinde insanlık bulunduğuna inanmıyorum. Herşeyi geçtim her cümleniz ayrı bir tartışma konusu.

Böyle bir durumda tabi ki kimse doğmayı istemez. Öncelikle empati yapmaya buradan başlayın ve toplanan bağışın size ne gibi bir zararı var ? Bu sizi neden bu kadar rahatsız etti.
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
Sanırım çocuğunuz yok, bu varsayımdan yola çıkarak sizin söyledikleriniz akla uygun ancak duygulara uygun değil, hiç bir ebeveyn çocuğunun ölmesini istemez, bu yüzden ister down sendromlu olsun, ister otizmli, ister bedensel engelli doğsun, bunun hiç bir farkı yok, şimdi size bu söylediklerim mantıksız gelebilir ancak bunu çocuğunuz olduğunda daha bir anlayacaksınız,

Ayrıca empati yapın diyorsunuz ya, peki şöyle bir empatiye var mısınız? Ya o bedensel, zihinsel, psikolojik engelli olan kişi siz olsaydınız? Kişiler kendileri bu hayatları seçmiyor, hayat insanlar bahşedilmiş bir nimet, kiminin sınavı bedeniyle, kiminin sınavı evladıyla, kiminin aklıyla,

Kolay olan doğal seleksiyon, zor olan onları yaşatıp topluma faydalı birey haline getirmekte, ailelerde zor olanı seçiyor, yaşam bize verilmiş bir mucize ise, bunun elden alınması bize düşmez diye düşünüyorum,
newbie
Activity: 6
Merit: 0
SMA hastası yeni doğan bebeğe 20 milyon lira bağış toplanmış. Hümanist yanım bu para toplanmış harcasınlar diyor diğer yanım boşa giden bir para olarak görüp kararı mantıklı bulmuyor.

Ameliyat bireyi %100 düzeltecek mi elbette hayır normal bir insan olarak hayatına devam etmesi imkansız çünkü doğuştan engelli.  Engelli bireylerin ebevenylerinde bir sorun var çünkü hepsi egolu "bu benim çocuğum yaşamalı" modunda takılıyorlar. Acılarına çocuklarını ömür boyu ortak ediyorlar. Doğuştan gelen adaletsizliği yok edecek bir eleme sistemine ihtiyacımız var yani doğadaki olan sistem gibi güçsüz olanın hayatına devam etmemesi gibi.

Bence biraz empati yapmalısınız. İnsani kavramları ele alıp yeniden tanımlamak şart.
Pages:
Jump to: