Pages:
Author

Topic: Yeni Ethereum Classic Hard Forku : THANOS - page 2. (Read 457 times)

legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
November 25, 2020, 05:59:30 AM
Beklediğim haber geldi hardfork bu yeni bir coin ortaya çıkmayacak sadece algoritma değişikliğine gidilecek.

Çok zekice bir hareket bu. Umarım olumlu olarak fiyata yansır. Ne kadar %51 saldırısı yemiş olsada adamlar fork coin olsada coinlerini tek başına bırakmıyorlar.
full member
Activity: 980
Merit: 207
November 25, 2020, 05:39:51 AM
Forkun forku da moda oldu artik. Daha geçen gün bitcoin cash fork yaptı ama hic ses getirmedi. Zamanında etc de eth den ayrılmış ve hakiki ethereum biziz vs demiş. Ben cryptoyu öğrendiğim zaman duymuştum bu muhabbeti.
Bakalım etc nin forku fiyatına nasil etki edecek.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
November 25, 2020, 02:22:06 AM
O zaman Endgame yaklaşıyor demektir Smiley
(bkz: Avengers Endgame)

Daha dün başka bir arkadaşın açtığı başlıkta konuşmuştuk. Demek ki ETC çok mantıklı bir adım atarak ETH'den ayrılan madencileri safına çekmeyi düşünmüş. ETC için siyasi bir benzetme yapmak isterdim ama başıma iş açılmasın diye ses etmiyorum. Hem ETH'ye uzak hem de bir adım yakın duruyorlar ki oradan süpürülen artıkları katma değer yaratma amacıyla kullanıyorlar. Bence alkışı hak eden bir hamle... ETC mining şenlenecektir bu olaydan sonra.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
November 24, 2020, 06:11:19 PM
Bilindiği üzere 28 Kasım Cumartesi günü gerçekleşmesi gereken hard fork ile Ethereum Classic büyük 2 değişikliğe gidecek.Thanos'un temel amacı, DAG dosya boyutunu azaltmaktır. Bu, 3GB ve 4GB GPU'ların Ethereum Classic madenciliğini sürdürmesini ve ağ güvenliğini sağlamasını sağlayacaktır.ETC, DAG dosyasını 390'dan 195'e getirmek istiyor ve Hard fork 11 700 000 blokta gerçekleşecek.

https://ethereumclassic.org/blog/2020-11-27-thanos-hard-fork-upgrade

ECIP 1099, Ethereum Classic'e iki önemli değişiklik getiriyor:
- Ethash(DaggerHashimoto) algoritması ETChash olarak değiştirilecektir.

-DAG boyutu 3.94 GB'DEN 2.74 GB'ye düşürülecek

DAG boyutunun 2.74 GB'a düşmesiyle birlikte 4GB'lık kartları 3 yıl daha desteklemiş olacak.

ASIC'ler ve NiceHash artık ETC madenciliğini desteklemeyecek.Böylelikle artık nicehash üzerinden kiralanarak yapılan saldırıların da önüne geçilmiş olacak.

Ethereum Classic'in bu kadar sert önlemler alması bildiğiniz gibi %51 saldırıları yüzünden.Yeni algoritmayla beraber ethereum ile yolları ayrılacaktır.

HiveOS üzerindeki GPU istatistiklerine göre AMD grafik kartlarının yaklaşık %45'i 4GB belleğe sahip.Ethereum ağındaki DAG dosyası 4 GB'a ulaştığında kartlar tamamen boşa düşüyor.Bu yoğunluğun ethereum classice dönecek olma ihtimal yüksek olduğu için ethereum classic de madencilik anlamında kar oranı düşecektir.

Ethereum Classic İyileştirme Önerisi (ECIP 1099) ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler alttaki linklerden aradıklarını bulabilirler.

https://ecips.ethereumclassic.org/ECIPs/ecip-1099

https://github.com/ethereumclassic/ECIPs/issues/368
Pages:
Jump to: