Pages:
Author

Topic: Yeni token çıkar gibi yeni eğitim sistemi çıkıyor - page 2. (Read 1064 times)

full member
Activity: 336
Merit: 111
Gençleri zorla imamhatiplere değilde mesleki liselere zorlasak ülke çok daha farklı yerlere gelır. Gerek lisedeki stajlarından kazancakları para ve bıtırdıklerınde meslek sahıbı olmaları cok cazip bence.
full member
Activity: 434
Merit: 112
ülkede ki eğitim problemini çözersek sağlıkta tarımda teknolojide sanayi de hepsi gelir arkasından. en temel sorun bana göre eğitimdir.

eğitim çözülmezse insanlar düşünemez. düşünemezse de onları yöneten istediği gibi at koşturabilir. bana göre eğitimin bu kadar kötüye gitmesinin bunun için uğraşılmasının tek sebebi budur insanlarımızın düşünmesinin istenmemesi.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
İşsizlik önümüzdeki yıllarda daha da çok artıcaktır. Yeni lise mezunları, üniversiteyi kazanamayanlar, okumaya gücü yetmeyen vasıfsız gençler ülkeyi uçuruma sürükleyecektir.

Üniversiteyi kazanamayan insanlar diye bir grup olmayacak, taşrada dahi her ilçede bir lisans eğitimi alacak yer açıldı. İşsizlik oranını düşük göstermenin en kolay yolu öğrenci sayısını çok göstermek. Hiçbir eğitim almamış hayatında sadece iki tane araştırma görevlisi görmüş üniversite mezunları ile dolacak her taraf Cheesy
full member
İşsizlik önümüzdeki yıllarda daha da çok artıcaktır. Yeni lise mezunları, üniversiteyi kazanamayanlar, okumaya gücü yetmeyen vasıfsız gençler ülkeyi uçuruma sürükleyecektir.
newbie
Activity: 44
Merit: 0
ülkenin issizlik sorununun temel sebeplerinden biridir verilen egitimin eksikligi.
full member
Şeriatı getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Müfredatttan Atatürk ü çıkardılar din derslerini arttırdılar İstiklal marşımızı Gençliğe hitabemize engel koydular. Açtıkları binlerce imamhatibe düşük puan öğrenciler açıkta kalmasın gitsin diye dayatma yaptılar. Yazık yeni nesil gençliğe. Ülke nereye gidiyor Angry
full member
Activity: 322
Merit: 102
iyice saçmaladılar artık her sene başka birşey çıkıyor olan yine öğrencilere oluyor zararı hepimize ülkemize ama tabi bunu düşünecek kapasite olmadığından yapacak birşey yok cahil yetişen nesil ile çok güzel işler yaparız ileride...
newbie
Activity: 42
Toplantı tutanaklarında mevcut. Bizzat bakanın ağzından çıkan sözler. Biz üniversite açıyoruz ama eğitimli kesim bize oy vermiyor. Ee oy almak için ne yapmak lazım eğitimsiz nesiller yetiştirmekten başka çare yok. Malesef ülkemiz içler acısı bir halde.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Eğitim sisteminde köklü değişiklik yapalım derken yıllardır dönen şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze isimlerini değiştirip koyuyorlar.
Gerçekten bir ülkenin eğitim sistemini benimseyip onu örnek alsak bunlar olmaz. Ülke normlarına uygun bir sistem oturtmamız oldukça zor ve artık yeni gelen nesil her geçen gün daha kötüye gidiyor.
newbie
Activity: 58
Hocam Türkiye'den bahsediyor ne bekliyorsun ki?
Bir milleti yok etmek istiyorsan önce dilini sonra kültürünü sonra da eğitim ve ekonomisini çökertirsin. Tam da yapılmak istenen bu. Yalama ettiler artık, milletin çoluk çocuğu perişan oldu.
Üzerinde tartışmaya bile gerek yok, kendimizi yormaktan başka hiç bir sonuca varamayız.
member
Activity: 83
Merit: 10
Türkiye de ki eğitim sisteminin hızına yetişmek mümkün değil gibi görünüyor.Önce eğitim sistemimiz çok hatalı denir teog gelir sonra teog çok hatalı denir, herkes evinin yakınında ki liseye gidecek bazı liselerin özel sınavı olacak denir böyle böyle gider.Malum öss kalktı ygs lys geldi artık ygs lys de kalkıyor yerine yks geliyor.Şu eğitim sistemini bir türlü oturtamadık sonra niye bizim genç neslimizde diğer ülkelere oranla az girişimci çıkıyor neden teknoloji de geri kaldık çünkü ebtc, eltc ebilmemne çıkarır gibi eğitim sistemi çıkarıyoruz.

Pages:
Jump to: